concediu de ingrijire copil pana la 2 ani platit

concediu de ingrijire copil pana la 2 ani platit | Autor: Flora

Link direct la acest mesaj

Salutare,
am si eu o intrebare
sunt angajata la o firma privata din 01.12.00 pe durata nedeterminata
am ramas insarcinata in 10 saptamani si probabil am sa nasc prin mai 2004.
Ce prevede noua lege pentru concediu de 2 ani de ingrijire copil?
se platesc 85% din salariul mediu brut la toate mamele care au lucrat indiferent de venitul lor sau 85% din venitul lor brut intr-un plafon de 4.200.000 ?
multumesc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns liviu`s spune:

Art.125 alin.(2) din Legea nr.19/2000, astfel cum a fost modificate de OUG nr.23/2003:
Art.125 – (2) Pentru drepturile care se stabilesc după data de 31 decembrie 2003 cuantumul brut al indemnizatiei prevăzute la art.121 alin.(1) lit.a) este de 85% din salariul mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat și aprobat prin legea bugetului asigurarilor sociale de stat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana71 spune:

Adica toate mamele care au platit asigurari (pentru o perioada de minim 10 luni) vor primi, incepand cu ianuarie 2004, in timpul concediului de crestere a copilului, 6.500.000lei pe luna?

Sunt destul de confuza cu chestiile astea!

Multumesc mult si scuze ca am intrat pe subiectul tau, dar am profitat pentru ca sunt in aceeasi situatie ca si tine (voi naste in luna mai).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liviu`s spune:

quote:
Originally posted by Ana71

Adica toate mamele care au platit asigurari (pentru o perioada de minim 10 luni) vor primi, incepand cu ianuarie 2004, in timpul concediului de crestere a copilului, 6.500.000lei pe luna?

Sunt destul de confuza cu chestiile astea!

Multumesc mult si scuze ca am intrat pe subiectul tau, dar am profitat pentru ca sunt in aceeasi situatie ca si tine (voi naste in luna mai).

.
Doar daca incep CIC ulterior datei de 31.12.2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana71 spune:

Multumesc mult!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Flora spune:

Multumesc mult
m-am linistit.
Ramane sa fim sanatoase si sa ducem sarcina la bun sfarsit

Mergi la inceput