Ce aveti in dotare?
Raspunsuri - Pagina 2
Camelia spune:
Deci, avem asa:
procesor: Intel Pentium 4-2,4 GHz
placa de baza: ASUS chipset i865, FSB 800 MHz
memorie RAM : 256MB DDRAM/400 MHz
hard disk: 80 GB/ 7200 rpm, Seagate
placa grafica: G-Force 128 MB
monitor: Sony Multiscan G420 19"
Altele: DVD-ROM, CD-RW,
Accesorii : placa de retea , Fire Wire, placa de sunet etc sunt toate integrate pe placa de baza
Plus o tastatura si-un mouse nenorocit, pe care scrie Logitech, de-alea fara fir, pe care le injur eu toata ziua .Ca li se gata bateriile cand mi-e lumea mai draga sau le suteste Teodora si te miri pe unde le mai ascunde.
Si n-avem floppy.
Deci eu am scris aici dupa dictare.Daca am scris prostii, asta e, o sa vedeti si voi ca sunt tufa la capitolul asta. Eddy!!!!!!!!! Unde esti? !!!!!!Help me!!!
Credinta face totul posibil; dragostea face totul usor
Ionu spune:
dede,
papa ma puse sa-ti raspund.
ce are fiecare in dotare nu are atata importanta, fiecare dupa posibilitati si nevoi.
papa scrie de pe un HOT 603 la 366MHz pe care il folosesc si eu (da... legenda care a spulberat PentiumII inca din fasha) si ala e inca suficient pentru browsing si alte chestii curente.
Daca avem altceva mai important de facut exista optiunea sa deschidem un I_Go 3682 argintiu, nou-noutz, versiunea hardware pentru nemti (e.g. "a mai tare").
Sub birou sta nemiscat (inca din iarna) un PIII la 900 care e un Asus banal cu placa video Matrox la fel de banala). E absolut gata de lucru dar deocamdata il folosesc ca piese de schimb pentru Hot, adica pt. memorie:))) De harduri in plus nu mai am nevoie, cei 20+20(HOT) si 30 GB (I-Go) completate cele doua CD-WR/DVD si cele doua Zip-100 sunt super satisfacatoare. Dealtfel am si renuntat la a mai instala Zip-urile de vreun an incoace.
Cand o veni vremea cred ca ori un dual Tiger (Tyan) cu AMD MP 2200 sau... cine stie, functie de softuri si de nevoi, de preturi si de vremuri.. poate chiar un computer pe 64 de biti, probabil tot un AMD... va fi un frumos cadou si pentru mine.
Problema in 90% din cazuri nu e hardware-ul ci softurile impreuna cu tot ce ne inconjoara virtual (ISP-uri, etc). Daca un computer merge struna 3 ani fara reinstall OS atunci sigur e o investiei buna!
Ce avem la servici iarasi e superfluu sa comentez. Pina acum 2 ani aveam un pentium cu care faceam consola la un cluster paralel de 80 de SGI-uri si dca era intradevar ceva foarte important aveam acces la un supercomputer. Admin mediocru fiind pe vremea aia, am verificat o data cum merge un flood facut de pe un supercomputer:)))))))))))))
Mai recent ne-am mutat si la noul loc de munca nu mai am supercomputer, nici cluster paralel de SGI-uri dar nici nevoie de ele nu mai am.. nici timp. Asa ca in esentza nu conteaza numai ce ai ci mai ales cum le folosesti... singura data cand mi-a placut intr-un jeep a fost cand eram pe dealuri pe drumuri desfundate:)
La buna reauzire!:)
Ionu´
va rog nu aduceti spam in e-mail
papadie spune:
Gizäs dedeu sotzu meu nu stie sa se dea mare
voiam sa zic ca am tastatura si mouse fara fire varianta laptop:D da' nu le folosesc ca nust compatibile cu computatoru de fatza si l-am adus aci pe sotz sa-l rusinez ca nu se oboseste sa skimbe HOT-ul
va pupez, adresa in viitoarea postare :)
Ionu spune:
da, si I-Go (NEC) l-am preferat unui P4 numit CeBOP:))))
Semanam cu aia cu unghia mica mare si cu ghiul (cu laudaroseniile astea), asa-i???:))
Sincere respecte
Ionu´
reiki spune:
Io am unul singur si acasa si la munca. Ma plimb cu el.
Deci este un IBM A31p, un pentium 4 M CPU 2GHz, cu hagd disk de 40 Gb, memorie RAM 523,248 KB cel putin asa zice el ca are, cu CD-RW si DVD, etc.
Parere personala ....
Marina spune:
Ionu....si toate sculele astea tari ti le virusa papadika dintr-o miscare..io zic sa bagi si un antivirus pe masura nevestii in lista
marina
bAly spune:
Noi caram dupa noi un laptop Toshiba pe care scria:
Intel Pentium 4
Processor 2.4 Ghz
40 GB HDD and 512 MB
RAM Boosts system performance- asta ce-o mai fi ????
DVD-Rom/CD-RW
Bright 15.0" diagonal TFT active-matrix display
si altceva nu mai stiu, doar atit.
alet completari cand vine EL acasa :))
AlinaB si Andreea
Ionu spune:
Marina, totusi cred eu... degeaba ne laudam aici, numai un cumpoter super nou nu face toata treaba sa ramina fara reinstall 3 ani... bine ca ai amintit de virusi, ISP-ul trebuie sa aibe grija de ei prin filtre de calitate!!! Daca ai virus in computer si ISP-ul il blocheaza sa comunice poti sa lucrezi ani ani sir fara antivirus si fara teama. Sincer. Userul e partea a doua, si in cele mai multe cazuri e cel nevinovat:)
Ionu´
P.S. aduc completarile de rigoare: ca sa fie pe masura neveste-mii nu ar fi suficient un antivirus ci un ISP cu bani de filtre profesionale nu alea compuse de doi programisti platiti romaneste!:)))
Marina spune:
ionu doua mici probleme:
1. nevasta nu o dovedesti cu nici un ISP cu filtre profesionale
2. de ce majoritatea companiilor (printre care si aa mea care se lauda ca are una din cele mai mari si mai sigure retele din lume)au fost atat de afectate de virusi acum o luna? Banuiesc ca aveau ei si ISP cu filtre de astea smechere ca doar nu'st cu totii ageamii???
marina