1. e deja stabilita, batuta in cuie modul de stabilire a indemnizatiei pe 2004 (adica 85% din salariul mediu pe economie)?
am citit mai multe raspunsuri pe care le-ai dat deja, dar sint ca Toma necredinciosul.
2. am vazut ca ai raspuns cuiva-deja-dar eu stiam ca daca nasti al doilea copil in timpul CIC pt. primul copil, pentru cel de-al doilea copil nu primesti indemnizatie decat daca cotizezi timp de 10 luni la asigurarile sociale.
sper ca am reusit sa ma fac inteleasa, si-mi cer scuze pentru ca intrebarile s-au repetat oarecum.
1. Este vorba de art.125 alin.(2) din Legea 19/2000, astfel cum a fost modificat de OUG 23/2003:
Art.125 (2) Pentru drepturile care se stabilesc după data de 31 decembrie 2003 cuantumul brut al indemnizatiei prevăzute la art.121 alin.(1) lit.a) este de 85% din salariul mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat și aprobat prin legea bugetului asigurarilor sociale de stat.
2. Perioada CIC este perioada necontributiva:
ART. 38 din Legea 19/2000:
(1) In sistemul public se asimileaza stagiului de cotizare si perioadele necontributive, denumite in continuare perioade asimilate, in care asiguratul:
a) a beneficiat sau beneficiaza de drepturi de asigurari sociale
Desi raspunsdul lui Liviu este la obiect clar si pe lege cum se spune am sa raspund inca odata pt ca tot spui ca esti asemeni lui Toma ...:
1. Da este stabilit demult dar a fost reconfirmat faptul ca incepand cu 01.01.2004 toate solicitarile ulterioare acestei date privind concediul pt ingrijirea copilului minor cu varsta pana la 2 ani vor avea ca si modalitate de calcul ceea ce s-a precizat respectiv 85% din valoarea salariului mediu brut pt anul 2004.
2. Nu nu este adevarat concediile de maternitate sau ingrijirea copilului "se leaga" intre ele daca este cazul sau cu alte cuvinte daca ai 4 copii....mai margi...la serviciu mai incolo....daca doresti desigur.
Marius (www.desprecopii.com)