Profilaxia rahitismului dupa 4 ani
Voi cum faceti cu acest subiect ? Ce v-au recomandat doctorii? Ce le dati piticilor ?
Asteptam raspunsuri informative si va multumim anticipat,
Andra cu burtica de 23 saptamani si Andrei (4 ani)
Raspunsuri
alexa spune:
Alex are aproape 6 anisori si la recomandarea medicului ii dau 2 picaturi in lunile cu "r" iar cind este foarte frig, (decembrie - ianuarie) 3 picaturi.
Irinabr spune:
Noi am urmat un tratament in lunile cu "R' pe bza de calciu fiole de 5 ml si vigantol 2 picaturi ,asta inseamna vitamina d3 mai concentrata( in functie de varsta). Tratamentul dureaza cam 2 ani. In rest mers la mare pe diguri acolo unde se sparg valurile dimineata foarte devreme si seara foarte tarziu. Nu e rocomandata canicula sau expunerea la soare puternic.
In alimentatie sa nu lipseasca laptele si in functie de varsta ousor si brinzica.
Cred ca merita sa faci asta pentru ca micutul sa aiba dinti sanatosi si sa nu faca burtica aceea foarte urata.
Sanatate si succes!
Irina & Mihnea cel zburdalnic
Gaby spune:
Fratelui meu i-a fost recomnadat la varsta de 5 ani Decaris...o fiola...calciu gluconic, D3... Cam asa arata profilaxia facuta dupa un program riguros.Decarisul( nu stiu daca am scris corect) este ultimul pe lista...adica se prescrie cand celalalte nu au dat rezultate.... de obicei daca este luat din timp(tratamenul) se mai poate face ceva, vigantolul este un medicament totusi slab... eu zic sa-i dai calciu gluconic si apoi sa-i faci D3 .Repet: daca esti in faza de inceput incearca numai cu o fioala de ca , timp de trei luni,sa nu uiti... la final de luna ii faci D 3...Poti sa-i dai si Vit C , si ea ajuta la fixarea Ca.
Sanatate
Gaby
ciufulici spune:
Buna tuturor, fetita mea are acusi 5 ani si eu inca ii administrez; 10 zile calciu lactic iar a 5 a zi o fiola de vitamina D2 buvabila, acest tratament in aplic de doua ori pe an, primavara in luna martie si toamna in luna octombrie, chiar acum suntem in plin proces. In plus ea primeste zilnic in alimentatie lapte, iaurt, branza, ou la fiecare doua zile si peste. In perioada de crestere acestea sunt absolut necesare. Iar peste toate, joca in aer liber si chiar putina plaja nu strica. Eu am ramas la schema veche de tratament - adica de administrare a calciului si a vit D2 pana la 7 ani, - am mai mare incredere in ea. Va doresc sanatate maxima tuturor si copii santosi si mancaciosi.
Ciufulici