Mamici de mai-iunie 2004 (2)
Raspunsuri - Pagina 8
angiVa spune:
Draga Ana, daca colega e suspecta de hepatita, incearca sa nu te apropii de ea, pt. ca eu stiu ca nu-i ok sa faci hepatita in sarcina. Mai conteaza si ce tip de hepatita are, dar oricum cel mai important este sa vb. cu dr. ginecolog despre aceasta situatie.
Lauraa spune:
Irinusha, cum de nu intelegi Mutter-Pass-ul? La prima vizita mi-au scris in el doar greutatea,tensiunea si DPN-ul. In plus a completat cu x-uri o lista de chestii care sunt tiparite deci sigur ca le inteleg. Sau tu nu te referi la scris? Eu sunt in Stuttgart,departe de Ingolstadt...
Laura
cindy spune:
Bun gasit!
Felicitari tuturor si multa sanatate! Ma primiti si pe mine? Cred ca sunt cea mai "mica", am abia 3 saptamani de la conceptie si am atatea emotii...
cindy
Andra M spune:
Bine ai venit Cindy si toate fetele noi. Va rog dati un copy-paste la ultima lista si adaugati si numele vostru si datele.
Eu sunt bine, chiar am gatit ieri si azi am fost activa. Totusi ma resimt putin in materie de oboseala. M-am tot agitat cu referendumul si sper ca am ajuns in sfarsit la concluzia corecta, respectiv nu ma duc la vot, ca-i mai bine decat sa ma duc si sa spun NU.
In rest ma pregatesc de ziua sotului-16. Nu facem taraboi cu invitati ci iesim la o cina romantica. Asa ca am scapat de curatenie si gatit in prostie. Sotiorul va primi un calculator, nu surpriza,ci ales de el in limita bugetului.
Saptamana viitoare ma duc din nou la gineco la control. Abia astept.
va pup,
Andra
Irinusha spune:
Buna mamici!
AngiVa, daca e hapatita A nu-i asa de nasoala ... la boala ma refer, ptr. ca habar nu am daca poate dauna sarcinii. In orice caz stiu ca tratamentul af fi: liniste, regim strict si vitamine (mai ales cele B). Nu-i grea de loc, eu am facut-o la 6 ani, iar sotul la 23 ... dar e bine totusi sa intrebi medicul si sa stai departe de colega ta. Evita contactul cu vesela folosita de ea mai ales! Iti tin pumnii sa nu fie "dracu chiar asa de negru"!
Cindy, bine ai venit! Ce DPN ai?
Laura, am gasit in carticica mea cateva descrieri despre Mutterpass si m-am lamurit putin. Insa la Gravidogramm au scris doctorita si asistenta cu mana si nu inteleg absolut nimic ... plus ca m-a dat cu o saptamana inapoi ... dar vineri am din nou control si o s-o intreb pana ma lamureste. Mie mi-a facut analiza la sange, la urina, tensiune, greutate si data trecuta si un Vaginalabstrich la care aflu vineri rezultatul ... deci am aproape toate casutele completate, cu tot felul de cifre si litere de-ti trebuie doctoratul sa le intelegi ... Mai vedem noi ce iese!!! Pacat insa ca esti asa departe ... mi-ar fi placut o cafeluta cu barfe in doua!
Fetelor, alta problema. Se pare ca am racit ... inca nu-i chiar asa de grav, doar ca ma doare capul, putin oasele, sunt tare ametita, stranut mai tot timpul ... si acum a inceput si nasul. Mi-am facut ceai de gripa, caldura in casa si m-am infofolit calumea ... in rest nu prea am ce face ca nu vreau sa iau aspirina - cu toate ca doctorita mi-a spus ca daca am nevoie pot sa iau linistita. Mi-as face diseara, inainte de culcare, o baie fierbinte cu sare la picioare ... Ce ziceti, ar fi buna sau l-as "oparii" pe ala mic. Eu stiam ca baiele fierbinti nu sunt bune la sarcina, dar nu stiu daca si cele la picioare. Poate puteti sa-mi dati un sfat ... si sa-mi mai spuneti si ce as mai putea sa iau sa-mi treaca mai repede! Va zic de acum "saru'mana!".
Pupici la mamici si burtici!
O zi minunata si copii sanatosi! :)
Lauraa spune:
Salut!
Cindy, bine ai venit!
Irinusha, eu una nu cred ca e vreo problema sa faci o baie calda la picioare. EU as face, mai repede decat sa iau medicamente. Baga ceaiuri cu miere si lamaie la greu. Chiar azi mi-am luat ceai de macese "Hagebutte und Hibiskus" stiu ca are vit.C. Si eu sunt speriata de vreo eventuala raceala sau alta pacatoasa de boleshnitza... Sper sa scap iarna asta...
Deci asa cu Mutter-Pass-ul tau... Mie inca nu mi-au scris valorile de la analize ca abia la ctrl trecut mi-au luat probe de sange, urina,etc, asa ca probabil data viitoare mi le vor trece in caiet. Eu o sa intreb pe fata care e treaba, nu ma chinui sa descifrez ca si asa nu ma pricep la valori. Oricum carnetul asta e facut mai mult pt. doctori (al tau sau altii) decat pt tine . Eu am mare noroc, dr. meu e roman, dar un om nemaipomenit.Vorbim limba romana si asta ma ajuta ca il pot intreba unele chestii care in germana nu as putea lipsindu-mi din vocabular unele cuvinte de specialitate...
Azi mi-a fost rau ca la un caine, nu toata ziua ci doar de doua ori brusc Uf,sper ca nu ma apuca maine la scoala sau in tren
Laura
Eryka spune:
Madutza ma bucur ca la-i vazut pe bebe,doctora ta are dreptate si ti-a calculta sarcina la fel c si doctorul meu si mie mi-a zi ca sunt in 7 sapt,ceea ce ar insemna ca acum sa intru in 8- a.Mi-a zis ca el calculeaza asa ptr ca e sigur ca in prima sapt,de sarcina nu ai cum ramane gravida.Deci ce zice ne calculm sarcina asa???Deci intram in 8 saptamani acum???
Eryka & sufletzelul din burtica ---„
Eryka spune:
M-am grabit si am gresit.Repet.
In prima saptamana de ciclu nu ai cum ramane grvida.Eryka & sufletzelul din burtica ---„
Eryka spune:
Madutza eu nu mai stiu cum sa ma socotesc vad ca ma zapacesc de tot ,am stat si m-am gandit ca mai bine ma socotesc ca si pana acum asa cum e la carte adika 9 saptamani de la prima zi de ciclu si 7 saptamani de la conceptie asa cel putin nu ma mai incurc in date si asa eu cam pe 3 septembrie am avut ovulatie deci iese numai bine la calculele mele.Tu ce crezi ??Cum vei socoti??Ma gandesc ca oricum de nascut tot o sa nasc cu o sapt in plus sau in minus tot acolo ies.Asa ca raman cum sunt obisnuita pe socoteala de pana acum deci intru in 9 saptamani de la prima zi de ciclu.Te-m pupat si da-mi si mie de stire.
Eryka & sufletzelul din burtica ---„
madutza spune:
Pai nici eu nu mai stiu cum sa calculez. Daca la eco mi-a spus ca are 7 saptamani si 5 zile, inseamna ca pe-acolo este. In carte scrie ca la eco iti poate spune cu aproximatie de 4 zile. La mine ovulatia a fost mai devreme, in jur de 30 august, 1 septembrie (data primei zile a ultimei menstre fiind 18.08). Cred totusi ca la eco mi-a spus cam cu cateva zile mai inainte. Orcium, 1 septembrie a fost luni si imi este mult mai usor sa calculez saptamanile de sarcina asa, adica sa se potriveasca cu saptamanile normale. Deci acum am intrat in saptamana a 7-a, pana duminica . Cred ca ma mai razgandesc de cateva ori pe parcurs.
Voi cum va mai simtiti? Mie mi-a fost rau in ultimele zile. Pe parcursul zilei, pana seara nu pot manca mai nimic. Ma doare si capul si am o stare de moleseala foarte nasoala. Nu am chef de nimic, decat sa stau in pat sa zac. Ieri mi-a venit rau in autobuz de la un nesaplat, ca era cat pe ce sa ii blagoslovesc pe toti cu o .
Cam astea sunt noutatile, va dorec o zi cat mai usoara,
Madutza