Scaun pentru masina
Doresc sa cumpar un scaun pentru masina,insa cele pe care le-am vazut(Cam,Chicco)nu se potrivesc la Dacia,nu se pot fixa pe bancheta din spate si mi se pare periculos sa tin copilul pe scaunul din fata.Voi cum procedati?Ce fel de scaune aveti?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri
Raspunsuri
liviu`s spune:
Banuiesc ca ai Dacia care nu este echipata cu centuri de siguranta la bancheta din spate. In acest caz, trebuie sa montezi aceste centuri.
vlada spune:
Nu este vorba numai de modul de prindere,ci de faptul ca bancheta este rotunjita si scaunul nu se potriveste.
Marianar spune:
Scaunul de masina il poti pune pe bancheta din spate, pe mijlocul acesteia. Noi avem scaunas de la chicco 0-18 kg si l-am pus pe bancheta din spate in dreapta. Pe instructiuni scrie ca il poti pune in fata, in spate(stanga - dreapta) sau pe centru. Daca bb are mai putin de 9 kg, el trebuie sa stea in scaunel cu fata spre luneta ( asezi scaunelul invers), pt. ca la o frana brusca sa nu vina cu capul in fata.
liliana csaki spune:
noi am avut un chicco pana la 3ani jumate si acum avem un cam, ambele super.Intradevar pana la 9 kg.poti sa-l pui si pe scaunul din fata cu spatele la directia de mers cu conditia sa nu existe air-bag la acest loc sau sa fie dezactivat(nu e cazul la tine).In spate se poate pune doar daca ai centura de siguranta in trei puncte(cea care se trece peste umar).In principiu aceste scaune sunt universale, deci se potrivesc la orice masina.Sigur ca nu vin "ca turnate" decat in cazul in care iti iei o masina din asta noua cu sistem de prindere isofix si iei sacun tot de la ei.Oricum fii atenta si la centurile scaunului,cele despre care vorbeai au prindere in 5 puncte, reglaj(poti sa-l lasi mai pe spate la drum mai lung si copilul doarme mai bine)dar au mai aparut acum si variante mai ieftine insa nu stiu cat de confortabile si de sigure. In fine, eu sunt pentru scaun, in masina copilul trebuie sa stea obligatoriu legat in scaunel, inebunesc cand vad copii intre scaune sau in picioare pe bancheta uitandu-se in spate.
radu_tud spune:
Prietene,
sunt doua variante: ori pui centuri, ori schimbi masina!
Scaunele Chicco pentru Dacia nu vei vedea prea curand!
adi_dalma spune:
1. nu hotarat montarii scaunului de copil in fata (CHIAR DACA NU AI AIRBAG);
2. incearca sa ti montezi centuri in spate CHIAR DACA INSEAMNA O INVESTITIE ...asa bebe va fi in siguranta
moka spune:
Care e varsta minima de la care il poti pune in scaun? Si trebuie sa il pazesti, sa stai langa el, sa il tii, sau nu? Masina noastra are si air bag lateral in spate, scaunul se poate pune pe mijlocul banchetei?
Intreb ca tocmai vreu sa cumpar un scaun, dar daca se mai poate amana nu dau in branci luam la bb altceva mai folositor acum.
Moka
liliana csaki spune:
Draga Moca,
varsta minima cred ca e cateva zile, atunci cand iesi din spital poti sa-l pui deja in scaun.Daca-ti permiti poti sa iei un scaun-cos, din acela care are maner si-l poti lua pe bebe cu tine, dar il vei folosi pana la cel mult 9 luni sau unul normal de masina, pe care-l folosesti pana la 3-4 ani,ii reglezi spatarul pe ultima treapta si bebe sta mai pe spate.Pt. montaj vezi mesajele noastre anterioare.Daca mergeti cu bebe in masina, chiar si pe distante scurte(in oras), scaunul de masina mi se pare o investitie prioritara.Siguranta copilului e intotdeauna prioritara.Noi nu stam niciodata in spate langa Laura dar intotdeauna am vorbit cu ea, puneam muzica de copii.Acum are 4ani si 3 luni si are scaun de "copii mari", evident e mai simplu acum, intelege ca trebuie sa stea legata,dar cred ca obisnuinta e importanta, daca se obisnuieste de la inceput ca atunci cand urca in masina e pus in scaunel si legat in centura nu mai ai probleme.Iar pt. drumuri mai lungi, in Carrefour si in alte mag. pt. copii gasesti suporturi pt. gatulet, arata ca niste colacei(pe jumatate)
roisin spune:
Eu am alta intrebare legata de scaunul pentru copii, si vreau sa fac un mic sondaj de opinie: voi lasati scaunul in masina tot timpul sau il puneti numai cand plecati cu bebe?
Noi am folosit azi scaunul prima data si cand am ajuns acasa am avut o discutie in contra cu sotul: eu am zis ca scaunul tre' sa ramana in masina, insa lui i s-a parut riscant, pe motiv ca "scaunu' asta costa mai mult ca un casetofon".
Dupa care ne-am gandit amandoi: hai, ma, ce naiba, n-am auzit pe nimeni sa se planga ca i-au furat scaunul de copil din masina! Insa intrebarea urmatoare evident ca a fost: n-am auzit pentru ca nu se fura scaunele astea sau pentru ca nimeni nu le lasa in masina?
Deci, dragii mei, scuzati ridicolul intrebarii, da' suntem si noi mici si habar n-avem sa ne jucam de-a parintii... ce naiba facem, caram scaunul 4 etaje de cate ori plecam cu bebe undeva?
PS Evident, intrebarea mea se adreseaza celor ce locuiesc pe plaiurile mioritice, este inutil sa va ma explic de ce.
http://community.webshots.com/user/r0isin