Saltea din iarba de mare-pro si contra

Saltea din iarba de mare-pro si contra | Autor: nadina

Link direct la acest mesaj

Buna dragilor!
Nu stiu daca s-a mai vorbit despre chestia asta,dar sunt sigura ca ma vor lamuri moderatorii.
Noi am primit patul in care doarme mandarina.Era nou-nout,nici macar desfacut din ambalaj. Are saltea din iarba de mare,ceea ce m-a facut foarte fericita deoarece auzisem de beneficiile unei astfel de saltele, nu transpira copilul, e buna pentru coloana si alte balarii de genul asta.
Inca de cand am trecut-o din carucior in patut, si nu era foarte grea a inceput sa faca o groapa in mijlocul saltelei. Nu era inca nici o problema, deoarece la acel moment nu se putea intoarce singura. Transpira ingrozitor in special in zona capului Cu toate acestea, pediatra nu ne-a spus niciodata ca are avea carente de calciu. Isi ia doza zilnica de 2 picaturi de vigantol si urmeaza o cura de 10 zile/luna Ca.
Cand au venit caldurile in Bucuresti, bietul copil n-a mai putut sa doarma. Am dus-o la mama, la Petrosani. Acolo are un patut cu saltea tip-relaxa. Nu transpira, se intoarce de pe o parte pe alta fara nici o problema, totul e perfect.
Iata ca s-a intors mandarina la mami si povestea a reinceput, transpiratii noaptea, mami se trezeste sa intoarca puiul de pe o parte pe alta, pt ca plange puiul neputincios in groapa din saltea.
Ma gandesc serios sa caut o saltea-relaxa si sa renunt la afurisita de "umpluta cu iarba de mare". ce parere aveti?
Pupice,
nadina

"Poate pentru lume esti o singura persoana, dar pentru o anume persoana esti intreaga lume"(Marquez)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MariaM spune:

Nadina..pot sa-ti spun ca eu am aruncat-o cat colo...o porcarie ordinara....
exact cum spui tu...facea la gropi de nu mai stiam pe ce parte sa o intorc...innebunisem cu ea..
de transpirat Vlad nu transpira...dar oricum nu dormea bine , ca pozitie vorbesc...il vedeam eu ca nu are o pozitie corespunzatoare...
acum doarme , o pilota de max. 5 cm..pusa direct pe blatul patului....
este si tare, nu mai face gropi...de dormit doarme de bubuie...si totul este ok...
te pup

Maria&Vladut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ponicid spune:

Fetita mea doarme pe scandurica.
Avem un pat-tarc care are pus pe fund un placaj gros care nu se deformeaza. Peste el este pusa salteluta tarcului (foarte subtire) invelita intr-o patura groasa pusa in patru si o pilota subtirica (toate aste sunt cusute intre ele pentru ca altfel le-ar zapaci in timpul somnului si le-ar face ghemotoc sub ea). In final pot spune ca doarme pe scandurica, fara perna fara nimic. Doarme bine si are un spate drept...

Daniela, mamica de Ana-Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi_ella spune:

Hm! Ciudat! Noi suntem multumiti de salteaua cu iarba de mare!

_ella

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxi spune:

Sunt convinsa ce ceea ce ai, nu este saltea de iarba de mare. Probabil ca este o saltea umpluta cu paie sau fan, asa cum le place sa spuna vanzatorilor, si care de multe ori sunt vandute sub denumirea de saltea de iarba de mare celor ce nu stiu diferenta intre iarba de mare si fan. Noi avem de cand avea Clara 5 zile, si acum la aproape 14 luni, arata ca atunci cand am cumparat-o. Fara gropi, intacta si nici nu transpira absolut deloc pe ea. Cand am cumparat-o, a umblat sotul meu prin tot Bucurestiul si nu in putine locuri diferiti vanzatori au incercat sa-i vanda saltea din paie drept saltea din iarba de mare. Mai am inca 2 prietene care si-au luat la fel ca mine, si sunt super multumite. Salteaua din iarba de mare arata aproximativ ca o salteluta Relaxa, are pe o parte un fermuar, are suprafetele exterioare matlasate, din bumbac de buna calitate, si costa peste 1.200.000 lei. Noi am luat-o anul trecut cu 1.200.000 si prietenele mele, anul acesta cu 1.400.000 lei. Deci eu te-as sfatui sa cauti sa cumperi o saltea cu adevarat din iarba de mare.

Ruxi si Clara pisicuta, 1 an
Implinirea cea mai mare pentru o femeie este acea de a fi MAMA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubi spune:

quote:
Originally posted by ponicid

Fetita mea doarme pe scandurica.
Avem un pat-tarc care are pus pe fund un placaj gros care nu se deformeaza. Peste el este pusa salteluta tarcului (foarte subtire) invelita intr-o patura groasa pusa in patru si o pilota subtirica (toate aste sunt cusute intre ele pentru ca altfel le-ar zapaci in timpul somnului si le-ar face ghemotoc sub ea). In final pot spune ca doarme pe scandurica, fara perna fara nimic. Doarme bine si are un spate drept...

Daniela, mamica de Ana-Maria

si noi cam ca ponicid. Adica nu am cumparat nici o saltea suplimentara la patutzul cu 2 etaje din panza. Are o saltelutza cam de 3 cm grosime, peste ea punem un prosop mare si cearceaf. Si cred ca e suficient.

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=bubi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cici spune:

si fetita mea doarme pe salteluta din iarba de
mare (nu este cumparata din Romania) si intradevar de
un an si doua luni de cind o am nu a facut o cuta ,darmite
gropi .cred ca fetele de mai sus au dreptate :salteluta ta nu e
chiar din iarba de mare.

cici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadina spune:

Inteles ruxi,multam.Probabil ca e asa cum spui tu.
Voi cauta salta de care zisasi.
pupice,
nadina si carina-mandarina

"Poate pentru lume esti o singura persoana, dar pentru o anume persoana esti intreaga lume"(Marquez)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela.mustaciosu spune:

Noi am folosit o saltea din iarba (nu de mare) care mirosea ingrozitor de tare a fan, dar care altfel s-a dovedit a fi buna. Cele din iarba de mare am inteles ca nu se mai fabrica (nu mi s-a explicat motivul, nici macar nu stiu daca informatia e reala, am primit-o de la o vanzatoare care mi-a spus ca din cate stie au fost ceva "probleme"(?) cu genul asta de saltelute.

Mergi la inceput