Mamici de nov-dec 2003, (9)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Umflatzel spune:

Buna fetelor,
imi pare tare rau de voi ca vad ca in general ne-au cam rapus acum pe ultima suta de metrii ba una ba alta diferite neplaceri. Am fost si eu la control acum cateva zile si mi-a zis dom doctor ca nu stau prea bine cu colul uterin care s-a scurtat si drept urmare mi-a dat tratament + fara efort + fara (adica ft rar). A zis ca ala mic tre' sa mai stea cel putin 3 saptamani ca sa fie in regula. Si adevarul este ca, cu toate pastilele care le iau (NO-SPA dimineata si seara) tot am contractii destul de des, dar vad ca si la voi e la fel nu ar trebui sa imi fac probleme pra tare, asa-i? Voua vi s-a facut si controlul vaginal de catre doctor s avada in ce stare se afla colul uterin? Adica mai e vreuna din voi cu problema asta, ca eu sunt putin ingrijorata chiardaca am incredere in doctorul meu.

Va pup pe toate si va doresc numai bine, mai ales la cele care se lupta acum cu diverse probleme sa poata sa treaca cat se poate de usor peste ele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ven spune:

Buna fetelor!

Mersi de sfaturi......cred ca o sa astept putin, pana ma incap adidasii e bine, si sunt asa de caldurosi, ca-mi iau doar sosetuta din aia subtire tip stramp, si mi-e bine.......daca vine iarna rea de tot, mi-oi lua ceva nu prea scump, dupa cum bine ziceti voi...... :) Ce bine e sa ai cu cine sa te sfatuiesti!!!

Magda, ce camasa de noapte ti-ai luat cu 2.700.000 de lei??? Cam scumpa!!! Ce are ?? Aur???
Eu am citit ca e bine sa iti iei vreo 2 camasi de noapte mai NASOALE la spital, ca oricum se murdaresc de sange, scurgeri, lapte, etc.......Aia asa scumpa si frumoasa poate pentru cand te intorci acasa, nu???

Noi azi avem o mica aniversare in familion, fripturica e in cuptor, aperitivele pe masa, asteptam restul lumii sa papam iar ceva :)
Numaram zilele (4 mai sunt) pana la concediu, am avut azi audit la munca, am trecut cu brio, seful e multumit de noi!!! :)

Va pupam!
Ven si de 29 sapt. si 5 zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmena spune:

Buna burticutzelor,
Eu nu am mai putut intra pe forum de la munca, ne-am mutat in alt sediu si binenteles ca nu merg telefoanele si nici net-ul! In weekend am fost plecati din Bucuresti, sa luam conservele de la maman, care a fost asa de harnicuta..mmmm!!!
Imi pare rau Julia ca ai probleme, dar bb e destul de mare, nu cred ca este vreo problema daca vine mai repede, nu? De jurnal am mai intrebat o data, saptamana trecuta si tot nu il primise, sper sa mai ajung sa ti-l cumpar.
Si eu sunt tare necajita ca de vineri ma inteapa burtica jos de tot de cate ori ma ridic si merg. Si am si eu contractii B-H care din nefericire, sunt destul de dureroase! Am sunat-o pe doctora si mi-a spus ca nu e bine, sa merg maine dimineata la control- voi merge, si am o inima asa de stransa...Poate ca m-am agitat mai mult, ca si mie mi-a spus la controlul precendent ce mi s-a scurtat colul...sper sa fie bine bb, ca eu mai am cel putin 8 saptamani pana in sapt 38! Si de atatea ori imi promit ca stau cuminte...Sa-mi tineti pumnii!
In rest ar fi toate bune. Doamne ajuta sa avem toate bb sanatosi si frumosi!
Carmena si bb 29 sapt si 1 zi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zeeva spune:

Buna burticutelor,

Si eu am contractii B-H aproape in mod permanent. Nu sunt dureroase dar am o senzatie foarte neplacuta ca si cum mi-ar pocni burta. Ma simt mai bine daca ma odihnesc, dar in acest mod ar trebui sa ma odihnesc tot timpul si sa nu mai faca nimic, ceea ce nu prea se poate ca am o fetita destul de jucausa in jurul meu.
Doctorul nu mi-a spus totusi sa iau vreun medicament.
Va intreb pe voi cele care aveti aceste contractii dureroase sa imi spuneti cum se manifesta, ce fel de durere e?
sanatate multa,
Z.
32s

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreeas spune:

Buna mamici,
Si eu am contractii Braxton-Hicks inca din saptamana 17 ,acum au ajuns destul de incomode ,dar nu dureroase.Mie dr mea imi face un test la fiecare doua saptamani sa vada daca voi naste in urmatoarele doua si imi verifica cervixul tot la fiecare doua sapt(deja s-a scurtat,dar sper sa duc sarcina macar pana la 35 sapt).Am inceput sa iau si medicamente ptr incetinirea contractiilor si vad ca isi fac efectul,dar pulsul mi-e marit si tensiunea cam anapoda(dr zice ca e normal ptr inceput).
Ptr Julia23:
Vreau de mai mult timp sa te intreb,ce medicamente iei ptr contractii si de cand sunt prezente contractiile la tine.Am observat cateva probleme asemanatoare in ce priveste sarcinile noastre,doar ca sarcina ta e mai avansata.
M-as bucura sa-mi raspunzi ,prin raspunsul tau urmaresc sa-mi fac si o idee despre cum sunt tratate femeile cu probleme de genul asta in Ro.
Multumesc!
Andreeas, 30 sapt. si 2 zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pagurschimag spune:

Buna dimineata gravidutze. Azi parca ma simt un pic mai bine dar toata noaptea nu am dormit...din cauza racelii:nas infundat, senzatia de sufocare, tuse...Ma simt cam obosita azi. Cred ca ma voi invoi de la servici sa ma duc acasa si sa stau in pat.
Ven...imi cer scuze era scris gresit, este vorba de 270.000 lei...din cauza vitezei am mai adaugat un zero.Sa stii ca ai dreptate cu camasile de noapte...eu voi incerca sa folosesc din cele de la spital pentru ca sigur le voi pata iar asta mi-am luat-o doar in caz de nevoie...De fapt pot spune ca bagajelul meu pt spital este aproape gata.
Toate va plangeti de aceste contractii B-H se pare ca ma voi alatura si eu. Si mie mi se intareste burtica si am dureri dar nu mari...uneori am si dureri de mijloc dar mai iau cate un No-Spa si ma lasa.
La sfarsitul lunii ma duc la control. Sunt curioasa cand ma va programa pt cezariana. Voi ce stiti in privinta asta? Se face programare mai devreme decat DPN?
Spuneti-mi si mie ce stiti de zodia scorpionului...deoarece baietelul meu va fi un scorpion si as vrea sa stiu la ce sa ma astept...
Sanatate la toate si sa auzim de bine.

Magda 33 sapt. si 2 zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liviab spune:

Frumoase mamici, burtici, mamici cu burtici,

am revenit si io in pozitie bipeda, desi cam greu...Julia, mi-a trecut raceala, adica partea cea mai rea, multumesc de sfaturi (ceaiul de ceapa si nuci), au fost ff bune, in plus am folosit si compresa babeasca din cartof crud dat pe razatoare si pus pe piept, in jurul gitului etc. Muy bueno!!! Acuma sint doar cu nasu'n batista, ceea ce-i O.K., bine ca nu mai am durerile alea pe piept. Aveti grija, fetelor, cu raceala, ca, intr-adevar, bintuie un fel de viroza!
In alta ordine de idei - de fapt cam in aceeasi, ca sint tot la capitolul smiorcaiala - si eu ma misc din ce in ce mai greu, am contractii dese daca merg, asa ca nu pot sa merg prea mult pe jos, chestie care ma scoate din mintile mele pen'ca de felul meu sint destul de sportiva si activa. Nu iau nici o pastiluta pentru asta si sper sa nu se grabeasca Anastasia sa iasa inainte de 30 octombrie cind e programata cezariana. Ce ma dispera insa cu adevarat sint arsurile!!! Ieri m-a apucat plinsul din cauza lor. Ma si chinuie din luna a 4-a! De atunci eu n-am mai mincat nimic cu placere, fara chinuri si dicarbocalme dupa. E cam mult...Iar in ultimele zile e de-a dreptul cumplit. Mult a fost...doua saptamini si doua zile mai sint pina la eveniment si ma trec toate sudorile cind ma gindesc ca o sa nasc cu rahi si o sa fiu prezenta la tot evenimentul, mi-a frica de mor, de fapt nu frica e cuvintul potrivit ci emotie foarte intensa. Intre timp ma consolez recitind subiectele despre cezariana cu acest tip de anestezie si ma sugestionez sa vad doar partile bune ale procesului - cele mai multe de altfel - si ca totul o sa fie perfect, in primul rind fetita mea si ca o sa fiu o mamica fericita in curind, cu doua printese de crescut frumos.
Magda - de obicei medicii programeaza cezariana cu citeva zile inainte de termen, dar sint si medici care prefera sa astepte declansarea contractiilor pentru a interveni. La mine, de exemplu, cezariana e programata pe 30 oct. si termenul meu e pe 7 nov. (eu sint al a doua cezariana). Deci si Anastasia mea o sa fie o mica scorpioana (sau mare!)...Cum sint scorpionii? Poti sa scrii un roman despre asta. Sint dificili! Sint ambitiosi, descurcareti, introvertiti, hehe...sint multe de spus. Cert este ca nu sint deloc usor de "modelat". Sa fie ei sanatosi, ca pina la urma le dam noi de capat, nu?
carmena, ai grija de tine, nu te mai agita! Tine-l bine pe bb la locul lui.
Aveti toate grija de voi si de bebici, implicit!
Pupici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

Buna dimineata, burtici!
Fetele, dr. meu a zis ca daca vreau cezariana imi face cu 14 zile mai devreme, adica la inceputul lui decembrie, ca asa se face. Sa va mai zic ca pe zi ce trece ma gandesc tot mai mult la varianta asta? Numai ideea de a scapa mai devreme, ca am sa fiu si eu intreaga si pe picioare de Craciun ma incanta tare mult. Hm... sunt aproape hotarata...

Eu am avut pijamale la spital, am avut si camasa de noapte dar simteam ca-mi tine mai bine "toalele" o pereche de pantaloni. Nici nu cred ca va lasa sa va imbracati cu camasa dupa nastere, pana se termina cu patatul, si nici nu se merita. Atunci nu prea bagi de seama cu ce esti imbracata, mai degraba te uiti sa vezi cu ce e imbracat bebelul. Si cand iti mai revii putin iti iei camasa sau pijamaua ta si gata treaba. Imediat dupa nastere il imbraca pe bebe in pelincile lor, dar apoi il ia mami in primire si il aranjeaza frumos cu ce e adus de acasa. Cel putin asa a fost la Iasi, la maternitatea Cuza-Voda, daca intereseaza pe cineva cum e pe acolo.

Nu stiu daca v-am mai spus: mie mi-au cerut fiole de Vit. C, sincera sa fiu nu mai stiu pt ce dar stiu ca a cautat sotul meu de i-au iesit ochii, si fiole de calciu gluconic.

Cristina, mamica cu burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgy75 spune:

Buna mamicutzelor, cum va simtit azi?
Mie una imi este somn tare de tot, desi am dormit azi noapte. Contractii B-H se pare ca am si eu (mi se intareste burtica ff tare si uneori am senzatiam ca am sa plesnesc), dar nu sunt dureroase deloc, doar incomode. Mie dr. mi-a dat sa iau NO-Spa pentru asta cate o pastila pe zi si daca sunt mai dese sa mai iau una-doua pastile in plus.
Mie mi se intareste burtica dupa ce mananc si cand stau mult in picioare.
La sfarsitul lunii ma duc si eu la dr. Si eu sper sa poata sa-mi spuna cand am sa nasc deoarece incep sa nu mai am rabdare, desi trebuie sa nasc in 26-27 noiembrie.
Eu nu am reusit inca sa racesc si sper sa scap, adevarul este ca n-am fost deloc bolnavioara de cand sunt cu bb, desi inainte nu ratam nici o raceala-gripa, plus ca aveam niste migrene ingrozitoare. In privinta asta bb "m-a reglat", nici arsuri la stomac nu am, desi toamna si primavara faceam niste crize de stomac foarte urate, dar cred ca le faceam pe sistem nervos.
Dupa ce iau banii luna asta ma apuc si eu de bagajul de spital pentru mine, pt bb nu iau nimic ca nu-mi dau voie "mamicile", au zis ca o sa cumpere ele dupa ce am sa nasc. Sper ca in spital sa aiba cu ce sa-l imbrace pe bb pana se trezesc ametitele astea de mamici ale mele..
Fetelor, bb-le vostru cum sta? Al meu s-a cuibarit din luna a 4-a in partea dreapta a burticii si nu vrea sa se schimbe deloc, asa ca am o burtica "deviata" dreapta si nici nu ma lasa sa dorm pe partea stanga. De vre-o saptamana nici nu se mai misca asa de tare, dar am citit ca ar fi normal, ca n-ar mai avea loc asa mult. Voi ce stiti de asta?
Dizica -- 33 sapt si 6 zile -- Andreea -- Polizu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andruska spune:

Pentru Julia: eu l-am nascut pe Andrei la 37 de saptamani si a avut 3.750 kg si 52.5 cm, asa ca zic sa nu iti faci probleme daca ar fi sa apara bb acum.

Bineinteles ca este bine sa stea acolo, cat mai mult (adica pana la 40 de saptamani) dar daca ar fi sa fie asa, eu zic sa nu iti faci probleme !!!

Nastere usoara si un bb sanatos,

Andra cu burtica de 24 saptamani si Andrei (4 ani)

Mergi la inceput