Mamici de nov-dec 2003, (9)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns liviab spune:

'neata burticilor!
de disparut, n-am disparut, da' in ce ma priveste mi-e cam rau...De dimineata mi-e greata de nu pot sa stau in picioare si am o stare de oboseala de zici c-am sapat santuri toata noaptea cind, culmea, chiar azi noapte am dormit si eu mai bine! Chiar acum cind scriu simt cum mi se inchid ochii...Si ieri m-au chinuit arsurile de-mi venea sa pling, offf...Eiii, deja sint mai putin de doua saptamini, nu se mai pune, nu? V-as mai scrie, da' pe cuvint ca nu mai pot. Ma duc in pat si intru mai tirziu.
Pupici
Livia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tin@ spune:

Pt. Ven
Ti-am citit mesajul postat pe mamici deian-feb. Eu am comandat un patut de pe alt magazin virtual reclama unde de altfel au oferte foarte bune. Inca nu am primit coletul (trebuie sa ajunga azi sau cel tarziu luni) si am ceva emotii de ce voi gasi in el. Sper sa nu fiu dezamagita, deoarece am ochit multe lucruri pe acolo la preturi unele chiar mai mici decat pe piata (na ca le fac si reclama).
Intrebai de taxe postale (eu sunt din Constanta). Cam 400000 lei (vezi patut lemn cu sertar Gedal Prod). Cand voi primi comanda voi trimite un mesaj cu impresii. Doamne ajuta!
Valentina si BB Andrei 29 sapt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana spune:

Ajutor!
Spuneti-mi si mie fetele daca voua vi s-a intamplat asa: ma dor oasele de jos ceva de groazzaaaa... Parca am vanatai pe care care tot continua cineva ... sa le bata... De abia ma misc prin casa, cand stau lungita totul e ok, insa cand ma ridic din pat ...
Am 34 de saptamani si nu stiu cat o sa o mai duc asa... stiu ca sarcina se mareste si apasa pe oasele pelviene, dar nici chiar asaa!!
Ar putea fi vorba si de altceva?...Hm...nu ma duce capul dar m-ar linisti sa aud ca mai exista si alte mamici cu aceeasi suferinta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dpintilie spune:

Salut burtici!

Adriana, si eu am o durere destul de pronuntata in zona aia, parca m-as fi lovit de ceva. Si eu am doar 30s si 5z. Asta e, mama imi zicea ca incepe bazinul sa lateasca.
Burtici, voi mai beti cafea? Eu nu reusesc sa ma las si beau cam o canitza mica pe zi. Am incercat sa beau doar decofeinizata, i-am zis si la doctor care mi-a sugerat ca mai bine beau o cafelutza buna, adevarata decat sa ma imbat de cap cu cafeaua decofeinizata. Va dati seama ca atata am asteptat.
Am fost la ecograf si am tras o spaima. Capul e bine dezvoltat, e in limitele normale, dar restul oaselor mari( femur, tibie, humerus) sunt mai mici considerabil decat varsta sarcinii. Am dat un pic la soareci, va dati seama ca m-am speriat, dar pe urma m-am gandit ca nici eu nici sotul meu sau macar unul dintre bunici nu e inalt. Dimpotriva, suntem oameni mai maruntei cu picioare relativ scurte, si atunci bietul puiutz cu cine sa semene lung. Si daca stai sa te gandesti diferentele de lungime la nou nascuti apar tocmai din diferentele de lungime a oaselor lungi, nu? Stiu copil care s-a nascut cu 48 cm si altul cu 62. Diferenta de 14 numa din lungimile diferite ale oaselor lungi putea fi, nu? (Capul il au cam toti la fel). Daca ati mai patit asa ceva sa-mi spuneti, ma mai linistesc si eu un pic.
,Dana, 30s si 5z

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vilma spune:

quote:
Burtici, voi mai beti cafea?

Da, Dana, eu una beau o ceasca de cafea normala pe zi. La prima sarcina am mers numai pe decofeinizata, dar acum, nu stiu, n-am mai suportat consecintele tensiunii mici pe care o am si am baut cafea-cafea.....
Cat despre problema cu ecograful, io zic sa stai calma, daca atunci cand marcheaza limitele pe ecran doc. pune un milimetru mai aiurea, se duce naibii toata masuratoarea. Si in general, ai dreptate cu mostenirea de familie, e cel mai probabil sa ai un bebe care sa-ti semene tie sau sotului la nastere. (fetita mea a avut exact aceeasi greutate+inaltime la nastere ca sotul meu si ca mine), acum sunt curioasa, al doilea probabil ca va semana ori cu fratele meu, ori cu sora lui....
Numai bine si un we placut.
Vilma (30 saptamani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns julia23 spune:

buna fetelor
ne am intors si noi azi de la spital unde a fost tareeeeeee bine,am stat asa linistita(acasa ma enervam mereu din orice),era tare cald in rezerva,stateam sg ca dc meu este seful clinicii,seara ma uitam la tv si mai fumam cite o tigarica si beam o cafeluta cu asistentele si mai urcam sus la bebici ca ma imprietenisem cu mai multe mamici si ma tot jucam cu ei,tare scumpi erau dar mai e putin si vine si puiul meu,nascuse o mamica(eu eram sus in sala de nasteri la aparatul acela pt monitorizarea batailor inimii bb) in 15 min o fetita de 4,300 si ma miram ca nu prea a avut dureri, nu tipa ca altele,mi a zis ca a durut o mai mult cind a cusuto,fetita era o scumpete,as fi stat tot timpul cu ea dar nu puteam sa o iau la mine in rezerva.
nu stiu ce tot vb voi de sute de $ care se dau la nastere ca majoritatea fetelor imi spuneau ca au dat 1 milion,maxim 2 la nastere normala,500mii la nastere,30-50 mii la asistentele care le faceau toaleta si se ocupau de bebei,cam 3 milioane la cezariana si 500-800 mii la anestezist.pt bebei nu te lasa cu lucrusoare de acasa,iti dau ei scutece sau costumase depinde cum vrei sa i ti(asta la spitalul municipal),pampers trebuie sa ti aduci de acasa,ei iti dau doar 1.
acum sa va zic de mine ce am avut,de fapt nu am nimic,eu cind m am dus sapt trecuta prostu de dc care era de garda cica eram in travaliu dar eu i am spus ca nu am cum,pe mine ma durea f rau spatele in partea dreapta de nu ma puteam misca si de abia respiram.luni cind m am dus la dc meu si ma internat mi a zis ca nici nu se pune prob de travaliu sau nastere,mi a facut toate analizele(singe,urina,secretie,micro la plamini)dar totul a iesit f bine,nu am nimic decit putina anemie pt care mi a dat dc niste pastile noi aparute Pregvit zinc se numesc.si acum ma mai doare dar mai putin,a zis ca este de la raceala care am avut o si pt care nu am luat nimic si ca este o nevralgie plus ca si din cauza bebeului care este marisor si sta sus si imi apasa pe coloana.
am facut iar eco,tare haios era cum se misca si cum facea in burtica mea,bb este f bine are 3,450 (+-)200 gr(am vb cu el sa ramina mai micut asa ca sa poata iesi mai usor,sa nu o chinuie pe mami lui:)))))),este cu capul in jos insa nu a coborit deloc,cordonul este normal,colul inchis,placenta putin cam joasa.nu stiu cum este cu locul,adica ca se misca mai incet ca nu mai are loc ca al meu se misca tot timpu si f tare,se mirau toate pe acolo si dc imi zicea ca iese fotbalist direct.
pt fetele care intreaba de contractii BH mie dc mi a spus ca nu este bine sa fie dureroase ca se poate deschide colul si se poate naste mai devreme.eu acasa luam no spa,supozitoare scobutil si diazepam dar numai cind aveam dureri iar la spital imi faceau injectii(litic).dc a zis ca cel mai bine este evitarea efortului,statul cit mai mult in pat(atunci se relaxeaza uterul cel mai bine chiar daca nu luati pastile),nici in fund nu este bine sa stai si contactul sexual este interzis.eu dupa cum stiti chiar nu am mai facut nimic din sapt 27 cind am stat in spital cu iminenta de avort si am stat cumintica in patut chiar daca mi a fost greu iar din sapt 33 nu am mai avut deloc prob,am putut face orice ca am avut contractii fff rare si astea dupa ce ma agitam toata ziua.deci eu va sfatuiesc sa stati cit mai mult in patut linistite(mie dc imi spusese sa stau in pat 23 din 24 ore) ca nu mai avem mult pina vin bebei si pt ei merita sa facem orice.
azi am fost in carrefour cind am plecat de la spital si am cumparat pt bb produse cosmetice de la nivea si sanosan sa vedem care ii priesc mai bine,am luat si pampers,cocolino pt lucrusoare,nu stiu daca este bine sa spal cu ariel lucrusoarele lui.voi v ati gindit cu ce le spalati?am vazut si lenjerie f frumoasa pt patut(400 mii),pernuta,fata de perna,cearceaf si pilota,cred ca o sa o luam sapt viitoare.
Carmen incearca sa ti iei concediu si sa stai linistita acasa in patut.
cam asta a fost "vacanta" mea la spital iar acum o sa mai merg peste o sapt sa vedem ce se mai intimpla ca de acum pot naste oricind ca sint la termen si bb este ok.
va pupic pe toate si sa stati cumintele sa aveti grija de voi si bebei
julia 37 sapt si 4 zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zeeva spune:

Salutare mamici,

Multumesc pentru sfaturile legate de contractiile B-H. Adevaru-i ca nu ma dor, dar sunt extrem de incomode. Si odihna este cea mai buna solutie. Asta e!
Vad ca ne apropiem grabnic inspre deschiderea subiectului "bebei de nov-dec". Abia astept sa vad cine va deschide lista.
Sper sa fim cat mai sanatoase si sa nastem usor.
curaj la toate,
Z
33s si 5z.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns uca spune:

Salutare mamici cu burtici.
Ce caut eu la servici si la scoala pe frigul asta? De ce oare nu mi-am luat concediu? E oricum asta este.
Si eu, ca si majoritatea din voi ma plang de dureri de oase in zona de jos iar contractiile B-H sunt nashpa cateodata. Abia astept sa-mi vad fetita. Nu mai am rabdare mai deloc.
Julia23 imi pare bine ca sunteti bine. Chiar ma intrebam ce o fi cu tine de nu ai aparut pe aici atatea zile.
Si eu beau o cafeluta mica aproape in fiecare zi, decofeinizata sau nu sau chiar un nesulică diluat la max. Imi mai creste si mie putin tensiunea ca si asa e cam mica.
Va las acum pentru ca am treaba. Sper sa termin repede si sa ma duc acasica ca imi este grozav de somnica. Cafeluta nu a reusit sa ma trezeasca azi.
Apropo fetelor, spuneti-mi si mie parerea voastra: SA-MI DAU PISICA SAU SA O PASTREZ SI DUPA CE SE VA NASTE BB? MI-E MILA RAU DE MOTANUL MEU SI IL IUBESC TARE DAR LASA PAR MULT ! CE MA SFATUITI SA FAC?
Va pe toate.
Raluca 33s si 3z si KIKI mic (tot fara nume inca)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana spune:

quote:
Originally posted by uca

spuneti-mi si mie parerea voastra: SA-MI DAU PISICA SAU SA O PASTREZ SI DUPA CE SE VA NASTE BB? MI-E MILA RAU DE MOTANUL MEU SI IL IUBESC TARE DAR LASA PAR MULT ! CE MA SFATUITI SA FAC?
Va pe toate.
Raluca 33s si 3z si KIKI mic (tot fara nume inca)

Eu zic sa-l pastrezi mai... O sa fie mai greu sa ai grija de el, dar am auzit ca face bine copiilor sa creasca cu un animalut in casa, ii face mai rezistenti la alergii... asa e, sa stii!
Eu am avut 2 pisici in casa cu bebe mic, si nu s-a-ntamplat nimic. Mentionez totusi ca nu prea au intrat in camera lui pana la 3 luni ale lui Codrin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns boubba spune:

BUNA!!!la toate mamicile si viitoarele mamici.Vreau si eu sa ma bag in seama si sa va anunt ca am un baietel in burtica,sunt gravida in 28 de saptamani si in ultima luna am cam luat in greutate,am inceput sarcina cu 54kg la 1,68m si acum am 63kg.Sper sa nu devin o balena in 10 saptamani...:) SIMONASI BéBé ETHAN

Mergi la inceput