Gradinita fara apa curenta
De la inceputul anului scolar se fac reparatii (sapaturi)la tevile de apa ale gradinitiei si nu exista apa curenta. Copiii se spala pe maini intr-un lighean toti, la gramada, fara a fi supravegheati de educatoare (chiar ea mi-a spus ca nu poate sa-i urmareasca pe toti ???!!!).
Sanepid-ul a venit si a fost nemultumit de existenta prosoapelor individuale ale copiilor, aduse de acasa si a cerut sa se cumpere prosoape de hartie (motivand ca prosoapele individuale le scapa pe jos apoi se sterg pe fata cu ele). Oare ligheanul in care se spala toti nu l-a vazut????
Cum vi se pare aceasta situatie? Ce este de facut?
Cineva mi-a spus ca lucrul acesta este posibil deoarece gradinita (directoarea) are "propte" la Sanepid.
Partea proasta este ca baietelul meu are probleme cu burtica de 10 zile si alta cauza nu am gasit.
Simona & Bogdanel
Raspunsuri
elena_ltd spune:
Eu am raspuns si la celalat subiect postat de tine. retrage-ti copilul mai bine. din pacate, marea parte a sistemului de invatamant prescolar de la noi asa se prezinta, iar directoarele se comporta de parca ar fi cel putin prim-ministri. Merita reclamata. Repet, vorbeste si cu alti parinti si incercati sa schimbati situatia, daca nu merge, important este ca celui mic sa-i fie bine, iar aici nu cred ca-i e.
Elena, mama Oanei si a lui bb Mihai
elena_ltd spune:
Am uitat sa-ti zic ca acum cativa ani, la o gradinita din Bucuresti s-au imbolnavit copiii de salmonela din neglijenta administratorei, care aprovizionase, a bucatareselor si evident, a directoarei ca personalul din subordine nu respecta normele de igiena la prepararea oualor. Ma rog, ideea este ca nimeni din reteaua ierarhica nu a luat nici o masura de sanctionare decat in momentul in care a fost chemata televiziunea. Sanctiunea a fost doar la salarii, iar bucatareasa, care trebuia destituita, a fost reangajata dupa cateva luni.
Nu spun ca nu trebuie sa ne cerem drepturile, dar spun ca e foarte greu sa se schimbe mentalitatile si pana atunci...ne dam copiii la facultate.
Elena, mama Oanei si a lui bb Mihai
Kiara spune:
Suna la OPC si la televiziuni. Sper sa reactioneze. In mod normal OPC ar trebui sa vina in inspectie, nu stiu de televiziuni, ca daca nu e subiect de interes national (a se intelege violuri si alte grozavii) atunci nu prea ii intereseaza, dar poate ai noroc.
Jackie spune:
Din moment ce ai avut deja atitea probleme eu zic sa-l muti, mai ales daca zici ca sta doar pina la 12 sau sa-l tii acasa...Eu faceam criza de nervi sa gasesc copilul in strada...Ca sa nu mai vorbim de igiena. As fi curioasa sa stiu daca merge educatoarea cu fiecare sa le toarne apa in lighean dupa ce merg la toaleta.. Mai bine te lipsesti, inainte sa mai patesti ceva!
simsimona spune:
Si eu m-am gandit sa-l retrag, dar imi pare rau pentru copil, pentru ca el este foarte fericit la gradinita, nu a avut probleme cu acomodarea si invata foarte repede totul.
Am gasit cu greu aceata gradinita cu program normal care are grupa mica. Toate celelalte din apropierea cartierului au numai grupe mari.
Problema spalatului pe maini am rezolvat-o (sper) invatandu-l pe copil cum sa se stearga pe maini cu vata cu spirt (desi educatoarea nu a fost de acord la inceput, spunandu-mi sa las copilul sa faca anticorpi).
Simona & Bogdanel
Amalia spune:
Wow, nu-mi vine sa cred ca citesc asa ceva si tu inca te gandesti daca sa-l retragi sau nu. Ba, mai gasesti si solutii la spalatul pe maini. Mie mi se pare inadmisibil. Oare sanatatea lui nu este mai importanta. Deja din acest moment consider ca raspunzatori pentru eventualele afectiuni pe care le-ar putea capata copilul acolo sunt vinovati parintii si nu educatoarea...pt ca ei sunt cei care il lasa intr-un mediu de acest gen.
Imi cer scuze pentru aciditate, dar nu pot sa cred ca se poate accepta asa ceva.
Sanatate maxima!