candida pe limbutza
dragii mei, fetita mea de 7 saptamani a facut pe limbuta un fel de strat alb, ca de laptic (aici, in Turcia doctorii ii spun... bumbacel, deci nu stiu denumirea in romana). am inteles ca e celebra si banala candida, o capata bebeii destul de des si trece in general chiar daca nu o tratezi. In orice caz dr mi-a spus sa ii sterg limba cu apa cu carbonat si trece. Pana una alta eu tot sterg, dar sarmana bebelusha nu prea mai poate manca, o doare si plange mereu cand incerc sa o alaptez.
Voua vi s-a intamplat asa ceva? Ce ati facut? Cand trece? Am inceput sa ma ingrijorez.
Yasmin
Raspunsuri
anda spune:
lui edi i-a trecut super-repede cu glicerina boraxata. te speli bine bine pe maini, invelesti un deget in tifon, o fasa..etc curata, pui solutia pe deget si ii cureti limba dupa ce papa ca sa-i ramana in gura o vreme. trece repede.
bafta.
anda & bb edi
http://users.pcnet.ro/scpcnet/
tutus spune:
Buna!
Stiu ca in primele zile de dupa nastere, asistenta mi-a spus sa-mi curat (sterg) sanul cu o solutie (Molkosan, daca bine mai tin minte) tocmai ca bebeul sa nu faca (sau sa ia) candida. Era putin piscatoare solutia respectiva (piscatoare pt mine), dar bebeul a fost ok. Din cate tin minte e produsa in Belgia, cine stie, poate o sa gasesti si in Turcia.
Toate cele bune!
Marianar spune:
Si Vladut a avut pe la 2 luni si i-a trecut cu Nystatin suspensie orala. Pe degetul badijonat cu comprese sterila puneam nystatin si ungeam limba, gurita de 4-5 ori pe zi. In 3 zile i-a trecut.
elena_ltd spune:
Tot cu glicerina boraxata am avut si noi rezultate si, in plus, este dulce si copilul o agreeaza. Poti sa dai si pe mamelon la alaptare. In cazuri mai severe am vazut ca se recomanda glicerina boraxata in combinatie cu stamicina, se prepara la farmacie, cel putin in Ro.
Indiferent ce alegi, nu lasa in nici un caz copilul asa ca se chinuieste.
Elena, mama Oanei si a lui bb Mihai
otau spune:
Badijonaj cu Glicerina boraxata pe limba si pe interiorul obrajeilor. Trece garantat.
Aurora
carrie spune:
noua ne-a trecut cu Nystatin,dar sa-i pui si cateva picaturi sa inghita sa nu se fi extins candida in corp.
glicerina boraxata are cica ceva toxic si nu e asa buna
sanatate
cristiana si bb Theodora Alexia
http://photos.yahoo.com/thea_alexia
Mazarica spune:
Noi tot cu glicerina boraxata in combinatie cu stamicin ne-am vindecat. Dar nu lasa copilul asa pentru ca se poate extinde. Vladut a avut-o initial pe limba , apoi s-a extins si pe gat si exista riscul sa se extinda si pe organele genitale. Oricum , noi am continuat tratamentul inca 14 zile de la disparitia semnelor de candida. Explicatia a fost ca aceasta ciuperca este distrusa mai greu si chiar daca nu mai sunt semne vizibile , ea mai are o perioada de incubatie.
Este molipsitoare, am luat-o si eu de la cel mic si am facut acelasi tratament.
Multa sanatate,
Yasmin spune:
multumesc tuturor, am sunat dr azi si mi-a spus ca nu trebuie sa ii dau nici un medicament ca trece. drept pt care schimb pediatrul. vedem maine la cine mergem.
pupici si sanatate bebeilor
Marox spune:
Buna,
Baietelul meu avea 2-3 bubite pe cerul gurii, pe laterala. Nu stiu daca astea-l imiedicau sa manince, oricum in perioada aia urla teribil. Doctorul mi-a dat un medicament, ca un sirop viscos, bb, la o luna, nu l-a acceptat. Glicerina nu aveam. Asa ca nu i-am mai dat nimic. Citisem intr-o carte de aici ca un bb sanatos e capabil sa invinga singur candida din gura. Pina la urma i-a trecut, acum are aproape 4 luni si e OK.