Probleme cu baita fetitei de 1 an si 3 luni
Acum vă explic problema noastră, fetita noastră a făcut băită în cadă de plastic pentru copii până la varsta de 12 luni, fără probleme, adică vreau să zic că nu plangea când âi facem baie.. acuma de când a înplinit 1 an, când âi facem baie pe cap.. plânge de se sperie toti vecini din bloc.. , am vorbit si cu Medicul pediatru si nu stie care să fie cauza !!! Dacă stiti un remediu sau un sfat pentru aceasta.. vă rog să mă ajutati !!
PSX|Man
Raspunsuri
mitub spune:
Asa face si fata mea de la o vreme (mai bine de jumate de an)... are acum 2 ani si 8 luni... cand e sa o spalam pe cap, e tragedie!
Ii e frica ca ii intra apa in ochi. nu stiu, si la mare cand am fost, a facut nazuri, dar nu asa multe, am incercat sa nu se sperie, nu a plans chiar daca s-a udat la cap si era apa super sarata.
Apreciez orice sfat in aceasta directie, povestiri din experienta, pareri de medici etc.
O zi buna,
Boga
tora97 spune:
heheee.. cit am mai avut si eu de tras cu aceasta problemaaaa.... se zbatea si urla ca din gura de sarpe... nu stiu cum am procedat.. am fost intransigenta...
sa spun ca i a trecut de la sine... acum ma cert cu ea ca ar face baie non stop...
da' ai incercat tu samponu ei? poate o irita... am auzit de astfel de cazuri...
maska spune:
Buna, nu-ti face probleme, eu chiar am ajuns la concluzia ca majoritatea copiilor fac asa. copiii mei sunt foarte diferiti ca si caracter dar amindoi au o personalitate.... mama-mama! totusi, la amindoi am trecut printr-o astfel de criza. la fetita, am pus-o pe seama faptului ca am inceput sa-i facem baie in cada mare. o tinea sotul meu de subtiori si se zbatea de il facea fleasca din cap pina-n picioare, iar in baie, ce sa-ti mai zic. urletele erau absolut animalice, zici ca eram in camera de tortura. asa o spalam pe cap. dupa trei ani, obosisem de cit i-am explicat, si s-a potolit dintr-o data.
acum am avut aceleasi crize cu baiatul. au inceput de la un an. iar explicatii ca din cauza cazii, etc. imediat dupa trei ani au incetat. acum a fost mai bine, pentru ca disperata ca este prea mare, urla, se zbate si nu-l mai putem potoli, ca sa nu zic ca a facut si cojite de bebe in cap, i-am bagat pe amindoi odata in cada. a protestat in continuare, ca-i intra sampon in ochi, pe naiba, ca nu i-a intrat niciodata. i-am dat-o de exemplu pe sora lui care nu scoate nici pis si cu timpul a incetat macar cu urletele de ma stie tot blocul.
ce nu am facut, explicatii, nu a tinut, amenintari ca nu-i mai spal in viata mea pe cap, nimic, bataie, nimic-nimic!
elena_ltd spune:
Si noi am trecut prin asta si tot cam jumatate de an a tinut-o. Incet, incet, cu explicatiile de rigoare si cu multa grija din partea noastra ca sa nu-i intre apa in ochi, in ureche etc, s-a potolit. Acuma vrea tot timpul si intra singura cu capul sub apa, mai mult, vrea sa se spele singura si cu sampon.
Cred ca solutia este rabdarea si o atitudine pozitiva a voastra asupra spalatului pe cap. Las-o sa se uite cand te speli tu de exemplu. Nu te speria ca nu are nici o suferinta, cred ca e doar teama.
Elena, mama Oanei si a lui bb Mihai
ochinegri spune:
Ai schimbat cada sau metoda de spalat pe cap ?
Cu cada ar fi o problema ... Da' trece cu jucarii ... multe !
Nu inteleg cum e cu spalatul, mai exact, pe cap. Poate e parul prea lung ... mai lung .
mama L care tunde baiatu' scurt.
liliana csaki spune:
Incercati cu palariuta, in magazinele pt. copii se gasesc palariute, de fapt numai borul(asa se cheama?)care se pune pe cap si nu-i mai vine apa in ochi, poate fi o varianta
Marianar spune:
Si Vladut ( 1 an si 3 luni) plange cand il spal pe cap si asta cred ca se trage de cand l-am bagat cu colacul in cada, o prostie, s-a speriat asa de tare ca vreo saptamana cum intram cu el in baie cum incepea scandalul.
Cand il spal pe cap ii dau diverse jucarele, pe unele le studiaza cu atata interes ca uita sa mai planga , cateodata nu-i intru in voie cu nimic si face un scandal de ne stie tot blocul.
Singura solutie: RABDARE SI NERVI DE OTEL
Kiara spune:
eh...si fetita mea(2.8 ani) a inceput sa faca nazuri la spalatul pe cap. Nu ii place ca ii intra spuma in ochi (zice ea). Am gasit o solutie de compromis care tine partial, in sensul ca sta cat de cat cu capul dat pe spate, dar se plictiseste repede si pe urma tot avem cateva minute de chiut pana o limpezesc de tot. Solutia noastra a fost sa ii zic sa de uite dupa parapanta ( a vazut o parapanta la munte si de atunci a ramas fascinata de ideea de parapanta. La baie zice ca parapanta e suportul de la dus si se uita in sus la el si eu atunci ii dau repede cu dusul ca sa se duca spuma).
Incercati sa-i faceti sa se uite dupa ceva in sus( un avion, musca, fluture, tantar...orice ce stiti ca l-ar face sa se uite in sus ca sa puteti sa le dati spuma jos de pe cap)
ponicid spune:
Nu te speria! In jurul varstei de 1 ani apar "fricile". Lucrurile care nu ridicau nici o problema inainte devin acum: incepe sa ii fie frica de straini, aparatele care fac zgomot si care inainte nu erau bagate in seama devin un fel de bau-bau, incepe sa ii fie frica de apa desi inainte ii placea balaceala, etc. Pe fetita mea frica de apa si mai ales spalatul pe cap au apucat-o pe la 1 an si 3 luni si au tinut-o pana la 2 ani si 1 luna. In timp devin mai intelepti si le trec multe din fricile astea.
Daniela, mamica de Ana-Maria
iileana spune:
Daca se enerveaza numai cind ii clatesti parul, mi se pare normal. Tunde-o scurt ca sa dureze clatitul mai putin si sterge-i fata cu prosopelul imediat ce s-a prelins ceva apa. Daca, insa, e suparata pe ideea de baie propriu-zis, trebuie intervenit in forta cu jucarii, cu capacele, canite, polonice, stropitori, sticle goale de sampon, etc. pentru trambalat apa din unele in altele, arata-i cum se improasca apa, cum sa o ude leoarca pe mama, in fine, chestii d-astea distractive. Cred ca toti am trecut prin asta cu BB-ii nostri.
Ai trecut-o cumva in cada mare? S-ar putea sa o sperie si sa nu se simta in siguranta. Noi am avut citeva tentative, tot cu colacul ca si Mariana, dar s-a speriat rau si am revenit la cadita, desi avem peste doi ani. Acuma la baie e circ teribil si veselie, cu exceptia (inca) tragicului moment al clatitului pe cap.
P.S. Si, Doamne fereste, nu o certa sau bate (!!!!) cum am citit in unul din raspunsurile anterioare! Cred ca multe probleme in educatia copiilor pot fi depasite mai degraba glumind, facind haz de necaz, avind umor.