Pentru D-L Dr. Stanescu
Buna ziua.Sint membra noua a acestui site.Am urmarit discutiile de pe acest forum.Am o problema.Am fost diagnosticata cu anexita cronica dreapta si candidoza(Candida Albicans) fara a avea cine stie ce simptome.Am urmat tratament cu antibiotic(cefalexin-15 cps), nistatin-15 cps, Flamexin-10cps, Gynozol 2 cutii.In timpul tratamentului am simtit o durere de gat si apoi am observat ca limba mea era alba.Am fost la medicul de familie care mi-a spus ca nu i se pare ca as avea o candida bucala.Am cerut totusi sa fac analize,si am facut 2 exudate faringiene bacteorologice si micologice , care au iesit negative.Am facut si un consult ginecologic imediat dupa ce am terminat cele 2 cutii de Gynozol, si nu a mai iesit candida dar au gasit flora bogata in coci in gramezi si in lanturi gram(+) tip stafilococ.Asta nu a iesit la analiza anterioara.Pentru candida mi s-a prescris MYCOSYST ovule, 1 dupa menstruatie, timp de 4 luni.Limba mea tot alba e , ma clatesc zilnic cu apa si bicarbonat de sodiu, in ideea ca poate nu a iesit la analize.O explicatie nu s-a gasit oricum.Acum sint cu o saptamina anaintea menstruatiei si observ ca secretia nu mai este chiar asa abundenta dar este destul de grosuta.Ma gandesc ca poate candida a revenit.Va cer parerea in legatura cu cazul meu , si va rog sa ma lamuriti cu flora bogata in coci gram(+), cam ce inseamna asta, si cu mai multe informatii despre MYCOSYST.Va multumesc mult...
Raspunsuri
crinuta spune:
Draga mea, abia ce scapasem din nou de Candida cu Gynozol, am luat cefalezina si mi-a revenit. Greu a mai trecut. De atunci ma feresc cat pot de antibiotice, deoarece stiu ca am sensibilitate la Candida.
Sunt femei care in urma administrarii cu anbibiotice fac Candida, insa nu este nimic grav, sau de nerezolvat, trebuie doar sa fii atenta in viitor la administrarea antibioticelor, dar si la alimentatie. Dulciurile si muraturile favorizeaza candida.
Daca nu iti va trece cu antimicotice, poti apela la un tratament homeopat.
In ceea ce priveste mucusul, este foarte normal ca inainte de menstruatie sa devina mai " gros", mai vascos. Asa arata mucusul dupa ovulatie, deci nu iti fa griji, asta e semn bun.
pupici
CRinuta
n/a spune:
Multumesc Crinuta.M-am mai linistit.Intre timp am fost la medic pentru o noua analiza.Nu stiu inca rezultatul.
romeostanescu spune:
Draga Cherry,
Mycosyst- (comprimate sau ovule) este fluconazol (ca si Diflucan) si este un antimicotic foarte bun. Pentru coci gram pozitivi- la examenul citologic vaginal- o solutie buna ar fi administrarea de Polygynax ovule.
Mult succes!
Dr. Romeo Stanescu
n/a spune:
Va multumesc pentru raspuns, dar totusi ce imi puteti spune despre flora bogata in coci gram+.Ce inseamna asta?Un test PN2 ar trebui sa ma ingrijoreze?
romeostanescu spune:
Draga Cherry,
Cocii, gram pozitivi (ex: stafilococul) apar uneori si prin dezechilibrul florei normale vaginale. Pap test2 este un rezultat normal.
Mult succes !
Dr. Romeo Stanescu