tetine: silicon sau latex?

tetine: silicon sau latex? | Autor: Biaa

Link direct la acest mesaj

Salutare,

Ma poate lamuri si pe mine cineva care e treaba cu tetinele? Care sunt mai bune - cele de silicon sau cele de latex? Sunt recomandabile pentru anumite varste?

Multumesc
Bianca

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Buna,

Din cite stiu eu, tetinele de silicon sint mai dure, dar dureaza mai mult. Cele din cauciuc natural sint mai moi, dar se rup mai repede. Nu cred ca utilizarea unora sau altora tine de virsta. Eu am si, si, pt ca asa am apucat sa cumpar biberoanele si baietelul meu le accepta. Are totusi o preferinta pt latex.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adita spune:

Mie tetinele de silicon mi se par mai usor de curatat decat cele din latex, dar copiii mei nu vor decat de latex, probabil fiindca alea de silicon sunt cam tari

Doamne ajuta cui saruta si sporeste cui iubeste

http://community.webshots.com/user/adrianacalin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roisin spune:

Nu stiu daca sunt unele mai bune, cred ca fiecare are plusuri si minusuri. Fetita mea de 5 saptamani le place mai mult pe cele de latex (nu le iubeste in mod deosebit, insa le accepta mai usor) care sunt mai moi si mai usor de molfait.
Cele de silicon sunt tari, insa mult mai rezistente in timp (alea din latex se flescaie dupa cateva sterilizari), din cauza asta cred ca sunt mai folosite, mai ales dupa ce bebe incepe sa capete dinti (cred ca p-alea din latex le capseaza iute si poate fi periculos). In plus, unii copii pot dezvolta alergii la cele din latex, insa cazurile cred ca sunt rare.

Eu incerc sa o trec pe pitica mea la silicon, pentru ca imi e teama ca se va atasa prea mult de alea moi si o sa am probleme mai tarziu. Din nefericire, avem o colectie noua de biberoane de la Avent pe care nu prea le simpatizeaza (primele biberoane le-am luat de la Nuk care au tetinele alea mai plate si-s mai faine, ca seamana cu tzitzi). Sper sa o conving in cele din urma...

http://community.webshots.com/user/r0isin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

silicon si traiasca NUK cu biberoanele lui. Fie-mii daca nu-i pika mancarea in gura nu se simte bine...de tetine rotunde si latex nici sa nu auda!

marina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bobita spune:

Latex, si rotunde, si acum la 3 ani si 5 luni, tot pe astea le preferam seara, la "bibironul" cu lapte sau ceai.
Sunt mai moi decit cele de silicon, dar se curata mai greu.

Sa fim fericite
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=224&cid=229

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EDDY spune:

Shi Naomi prefera tetinele ortodontice din silicon de la NUK.Sint rezistente,se curatza ushor,nu se deterioreaza dupa muuulte sterilizari la microunde,se gasesc marimi S shi M,pentru lapte,ceai sau suc shi pentru supe sau cereale cu lapte,sint nemaipomenite de bune

Eddy & Antonia Naomi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moka spune:

Eu am cumparat preventiv si de latex si de silicon, il astept pe bb saptamana viitoare. As vrea insa sa stiu la cat timp pot sa-i dau suzeta, cum se sterilizeaza si dupa cate molfaieli (sau cand ii cade din gura, ma gandesc). Sa nu radeti de mine, dar am impresia ca trebuie sa stiu tot cand vin cu bb acasa.

Moka

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns parpalak spune:

Bebe hotaraste care tetina e cea mai buna!!!

moka, in instructiunile mele de folosire a tetinei zice s-o fierbi inainte de prima folosire 2 minute si dupa aia s-o speli cu apa si sapun. (Ceea ce am si facut)

Sanatate la bebei si mamici.
http://community.webshots.com/user/parpalak

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns she_wolf spune:

Eu folosesc tetine ortodontice din silicon de la Nuk pentru ca mi se par bune, rezistente si auzisem ca cele din latex ar putea dezvolta alergii. Are doua suzete una din silicon si una din latex,n-am remarcat s-o prefere in mod special pe vreuna, dar eu imi dau seama, in urma sterilizarilor, ca cea din silicon are viata mai lunga.
Faptul ca sunt mai tari cele de silicon nu l-a deranjat niciodata.
Eu sterilizez suzetele o data pe zi, cand oricum sterilizez biberoanele. La inceput firbeam suzeta de cate ori cadea pe jos, dar acum doar o spal bine pentru ca zboara rapid!

Claudia si Cristi (aproape 10 luni)

Mergi la inceput