Bb nu vrea sa stea singur

Bb nu vrea sa stea singur | Autor: rainbow

Link direct la acest mesaj

Remus are deja 5 luni si desi nu l-am obisnuit de la inceput cu tinutul excesiv in brate….acum nu mai vrea sa stea singu nici macar 5 minute. Nu cere neaparat bratze dar daca-l las singur intr-o incapere imediat incepe sa faca scandal.
Pina la 2 luni jumate a dormit intr-un cosuletz cu noi in dormitor dupa care il invatasem sa doarma singur in camera lui si chiar adormea singur, linistit doar cu tetina in gurita iar in timpul zilei se juca singurel cu jucariile lui in patutz incit mai reuseam sa mai fac si eu o mincarica sau putzintica curatzenie.
Ei…acum situatia s-a schimbat radical….nu mai adoarme decit daca-l tin in brate si-l las sa suga putintel (desi mai ies doar citiva picuri-am trecut demult pe lapte praf)…adoarme instantaneu….in momentul in care il asez in patutz .e din nou foarte treaz….si o luam din nou de la capat. Poate dormi 3 ore pe burta mea (de ma zdrobeste) dar cind simte patutzul….hmmmmmm. I-am pus si o paturica calda sub el ca sa nu fie cearsaful rece….dar nu cu prea mari rezultate. Pina la urma….cu adormitul reusim cumva…dar cu greu.
Problema cea mai mare e ca nu mai vrea sa stea singur in camera lui sau intr-o alta camera. Prefera sa stea 2 ore in scaunelul de la masina cu mine in bucatarie numai sa nu-l las singur…I-am agatzat la patutz tot felul de jucarii, jucarioare cintatoare, invirtitoare…..dar toate sint foarte interesante cu conditia sa stau si eu pe linga el….….
Ce sa fac?? Cum sa-l conving?? Cineva tre sa vada si de casa…si numai eu sint aceea…
Probabil sint si dintre voi mamici care ati trecut prin situatii asemanatoare si ati putea sa ma sfatuitii..sau macar sa-mi dati ceva idei…

Va pupam si va multumim

Ioana &bb Remus

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carrie spune:

draga Ioana, situatia mea e oarecum similara.Theodora e un bulgare de energie si desi doarme singurica de la o saptamana, ziua nu vrea decat pe langa mine.si problema e ca si pe langa mine se mai plictiseste ...acum a descoperit vocalizele si exerseaza si cate o ora dar cu adormitul in timpul zilei e o distractie...ne chinuim si cate o ora.seara in schimb cade lata la ora 10 ...
deci si la noi e cam la fel, nu e o consolare si eu inca n-am gasit retetz minune da poate poate ne ajuta cineva.

va pupam

cristiana si bb Theodora Alexia

http://photos.yahoo.com/thea_alexia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariailin spune:

Nu cred ca exista vreun bb normal care sa vrea sa stea singur in camera. E normal sa vrea cu mami asa ca luati-i cu voi ori in carucior, ori in scaunel de masina, orice. Ei sunt fericiti sa va vada in miscare si mai ales sa va auda. Si pentru voi e mai bine sa-i aveti tot timpul sub supraveghere. Cat despre dormitul in brate.... puteti incerca sa le dati sa pape culcati, amandoi, si cand dorm bine sa-i mutati in patut. Noi asa l-am invatat pe Vlad apoi l-am invatat sa adoarma singur in patutul lui (adica nu in brate, cu mine alaturi).Dar in timp, cu rabdare. El are acum un an si doua luni.

Bafta,
Maria&Vlad

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aalina spune:

Fetelor prin asta am trecut eu pe la 3 luni de simteam ca o iau razna. Dori doarmea la el in patut seara dar ziua spuneai ca il arde acolo. Si acum il tin destul de mult langa mine in scaunelul de masina, carut sau pe o paturica. Insa mai sta si la el in patut sau in patul mare cu perne in jur. Desi in patul mare evit sa il las ca imi e ca il gasesc pe jos la cat de agitat este. El a inceput sa stea in patut cand i-am pus o lenjerie colorata si se chinuie sa prinda catelusii.
De dormit seara la 22 adoarme instantaneu dupa ce mananca iar ziua il asez la el in patut si ii cant, il mangai sau il pupacesc. Si adoarme. El doarme numai pe burtica si daca il asez asa e ok.
Aaaa si la inceput stateam cu el in camera cand era in patut si am inceput sa plec perioade din ce in ce mai lungi. Acum sta singurel chiar si o ora.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebetica spune:

BB Stefan are 11 luni si un pic si de aproape o saptamana nu vrea decat sa stea cu mine si numai cu mine. In acest weekend am fost la tara la bunica, unde nu a putut stat fara mine. La intoarcere, in masina, a urlat cat a putut de tare fiindca vroia la mine la volan. Matusa si un nepot care erau cu mine in masina nu au reusit sa-l convinga sa stea in scaunul lui. Dupa cativa km. l-am luat in brate la volan moment in care a tacut imediat spre surprinderea asistentei. Cert este ca am condus incet asa, pret de aproape 20 de km, dupa care a adormit. Sunt nebuna de legat recunosc dar alta solutie nu a existat va rog sa ma credeti.

Ajutati-ma !!! Sfatuiti-ma !! va rog mult de tot.

Plange dupa mine !!!

Ioana si Stefan Dimitri
http://babycenter.shutterfly.com/osi.jsp?i=67b0de21b32aaebf6598

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Bebetica, sa nu mai conduci cu el la volan. Un soc atunci cind viteza este de 50 km/h echivaleaza pt copil cu o cazatura de la etajul 4! Eventual sa conduca altcineva si tu sa treci in spate cu el.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tora97 spune:

si eu.. ma inscriu in rindurile voastre...

eu am lasat o sa se smiorcaie.. pin la urma nu a avut de ales...

mai prost a fost momentul in care a mai crescut si era pericolul sa cada din patutz... atunci am aplicat o alta tehnica: ii lasam marginea patutului jos, ca in cazul in care va cade sa nu o faca de la o inaltime prea mare. oricum, asa, cu marginea lasata se temea sa se ridice in picioare..

uf, bine ca am trecut de asemenea pericole si perioade.. adevarat ca primii trei ani sint grei...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carina spune:

Dupa parerea mea este normal ca bebelusi sa vrea sa stea permanent cu noi, noi suntem cele care le ofera siguranta. Credc, totusi ca o data cu trecerea timpului, vor invata tot felul de chestii noi si nu vor mai avea atat de multa nevoie de noi sa le aratam de toate. Carina a fost de la inceput un copil care a cerut atentie foarte multa, de la 5 luni a inceput sa mearga in 4 labe si venea peste tot dupa mine. Eu am tinut-o cu mine si la baie!!!! Iar acum, are aproape un an (in 22 octombrie) si deja poate sta si fara mine. Vine, ma cauta , vede ca nu am plecat si merge la ea in camera si se joaca. Dupa ceva timp mai verifica o data si tot asa... Deci cred doar ca trebuie sa aveti rabdare, sa mai creasca, sa inceapa sa mearga, intr-un cuvant sa isi castige independenta.
Despre problema cu dormitul nu stiu ce sa zic ca nu am trecut prin asa ceva.

Anda si bebelusa Carina cea nazdravana
http://community.webshots.com/user/andamihai

Mergi la inceput