pericol: aragazul

pericol: aragazul | Autor: tutus

Link direct la acest mesaj

Buna!
Si al meu pitic ca si altii e tentat de ustensilele de la bucatarie, asa ca toata casa e o oala, polonic, storcator de citrice si te miri ce mai gaseste prin dulapuri. De vre-o saptamana e super incantat de aragaz, asa ca vine langa mine si urgent suceste de butonul de la aragaz si stinge focul. L-am luat eu in brate si i-am aratat ce se inatampla cu butolu si flacara, dar ma f indoiesc ca la 1 an pricepe asa ceva. Voi ati avut problema asta? Ce pot sa pun pe butoanele de la aragaz ca sa nu le mai poata roti? La noi bucataria e impreuna cu sufrageria, asa ca nu-i pot restrictiona accesul la bucatarie si sa-l pun in patut ... o, e ca si cum l-as condamna (face un scandal ... monstru ).
Ajutati-ma va rog cumva !

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Se gasesc in magazinele pentru copii niste chestii de plastic pentru securizarea butoanelor la aragaz, nu stiu exact unde ca noi n-am cumparat.
Noi de la un an am inceput sa-i povestim de zonele interzise in casa: linga aragaz, dulapurile cu detergenti din baie si bucatarie, etc.
Si i-am mai facut un dulap la bucatarie numai pentru el, cu scule reale (cele de jucarie nu-l interesau ca nu erau ca ale mamei), farfurii de plastic, oale, castroane, etc
Dulapul e destul de mare si citeodata se baga acolo si trage usa dupa el!!!
Oricum i-am dat de lucru cit trebaluiam eu prin bucatarie, si l-a tinut departe de zonele interzise
Succes,
Andrada

L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Florentina Roman spune:

Si al meu copil face la fel, cara toate oalele pe care le poate duce prin casa. e foarte incantat de sunetul pe care il scoate aprinzatorul electric al aragazului si mult m-am bucurat cand am gasit la Mall, la Tommy Toys, niste capace speciale care se pun pe butoanele aragazului.Au fost cam scumpulete, dar merita, acum stau fara grija ca da drumul la gaze si poate sa apese pe aprinzator cat vrea.

Florentina & Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MLDiana spune:

Si al meu se mai joaca la aragaz si inchid gazul ca sa nu se intimple ceva atunci cind nu sunt prin preajma.

Lidia ,Tiara si David D.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonna spune:

O vreme, am stat cu aragazul blindat! Mai intii scaune, pe urma mai multe scaune, pe urma masa de bucatarie. Dupa ce-a iesit din mergator si-a constatat ca pe sub masa e drumul cel mai scurt, a reinceput distractia. Pina in ziua in care mi-a scapat, pur intimplator, un capac de metal pe gresie fix cind Atomicul imi stingea focul. Capacul a facut galagia de rigoare, iar Radu a inceput sa urle si a urlat si a urlat... Trei zile dupa-aia, de cite ori ii iesea aragazul in drum incepea sa urle, dupa care, o buna bucata de vreme, l-a ocolit extrem de respectuos. Dar asta se intimpla pe la 9 luni, pe urma trintitul capacelor pe gresie a devenit distractia lui favorita.
Asa ca am trecut in etapa doi: nu pune mina ca arde. Eu ziceam: Arde! el era ecoul, zicea: "a-dee" si punea mina. Pina m-am prins ca se distreaza grozav si ca habar n-are ce-i aia "arde". Si m-am hotarit sa trec la partea practica, aparent in teorie stateam cum nu se poate mai prost :).
I-am prins minuta in mina mea, l-am urcat pe scaun linga aragaz si i-am explicat ca acum il invat ce e aia "arde". Am coborit miinile deasupra flacarii (nu sint sadica, mina mea simtea prima flacara!), am explicat: "cald, vezi? Ca la calorifer!" si-am continuat: "acum vine arde" si-am coborit miinile mai mult, pina cind am simtit ca, daca odrasla nu sta bine cu termostatul si nu-si ia mina aia o data din mina mea, o sa-mi ia mina foc. N-am avut timp sa-mi termin gindul, Radu si-a smuls mina din palma mea si-a tipat acuzator la mine: "A-dee!". "Iti place? MAi pui mina? Hai, baga mina, sa vedem daca iti place", i-am zis eu, cu o voce extrem de severa. S-a uitat urit rau la mine, si-a lipit trupusorul lui cald de mine si s-a impins sa coboare de pe scaun.
Acum are 4 ani. Ocoleste cu acelasi vadit respect orice obiect suspectat ca "alde", inclusiv apa calda, nu s-ar spala pe dinti cu apa calda nici sa-l tai cu cutitul, iar de aragaz se apropie numai daca ma ofer eu sa-i arat ce se prajeste acolo.
Cu mare drag, Simona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebetica spune:

Si BB Stefan scoate butoanele de la aragaz, dupa care incerca cu degetelele lui finute sa invarta de ceece ce ramane acolo. Este groaznic.

Doamnelor !!!!!!!! copilasii nostri parca ar fi frati - toti fac la fel, parca comunica intre ei "fa si tu ca mine". Nu se vad, nu se cunosc dar ... comunica, cum este posibil ?????????????

Eu ma simt depasita, nu stiu ce sa mai fac. Imi aduc aminte cand imi spunea cineva : " nu este greu sa-l nasti duduie..... este greu sa-l cresti". Nu am contestat atunci aceasta afirmatie, dar nu mi-am inchipuit cat greutate contin aceste cuvinte.

Poate credeti ca sunt comoda si nerabdatoare dar va asigur ca ma lasa lata acest copil cu energia debordanta de care dispune.

Solicit : praf de putut !! aveti ? daca da, dati-mi si mie !!!!!!!!

Ioana si Stefan Dimitri
http://babycenter.shutterfly.com/osi.jsp?i=67b0de21b32aaebf6598

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

a mea s-a fript putin cand a pus mana pe usa de la cuptor si de atunci stie ce inseamna "fierbinte", si se fereste. Daca totusi nu se linisteste cu butoanele, tot la sigurante as apela. Deja ma gandesc la ele ca mi-a dat drumul la masina de spalat rufe tot invartind de butoane, noroc ca cele de la aragaz sunt cam "tepene", nu se invart usor. Acuma are un stres cu masina de spalat vase si in curand invata cum sa dea drumul si la aia...

Cristina, mamica cu burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriel spune:

quote:
Originally posted by tinatache

a mea s-a fript putin cand a pus mana pe usa de la cuptor si de atunci stie ce inseamna "fierbinte", si se fereste. Daca totusi nu se linisteste cu butoanele, tot la sigurante as apela. Deja ma gandesc la ele ca mi-a dat drumul la masina de spalat rufe tot invartind de butoane, noroc ca cele de la aragaz sunt cam "tepene", nu se invart usor. Acuma are un stres cu masina de spalat vase si in curand invata cum sa dea drumul si la aia...

Cristina, mamica cu burtica

Si la noi s-a intamplat la fel!
S-a fript si de atunci il ocoleste.

Gabriel - tatic de 2 ani!
http://www.familia-mea.go.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tutus spune:

Va multumesc pentru raspunsuri!
Simona crede-ma ca si eu i-am dus manuta desupra flacarii, dar s-a speriat de flacara si nu de buton (si sotul meu s-a si m-a facut ... ). O sa caut prin magazine ceva ce se pune pe buton si sper sa nu mai poata sa stinga focul cand are el chef.
Va doresc toate cele bune!

Mergi la inceput