Probleme oftalmologice

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Veve spune:

Autor: alba
Subiect: Spalatul pe cap, la conjunctivita ! E voie?
Buna mamici!
Darian are de ieri o conjunctivita de mai mare frumusetea,probabil c-a luat-o de la gradi!
Ieri a fost sotzul cu el la si i-a dat un unguent,iar azi e deja un picutz mai bine!
Sotzul a uitat sa-l intrebe pe pediatru,daca are voie sa faca baitza,mai ales daca putem sa-l spalam pe cap ?
Si daca da cu shampon sau fara,sa nu-i afecteze ochishorul! Doctorul ne-a interzis sa-i facem compresii cu ceai de musetzel,dar sotzul mi-a zis ca bunica lui asa ii facea cind era el mic!
Voi ce ziceti ?

Autor: simonab
Fata noastra a facut conjunctivita cand avea o saptamina (iti dai seama ce tragedie a fost pentru mine, ca mama sa-ti vezi nou nascut cu ochisorul cu puroi ). Si i-am facut totusi baie in fiecare zi si am spalat-o si pe cap cu sampon pentru copii "fara lacrimi" si nu s-a agravat si a trecut repede ...
Si am citit apoi si-n "Mama si copilu'" ca nu trebuie dat cu musetel pe ochisor. Asa ca FARA MUSETEL !!!

Autor: alba
Ne-am gindit,sa mai asteptam cu spalatul pe cap,pina ce ii este un picutz mai bine,cu ochisorul !
Cit despre ceaiul de musetzel,aveti perfecta dreptate,nu este recomandat,am citi chiar acum un articol ! M-am calmat !
Asa, ca nu toate "sfaturile lui bunica", trebuiesc ascultate si puse-n practica

Autor: ciufulici
Cred ca mai important e sa nu il lasi sa se frece pe la ochi cu mainile si poti sa il speli pe cap linistita, apa fiarta si racita e mult mai buna decat ceaiul de musetel la conjuctivita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Veve spune:

Autor: mamamariana
Subiect: Operatie - glande lacrimare blocate
Fetita mea s-a nascut cu glandele lacrimare infundate si dupa toate masajele facute timp de mai bine de 5 luni, nu s-a desfundat decat la un singur ochisor. Doctorita a zis ca putem face o operatie mica la 6 luni, si cum se apropie, as vrea sa o fac si eu ca sa scapam de ochisorul curgator.
Intrebarea mea este: a facut cineva chestia asta? Si puteti sa imi explicati si mie in ce consta operatia cu ceva detalii??? Este dureroasa? Periculoasa? Aveti alte sfaturi de dat pentru a evita-o?
Noi am pus picaturi in ochi cu antibiotic cate 3 zile la cam 2 saptamani si am facut masaj de 3 ori pe zi (cel putin - cateodata ii faceam si de 5) de cate 10-15 ori la fiecare ochisor. Unul si-a revenit complet si chiar si celalalt mi se parea ca se indreapta spre bine, dar se pare ca nu... Are inca secretii urate, mai ales noaptea.

Autor: ticka
Fetitza mea avea canalele lacrimale infundate. I-au facut o interventie medicala la 3 luni (masajele, picaturile n-au fost de nici un folos). Eu n-am asistat la operatie( sa nu-i transmit bebitzei agitatia mea , oricum am plans de mama focului pe hol), dar a fost mama mea acolo. Se desfunda canalul cu o drena mica, am inteles ca dureror n-ar fi doar neplecut si copilutzul plange pentru ca e tinut imobilizat. Acum nu stiu... poate acolo, unde esti acum le face anestezie .....dar imediat dupa interventie problemele noastre s-au rezolvat. Am inteles ca e o operatie frecventa si li se intampla multor copiluti. Uneori e nevoie de 2 interventii pentru a rezolva problema.
Ce stiu, este ca eu m-am opus acestei interventii si intr-un tarziu am acceptat... se pare ca asa a fost mai bine.
Acum am un copilutz cu ochi frumosi de ingerash. Sanatate multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura T spune:

Acum o saptamana am operat-o pe Ramonica mea de strabism. Totul a decurs bine, nu se mai uita crucis (ca in pozele de pe pagina mea personala!) si si-a revenit foarte repede (a doua zi). Deci, un vot in plus pentru Clinica Oftapro din Bucuresti (specializata in strabism la bebelusi) si d-na dr. Luminita Gheorghe!
Si apropo de desfundarea canalelor lacrimare, am vazut ca tot acolo se poate face, cu anestezie generala.

Va pupam,

Laura si bebitele: Bianca (4 1/2 ani) si Ramona (1 an + 5 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana csaki spune:

M-am mirat ca nu te-am mai vazut pe-aici.Parca spuneai ca pe 27 octombrie.Cum a fost, ati fost deja la vreun control, ce spune d-na doctor?M-ai facut curioasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinaw spune:

Laura T>
Dau si eu un plus pentru clinica Oftapro. Sint adevarati profesionisti. Baietelul meu e sub control de la 10 luni pentru strabism, iar acum i-au dat ochelari (are 1 an si trei luni). Sper sa mearga. Mi s-a spus in general de pediatri ca oftamologii nu se ocupa de copilasi sub 3 ani cu strabism , iar daca cineva o face are tot meritul pentru ca e mai bine sa incerci sa corectezi de la virste frage, cu cit mai devreme cu atit mai bine. Noi am fost la doctorita Daniela Ciolpeam si am fost foarte multumiti.
Sanatate maxima la copilasi
Tina si bebe Robert

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura T spune:

Pt. Liliana: Intr-adevar eram programati la operatie pe 27 oct., dar s-a eliberat un loc mai devreme si ne-au chemat (pe 13 oct.). Dr. a vazut-o a doua zi la control si a zis ca e f. bine, acum isi misca ochisorii spre exterior (inainte nu putea deloc), nu ii mai are "spre nas", mai mergem la control pe 14 nov. cand probabil ii va prescrie ochelari de corectie. Totul a decurs bine, cu exceptia agitatiei din ziua anesteziei (a plans si nu a putut manca nimic, vomita tot), dar a doua zi si-a revenit. Inca mai e putin rosie la ochisori, dar s-a limpezit mult. Eu am fost mai bine cu moralul mai ales datorita tie si Ancai (amai), care mi-ati dat toate detaliile si am stiut la ce sa ma astept. Va multumesc mult...O sa schimb in curand pozele de la pagina personala, ca sa o vedeti, s-a schimbat mult!

Pt. Tinaw: Probabil ca la baietelul tau nu e asa vizibil strabismul (am vazut poza) si nu veti avea nevoie de operatie, nu? Cum accepta ochelarii la o varsta asa mica? Eu ma gandesc cu groaza...

Va pup,

Laura si bebitele: Bianca (4 1/2 ani) si Ramona (1 an + 5 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tsumpa spune:

Puiutul meu are 4 luni si jumatate si are aceleasi probleme cu ocisorul drept. Am fost pe la 3 luni la oftamolog i-a prescris Tobrex si nu l-a ajutat. Ne-a raspuns ca pana la 5 luni nu poate sa-i desfunde canalul si s-ar putea sa-si revina singur. Da ne apropiem de 5 luni si nici o ameliorare. Secretia galbuie este in unele zile mai abundenta in altele de loc. Fara ceai de musetel, asa am aflat si noi. Sper ca se va rezolva!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acvi spune:

Nici nu stiu ce sa mai cred!!!???Eu am avut cu Alex probleme de pe la 2 sapt.mai intii cu un ochisor apoi si cu celelalt!!Dupa trei tratamente fara succes am cerut trimitere la oftalmolog care intr-o sec mi-a spus ca are canalele infundate si degeaba ii fac tratament,dar ca nu trebuia sa las atit de mult timp ca aceasta operatie se face la 2-3 luni nu la 6(aici vad alte pareri!!),si ca s-ar putea sa mai fie nevoie de inca o interventie!!Acum vad ca s-a rezolvat nu mai are probleme deloc asa incit sper sa nu mai fie nevoie de o a doua interventie!!
Gabi si Alex.

Mergi la inceput