Despre pasiune profesionala dedicatie si atruism..
A fost odata ca niciodata 100 de furnici si un singur greiere. Si era bineinteles vara...dar pe sfarsite. Si ca in povestea obisnuita furnicutzele alergau de mama focului sa adune de mincare iar greierele canta in fiecare seara foarte foarte frumos. Furnicutzele aveau si copilasi care adormeau linistiti la fel ca mamicile lor de fiecare data si in fiecare seara cand ascultau cantecele minunate ale greierului. Si asa a venit toamna. Apoi iarna.
Furnicutele aveau de mincare copilasii au inceput sa creasca dar plingeau si nu stiau oare de ce.
Una dintre ele s-a dus la usa vecina...a baut sfios la ea si a raspuns vecinul lor greierele...ce era slabit de tot de cand nu mincase. L-au chemat la ele si spre deosebire de povestea cunoscuta in povestea mea i-au dat sa manince s atunci si in fiecare seara...iar el a inceput sa cante asa cum o facuse in atatea si atea seri inainte. Si minune mare...de arunci copilasii au inceput sa doarma din nou linistiti....si nu numai ei.
Dedic aceasta poveste alaturi de mult, mult respect fondatorilor acestui site.
Marius Pernes
Raspunsuri
n/a spune:
Marius...inca odata nu ne-ai dezamagit
Nu stiu de ce, dar in ultimele ore, dupa ce am citit ce-i nou pe acest forum, am avut convingerea ca tu o sa apari cu o pilda...si uite ca nu m-am inselat
Multumim
jordash spune:
Regasesc in aceasta povestioara cate ceva din "ograda" personala
insa, recunosc, nu pot sa fiu de acord ca trebuie sa fie asa mereu.
Mai bine spus, nu cred ca rolul greierului este exclusiv sa cante.
Fara suparare din partea autorului!
Luizax spune:
mahaha, f fain....economist 'ai , asta sa io spui lu fotbalistu ala care iensurat cu Alexandra. Faza e ca.....vreau si io un greiere d-ala....poate mapuc si de facut mancare pt. greeri...ca Alex se smiorcaie nuoaptea de-o luna si nujtu ceare! Vezi ma marus....tu vorbejt in pilde si io manvart manvart ...si tot la ale mele ajung. ..........Asta nunsamna ca nam inteles mesaju'
Luizax
Theodora spune:
Afara ploua si melancolia ma cuprinde de peste tot...
Deschid si eu usa greierului,de data asta eu sint cea care are nevoie de un cintecel
Love you all...
THEODORA,GIANNIS,ALEXANDROS
danis spune:
draga greiere (ca sa nu ne ascundem dupa pilde), eu nu cred doar in greierele-greiere si furnica-furnica. furnica are in ea ceva de greiere, daca are nevoie de el, iar greierele, viceversa. albul nu e alb, negrul nu e negru, decat pentru cine nu vrea sa vada (pacat!).pildele sunt radicale, alb-negru, dar din fericire viata e color. pentru asta trebuie sa ne felicitam tot timpul unii pe ceilalti (sau macar din cand in cand). deci felicitari si, nu rade, canta inainte!
danv spune:
fain,
am invatat si eu asta la economia politica (pre 1989), acolo i se spunea diviziunea sociala a muncii.
Sper care realizatorii sa fie fericiti, si sa le tina de foame .
Asta era versiunea originala.
Pe urma ... m-am razgandit, avem nevoie si de poezie in viata noastra, si asta chiar daca murim de foame.
Dar fa o statistica, sunt multi care gandesc asa ?
dan