Profil hormonal
Raspunsuri - Pagina 4
Ubi spune:
O singura luna am luat Utrogestan, dupa ce am facut Pregnyl-ul.
Atunci imi iesise 3.8 val de la progesteron.
Sunt bulversata rau de cifrele astea! Va tin la curent si pupici,
Cristina
Ubi spune:
Am facut si a doua ecografie (ziua 9). Pe ovarul drept am un mare folicul de 18 (). La poza s-a vazut clar ovulul (e destul de bun ecograful de la Medsana). Endometrul este trilamelar de 9 mm si asta. Maine seara ma duc la ultima ecografie sa vedem daca se va desprinde sau nu. Eu sper ca da, of course....
Sunt amarata de progesteronul asta care mi-a iesit mic si ma intreb daca utrogestanul se poate lua de acum sau trebuie sa astept celalalt ciclu ca sa ma apuc din vreme. Este doar o intrebare, nu fac nimic fara indrumarea medicului, parol.
Pupici,
Cristina
anis spune:
Ubi, si eu am acceasi problema cu progesteronul.
Nu trebuie sa astepti luna care vine..poti lua si luna asta..el ajuta sa fixeze sarcina.....si deci avand o insuficienta de progesteron....vor fi probleme dupa ovulatie....nu e suficient sa ai doar ovulatie, conteaza si procesul de dupa....
Mie mi s-a dat sa-l i-au din ziua 11-a pana in ziua 25-a,cate o pastila....
Pupici si zic sa-ti intrebi dr urgent!
AniS
Ubi spune:
Aha! Am inteles, sa traiti!
Maine, daca tot ma duc la eco o sa intreb de utrogestan.
Si eu te
viermisor spune:
Buna fetelor,
am citit cu interes raspunsurile voastre pentru ca eu tocmai am primit rezultatul analizelor pe care mi le-a cerut medicul meu. Pentru ca nu mai am rabdare pana vinerea viitoare cand am programare si se pare ca la noi (Baia Mare) unitatea de masura difera, poate cineva sa-mi spuna si mie daca mi-au iesit bine analizele, va rog mult?
ziua 14:-estradiol 1,85 ng/ml
ziua 21:-estradiol 0,60 ng/ml
-progesteron 15,4 ng/ml
-prolactina 20,7 ng/ml.
Va doresc numai bine la toate si va pup.
viermisor
Tia spune:
Viermisor,
uita-te cu atentie pe buletinul de analize, trebuie sa fie trecute limitele normale pentru fiecare hormon... sa te intorci cu vesti bune!
Ubi spune:
Sa continuam...
A treia ecografie, la Herghelegiu. Pe partea dreapta un super folicul de 21 gata gata sa se sparga. Ca si in ziua de joi si acum am servit ca material didactic, in sensul ca au fost chemate asistentele sa vada ovulul care va fi expulzat - ca in manualul de la scoala domle'.
De Utrogestant cica nu poate fi vorba caci endometrul este trilaminat, de 13 si deci suficient de gros (Herghelegiu a zis ca nu-mi recomanda Utrogestan).
I-am povestit ca eu nici cand am facut tratament nu am avut un asemenea rezultat. La intrebarea mea: Vitamina E, 10 pastile pe luna si acidul folic din cand in cand, pot face minuni? El a zis ca poate si ca Vit E poate fi luata in fiecare zi! Oricum, profilul hormonal variaza de la luna la luna.
Asa ca de vineri seara cu armele din dotare ( si cu multa credinta in suflet am purces la treaba.
Cristina
Ubi spune:
Ieri am fost cu toate analizele la prof.Ancar
LH si progesteronul sunt mici. Dar inainte de a-mi da mie ceva tratament a zis ca sotul trebuie sa inghita 3 luni VitE si Cartilagiul de rechin si abea dupa aceea se ocupa de mine. Offf...nu putea sa-mi recomande asta atunci cand m-am apucat eu de facut analize????? Ca mai castigam ceva timp....
Dar pentru ca am incredere in doctor il iert...
aurelursu@k.ro spune:
Draga UBI, nu ti-a spus ce inseamna LH si progesteronul mici? Adica nu ovulezi? Sotul tau ce probleme are? pupici, gabi