Se screme
Buna fetelor,
Fiul meu are 23 de saptamini, e sanatos si vioi, doar ca se screme foarte mult si des, si face caca destul de consistent pentru virsta lui (face "cirnaciori", uneori cu ajutorul termometrului). Ce as putea face ? De citeva zile maninca mar fiert si facut piure, legume piure, asta inafara de lapte (sin si supliment cu fier). Ce as putea face ? se trezeste noaptea scremindu-se...
Adina si Gabriel
Raspunsuri
vivi.chiriac spune:
Ai ncercat cu miere de albine?Ajuta!Si al meu baiat facea caca tare si-l ajutam cu supozitoare de glicerina.Ia de la farmacie microclisme pt. bebei si vezi cum se comporta.Poate laptele pe care il bea e f. cosistent.Incearca cu miere totusi nu-i va face rau.SANATATE
lexi spune:
Adina, n-ai spus de cand a inceput bebele sa aiba manifestarile astea. Pentru ca, daca perioada coincide cu introducerea piureurilor, se prea poate ca asta sa fie cauza.
Incearca sa-l hidratezi mai bine si, daca doctorul iti permite si nu e prea devreme, poti sa-i dai o lingurita de piure de prune dimineata sau chiar o lingurita de suc de prune.
Stiu ca mai ajuta si putina apa cu zahar, daca nu se face din asta un obicei. Si ceva gimnastica cu piciorutele, gen biciclit, ca sa-i soliciti putin muschisorii din regiunea respectiva.
Sanatate multa!
ungureaa spune:
Merci pt. sfaturi, dintodeauna se screme, dar caca mai consistent face de cind maninca si alt ceva decit lapte (cereale de doua ori pe zi, leguma o data pe zi si fruct o data pe zi). La miere m-am gindit, dar nu se recomanda inaintea virstei de un an, deoarece poate face botulism (boala). Ii fac si sport cu piciorusele, dar la trei dimineata...nu ! Mentionez ca nu demult a renuntat la masa de noapte.
Adina si Gabriel
lexi spune:
Ce-ar fi sa-i scoti pentru cateva zile cerealele, sau sa i le dai numai o data pe zi? Stiu ca au ca afect constipatia si, cum stomacelele lor sunt asa de incepatoare, ar fi bine sa nu le obosim sau macar sa le mai dam si sansa sa se odihneasca din cand in cand.
Noi nu am inceput diversificarea decat de 3 zile si vad ca lucrurile decurg normal, dar i-am dat jumatate din cantitatea de cereale recomandata si amestecata cu de 2 ori mai mult lapte.
Nu te-am intrebat: da semne ca il deranjeaza cand se screme? Ca, daca nu, cred ca poti sa renunti la masajul de noapte.
ungureaa spune:
Buna,
Chiar asta si fac zilele astea, am scos cerealele, se pare ca i-am dat prea mult, adica poate terciul a fost prea consistent. Nu stiu, oricum fac incercari. Mar maninca zilnic, cit si leguma. Cereale ii dadeam de doua ori pe zi, de vreo 2-3 saptamini, dar acum il voi lasa fara sa vedem cum reactioneaza. Cind se screme, nu intodeauna face ca si cum l-ar deranja, uneori se inroseste dar atit. Insa noaptea e clar ca vrea sa doarma si totusi se screme...
Adina si Gabriel
lexi spune:
Adina, cum mai stati cu burticile? Ca noi am avut ieri, in premiera, prima zi fara kk si ma gandeam daca tine smecheria cu scosul cerealelor, bebe fiind la a 6-a zi de cereale. I le-am dat pana acum foarte diluate, nici nu se cunosteau in biberon, dar cred ca stomacelul lui nu poate fi pacalit.
N-a parut deloc iritat de situatie, nici un vantulet, nici o suparare din partea lui, mai mult mi-am facut eu probleme.
Ortansa spune:
Un truc anti-constipatie care merge de minune la Nicolas(acum are aproape 1 an)-ii prepar unul sau 2 biberoarne /zi de lapte mai diluat.Pun cu o masura mai putin lapte-formula-si totul e ok.
Ortansa-deX mamica
Yasmin spune:
spui ca ii dai supliment cu fier. din cate stiu eu, fierul cauzeaza constipatie. de ex. eu am renuntat la suplimentul de fier pt ca ajunsesem intr-un hal...
si nu sunt singura, am auzit mai multe persoane plangandu-se din cauza asta. poate intrebi pediatrul...
tutus spune:
Buna!
Intr-adevar si noua fierul ne-a facut scaunelul mai consistent, dar nu ne-am plans ca noi sufeream de scaune diareice. Si eu stiu ca mierea nu e buna pt bebei sub un an, iar prunele si sucul de prune e solutia salvatoare in astfel de cazuri. Termometrul si supozitorul poti sa le folosesti, insa ai grija nu prea des, ca sa nu-i faci obicei.
Pa pa!
carrie spune:
Adina, se mai scoala copilashul noaptea?plinge?ca fetitza mea de 4 luni se trezeste acum de placere adica nu papa ci numa povesti
sunt varza
pupici
cristiana si bb Theodora Alexia
http://photos.yahoo.com/thea_alexia