Rana pe col

Rana pe col | Autor: Ira

Link direct la acest mesaj

Am problema asta cu rana de muuuuult...
inca de cand eram in facultate
acum vreo3-4 ani.

Atunci m-am dus la un control de rutina
si mi-a vazut-o dr. Puia...
Mi-a cauterizat-o
si acum un an
cand am ramas insarcinata,
mi-a spus ca nu s-a vindecat.

Bineinteles ca in timpul sarcinii
nu a putut face nimic,
iar acum tot aman sa ma duc
pt. ca stau si la Buzau.
Am observat insa ca ma cam doare
si as vrea sa intreb
daca a mai avut cineva problema asta.

Ce se intampla daca amani f mult tratamentul
si
dat fiind faptul ca sunt
ingrozita de ideea de durere
(pt. care de altfel si aman
vizita la Puia),
daca se poate face anestezie locala?

Irina si Sofia cea jucausa

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns liliana csaki spune:

si eu am avut o rana pe care n-am bagat-o in seama vreme indelungata.Cand mi-am schimbat doctorita, merg la d-na dr.Cezara Bucur, mi-a spus catrebuie neaparat cauterizata pentru ca se intinsese foarte mult. Ele nu se vindeca de regula singure dat fiind mediul umed in care se afla. Cert este ca mi-a facut cauterizarea si nu m-a durut deloc, singura chestie deranjanta era mirosul,iar dupa am facut cateva zile pansamente si pe urmacred ca am mai facut niste spalaturi cu ceai si totul a fost ok.Oricum, cu toata teama n-ar trebui sa neglijezi deloc problema, in definitiv e vorba de sanatatea ta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MirelaV spune:

fetelor, am tot auzit de rana pe col..acum vin si eu cu o intrebare poate stupida..dar nu stiu..si prefer sa intreb: de la ce sunt aceste rani? sunt dureroase? cand?

MirelaV

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Si eu l-am intrebat pe doctor
de unde am acea rana,
dar nu mai stiu ce mi-a raspuns.

Cred ca e congenitala.

Ai dreptate, Liliana,
si eu imi aduc aminte ca am facut
pansamente dupa aia.

Oare de ce a mea nu s-o fi vindecat?

Mergi la inceput

Nu, nu sunt dureroase deloc aceste rani,drept pentru care nici nu stii ca le ai decat daca-ti faci controlul periodic-OBLIGATORIU dealtfel- si pot aparea din varii motive, unul am inteles eu ca ar fi PH mai mare,dar un dr. te poate lamuri mai bine.O sa vin eu sa va mai lamuresc, ca trebuie sa ma duc sa-mi fac controlul si Papanicolau si-ntreb mai multe.
Pe tine Ira ce te doare? Oricum du-te la medic!!

Mergi la inceput

Habar n-am dar pot sa-mi dau cu presupusul, daca marginile ranii n-au fost si ele bine cauterizate si daca ramane o leziune cat de mica evolueaza in timp

quote:
Originally posted by Ira

Si eu l-am intrebat pe doctor
de unde am acea rana,
dar nu mai stiu ce mi-a raspuns.

Cred ca e congenitala.

Ai dreptate, Liliana,
si eu imi aduc aminte ca am facut
pansamente dupa aia.

Oare de ce a mea nu s-o fi vindecat?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina constantin spune:

neata fetele! mie mi-a spus un dr. ca am o rana pecol si ca tre' cauterizata, insa am amanat, nu m-am dus la cauterizare pt. ca era inainte de nunta cu vreo 2 luni si n-aveam chef de "pauza)! dupa saptamana de miere am fost la o alta dr., mi-am facut analize complete (papanicolau, secretie) si control ginecologic, eco, bla-bla si mi-a spus sa stau linistita ca nu am nici o rana, dimpotriva colul era ft. curat. explicatia a fost ca atunci cand am fost la primul dr. eram dupa ciclu si probabil ca mai ramasese vreun firicel de sange pe col, pe care dr. a luat-o drept rana. a 2-a dr. mi-a spus ca ea, in cazul unei rani pe col prefera sa nu faca o cauterizare, ci o mica interventie chirurgicala care curata definitiv rana. mi-a spus dealtfel ca aceasta cauterizare nu vindeca decat la suprafata, iar in profunzime ramane "buba". daca o iei logic, probabil ca are dreptate, acuma depinde si de rana1 daca vreti informatii despre doctorita mea, scrieti-mi. pupilici! alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns korinna spune:

Eu am avut rana pe col.Am cauterizat-o.problema care poate aparea daca nu te cauterizezi..e ca..poate degeneera in cancer de col.Ceea ce nu-i de glumit.Nu am mai auzit pana acum varianta asta..ca e ceva siu mai in profunzime.deobicei apar ca urmare a unor zgaraieturi,a nasterii sau pur si simplu ca urmare a unor micoze..ca-s acide si mananca din mucoasa
nu doare cauterizarea si rezultatul e pe masura:scapi de griji.
Foarte bine de facut si colposcopie.

KORINA mamica x 2

http://poze.acasa.ro/poze/album?id=408
http://poze.acasa.ro/poze/album?id=457

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ad_risnov spune:

Draga Ira,
Acum doi ani si ceva dr. Cristina Neagu, de la Giulesti, mi-a descoperit o rana pe col. Am facut vreo luna tratament cu ovule si nu s-a vindecat, dupa care m-a cauterizat.
NU M-A DURUT DELOC!!! Am simtit doar o presiune cand a ars rana, a iesit un pic de fum si atat. Chiar imi venea sa rad pe masa ca sufla de mama focului in... ca sa iasa fumul . Imediat m-au pansat si am venit apoi in fiecare saptamana (nu mai tin exact minte daca din 2 in doua zile) la pansat. Asistentele au fost super dragute. In continuare am luat niste ovule. Totul a durat vreo doua luni si s-a suprapus exact cu nunta si perioada de dupa nunta. Asa ca-ti dai seama, abstinenta totala !!!
Acum sunt bine sanatoasa. Si eu stiu ca nu e bine sa lasi o astfel de rana netratata pt. ca poate da in late complicatii .
Asa ca fa-ti curaj si ia problema in piept pt. ca nu e de joaca .
Te pup si multa, multa sanatate!!!
Adrianain 22 de saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SinzianaN spune:

Eu am o astfel de rana de 13 ani !!! Poate o sa zici ca sunt inconstienta. Poate ca asa si este. Ideea e ca am capatat-o in urma unei intreruperi de sarcina (m-a "piscat" doctorul). Intre timp am nascut un copil fara probleme, iar acum 7 ani am fost sa o cauterizez. Apoi am stat linistita ca s-a rezolvat. Insa la un control ginecologic efectuat anul trecut (fiind insarcinata din nou) dr. mi-a zis ca nu s-a vindecat rana mea, ca nu poate face nimic pe perioada sarcinii si ca o rezolvam dupa. Azi se implinesc 6 luni de cand am nascut al doilea baietel, perioada de refacere a organismului meu s-a incheiat si saptamana viitoare ma duc sa fac un Papanicolau. Daca totul e OK (adica nu e cancer, mai pe sleau), o sa-mi faca nu o noua cauterizare, ci o rezectie ! Sincer, nu prea stiu care e diferenta, dar nenea dr. a zis ca nu mai face o noua cauterizare. Riscul de cancer de col e maricel, asa ca du-te !( se face anestezie locala). Mult succes!
Sinziana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adimercedes spune:

Ca tot veni vorba de col... Mie doctorita mi-a pus diagnosticul de INFLAMATIE de col. Ce inseamna asta? Poate sa evolueze in rana? Am intrebat-o daca nu imi face colposcopie si a spus ca nu e necesar. Dar, sincera sa fiu, eu as vrea sa imi faca, pentru ca am cam trecut de 25, nu am bebe si vreau sa stiu ce si cum... Ce rpesupune exact colposcopia, ca nu stiu foarte-foarte multe despre asta? cand se face anume?

Mergi la inceput