A Beautiful Mind
Raspunsuri - Pagina 2
casandra spune:
Tare mi-a placut filmul. Drept sa spun, eu l-am perceput in primul rand ca un film de dragoste...
scarmanus spune:
Fetelor,
Am vazut si eu filmul. Toate bune si frumoase, subiect fantastic, personajul intruchipat de asemena fenomenal, insa eu am o retinere in ceea ce-l priveste pe Russel Crowe in acest rol. Nu vi s-a parut ca e prea musculos, ca pare un overgrown puppy in hainele alea "prafuite" de student eminent, un pic prea batran si mai ales prea musculos pentru rol? Gladiatorul e o cu totul alta poveste, insa aci am avut senzatia ca o sa plesneasca hainele pe el.
scarmanus
iren spune:
Ai drepatate,Scarmanus,si mie mi s-a parut nitel cam prea batrin pt a fi student,da la ce rol a facut,i-am iertat tot!!
Iren&Bogdanelu
Adela spune:
Fetelor Russel Crowe a luat OSCARUL pentru acest rol.
Personal n-am remarcat ce ati spus.
Dar vorba Irenei, mai pun si eu o data caseta si ma uit la muschii lui.
Adela & Julia (1 an si 3 luni)
adda spune:
Si mie mi-a placut tare mult "A beautiful mind"...l-am vazut anul trecut (eram in sesiune dupa care urma licentza si tot m-am uitat la el de vreo 3 ori, chit ca tipau cartile in jurul meu sa trec la invatat )
Dragostea e intotdeauna gata sa ierte, sa aiba incredere, sa spere si...sa indure orice urmeaza.
dcm spune:
Cartea dupa care s-a facut filmul (autor Sylvia Nassar) este mult mai dramatica si se pare mult mai fidela realitatii. Nici de departe the real John Nash nu era asa un sterling character cum e prezentat in film.
Tinar fiind, inainte sa se imbolnaveasca, era convins de genialitatea lui drept care in relatiile cu ceilalti matematicieni era extrem de arogant si dispretuitor. E probabil meritul acestora ca au trecut peste toate incidentele negative provocate de Nash si l-au ajutat foarte mult in perioada bolii facilitindu-i accesul la o slujba in cadrul universitatilor (MIT si apoi Princeton).
Inceputul carierei lui la MIT coincide si cu inceputul unei relatii cu o sora medicala cu care are un copil (sanatos) dar pe care a refuzat sa il recunoasca si sa il sustina material toata viata, desi la un moment dat facea foarte multi bani iar mama copilului se confrunta cu multe lipsuri. S-a intilnit cu el prima data cind baiatul avea 39 de ani. Din pacate cel de-al doilea baiat (cu Alicia) este si el schizofrenic.
Cit despre recuperarea dupa schizofrenie, cartea e mult mai conservatoare in a-l aprecia complet reabilitat (asa cum se insinueaza in film). Inainte de acceptul premiului Nobel, seful departamentului de mate de la Princeton (care de fapt a lobbied puternic pentru premiu-in economie) a fost de-a dreptul ingrijorat despre cum se va desfasura ceremonia si Alicia si el au lucrat din greu ca sa nu existe nici o problema (printre altele, Nash nu isi ia medicamentele si in lipsa lor e oricind pasibil de o criza).
Probabil ca e normal ca filmul sa treaca peste toate amanuntele astea, pentru ca mesajul transmis sa fie unul pozitiv, dar trebuie sa recunosc ca m-am simtit dezamagita intr-un fel.
Andrada spune:
Nici in film John Nash nu apare complet reabilitat (ti-aduci aminte discutia cu cel care i-a spus ca a fost propus ptr Nobel, ii spunea acolo ca nu poate promite ca n-o sa apara gol sau alte alea, si apoi dupa decernare, ii arata apoi din nou nalucile, toate astea sint metafore care spun ca tipul nu e tocmai OK).
Nici in film nu-l menajeaza in privintza calitatilor morale.
Iar filmul se numeste A beautiful mind, nu A beautiful personality...
Chiar spuneam ca l-am vazut (sau cel putin asa cred eu) in urma cu ceva timp, intr-adevar arata destul de rau...
L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele
lai spune:
Andrada, daca ti se pare ca l-ai vazut cel mai probabil chiar l-ai vazut, eu am stat patru ani in Princeton am fost la facultate acolo si din cand in cand il mai vedeam prin campus, era ca o aratare, studentii se uitau la el cu un amestec de respect si mirare. Si colegii mei imi povesteau ca-l mai vedeau si pe baiatul lui pe la Small World, una din cele trei cafenele din oras, era intotdeauna cu o coroana din aceea de carton de la Burger King si cu un munte de hartoage dupa el.
Eu fac acum un curs de teoria jocurilor (game theory) si de fiecare data cand vorbim de echilibre Nash si o gramada de alte chestii care sunt preluate din teoriile lui imi vine imaginea lui in minte..
M-a impresionat foarte mult filmul, cartea n-am citit-o, dar as vrea s-o citesc..
Lai