Cine a avut gemeni?

Cine a avut gemeni? | Autor: Mickyyy

Link direct la acest mesaj

Nu stiu daca voi avea sau nu gemeni, dar de vreo cateva zile mi-a intrat in cap ideea asta si nu mai stiu cum sa fac sa scap de ea, iar pana o sa ajung la ecografie mai sunt cateva zile.
Vorbeam cu o prietena despre ce a vazut ea la prima ecografie (facuta la 7 saptamani), iar eu am vazut 2 punctulete in loc de unul cum a vazut ea. Totusi ma gandesc ca daca doctorul vedea si el 2, imi spune de atunci ca e posibil sa am gemeni. In plus, am o burta mult prea mare pentru cele 14-15 saptamani de sarcina ale mele; mi s-a parut ca deja am simtit miscarile bb, desi toata lumea imi zice ce se simt mult mai tarziu (si ma gandesc eu ca daca sunt 2, au mai multa forta, si poate de asta am simtit mai repede ). Ca sa nu mai zic ca si eu si taticul avem cazuri de gemeni in familie si sanse foarte mari sa facem si noi la randul nostru gemeni. Iar atunci cand eram mica trambitzam in stanga si-n dreapta ca eu cand o sa am copii o sa fac gemeni.
Asa ca, daca e cineva pe-aici care are gemeni, ma poate ajuta si pe mine cu mai multe informatii? Exista simptome diferite fata de o sarcina normala? Imi pot da seama daca am sau nu gemeni inainte de a merge la ecograf?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns angi_gemeni spune:

Si daca sunt gemeni, care ar fi problema?
Te intreb eu, care am gemeni si te asigur ca nu innebunesti, nu vei fi rupta de realitate, de lume, vei reusi sa mergi si la coafor, sa ai timp si de tine si de sot...
Pe mine m-a ajutat sotul meu... Dar, au fost perioade cand am fost singura si m-am descurcat foarte bine.
De-abia astept sa-mi spui ce ti-a zis medicul!
Cat despre simptome, este posibil ca tu sa retii multa apa. Cat despre miscari, ti s-a parut!
Nu mai dispera, ca este foarte bine si cu gemeni. Apoi, sunt sigura ca te va ajuta si pe tine cineva!
Sarcina usoara si multa sanatate!

Angi si gemenii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clau07 spune:

Chiar ma gandesc si pe eu la acesta problema chiar daca nu stiu inca daca sunt insarcinata dar am visat saptamana trecuta ca aveam doi gemeni. Asta ma cam intors putin pe dos pentru ca eu sunt singura aici cu sotul meu, si am inceput sa ma gandesc daca ne-am putea descurca fara ajutor. Sincer : mi-e groaza!!. Nu pentru ca el nu ma ajuta ci pentru ca cred ca eu voi fi

Claudia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinah spune:

Eu am auzit ca nasterile de gemeni sunt mai usoare, fiind ceva mai mititei, sa aiba loc impreuna in burtica. Si nu te mai chinui cu inca o sarcina...ca vrei al 2-lea copil :) Impusti nu doi, chiar mai multi iepuri dintr-o data!
Sa ai sarcina usoara si bebeu/i frumosi si sanatosi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Cand eram mai mica, gandeam si eu la fel, fac 2 de-odata si scap! O sa fie mai greu sa-i cresc, dar ma chinui o singura data!
Numai ca acum cand sunt deja mi-e groazaaaaa.....daca chiar vor fi 2, cum o sa ma descurc cu ei?? Hai sa zicem ca sarcina si nasterea n-o sa fie prea grele, sau diferite decat atunci cand ai un singur bb, dar ce ma fac dupa?? Eu n-am pic de experienta in cresterea unui copil, cum o sa ma descurc cu 2??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ad_risnov spune:

Draga Mickyyy,
Mi se pare atat de frumos sa faci gemeni! Sunt niste dragalasi! Eu chiar mi-am dorit dar n-a fost sa fie.
Nu cred ca trebuie sa-ti fie teama, ci sa gandesti pozitiv si, mai inainte de toate, sa stepti rezultatul ecografiei viitoare.
Sa ne scrii daca s-a confirmat!
Pupici,
Adrianain 22 de saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Podeanu spune:

Si eu sunt mama de gemeni,si miine chiar fac 8 ani.Nu am avut nici un ajutor pina la 8 luni cind i-am lasat la tara la socrii.Mi-a fost f greu,la masa,nu am alaptat si nu le puteam da la amindoi in acelasi timp.Ii mai lasam sa plinga,ca nu ma puteam taia in doua.Ma chinuiam cu carutul in brate pe scari,dar eram fericita ca am gasit carut.(dupa ce 3 luni stateam pe rind cu ei la geam)
Si nu am murit.Am nascut normal,au iesit la diferenta de 10 minute.Au avut fiecare 2.800 kg si apgar 10.
Si am plins si ris de doua ori.Tot ce faci e la dublu.Fii fericita daca e intradevar asa, ca sunt asa de multe care si-ar dori sa fie in locul tau.Si da, am avut eu in familie gemeni bivitelini.(neidentici,in placente diferite).
Numai bine si sarcina usoara.

Dana si gemenii
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_cat.asp?numeX=Podeanu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Taty spune:

Cumnata mea a nascut anul trecut in nov. fetite gemene neidentice!
Este normal sa iti pui astfel de intrebari si cumnata si le-a pus, ba chiar a plins impreuna cu soacra (maica-mea) ca ce o sa faca ea cu doi? Si iata ca fetele fac peste o luna un an si sunt extraordinare, sunt frumoase foc si multumim lui D-zeu, sanatosele! Asa de mult le iubesc incit mi-ar place si mie sa am gemeni, cum spunea cineva aici, ochesti mai multi iepuri deodata! Curaj!
Pupice si sarcina usoara!
tatiana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Mickyyy, ne lasi asa? Ce ti-a spus dr la ecograf? Vei avea gemeni sau nu?

pupici
Crinuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CameliaH spune:

Si eu am doua fete gemene neidentice de un an si opt luni. Sunt nazdravane, dar ma descurc cu ele. Acuma plec si singura cu ele cu masina, si intr-o zi chiar cu tramvaiul.
O sa te descurci nu avea grija. Si noi am avut gemeni in familie si la mine si la sotul meu, si tot la fel eu am zis ca o sa fac gemeni de la inceput. Singura parte nasoala a fost ca s-au nascut prematur la 32 de saptamani si am tras ceva cu ele pana s-au restabilit, pentru ca au fost foarte mici 1,250 kg si 1,400 kg. Dar Doamne ajuta sa nu fie cazul si la tine.

Toate bune!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana77 spune:

Buna!

Eu am aflat la eco facuta in 7 sapt ca voi avea gemeni.Pe acran se vedeau 2 punctulete care pulsau (erau inimioarele lor). Nu am in familie gemeni (cel putin nu in generatiile de pana la strabunici).

Acum suntem in 23 sapt, am aflat ca sunt baietei ... identici.

Luptele care se desfasoara la mine in burta sunt puternice (nu vor sa joace sah sau table...).

Informatii despre sarcina gemelara am gasit pe internet pe site-urile in limba engleza, de ubde am comandat si 2 carti despre sarcina respectiv cresterea gemenilor.

Ma tem de nasterea prematura si de ceea ce va fi can ii voi avea in brate, dar sper ca va fi bine.

Mult succes la eco Mickyyy!

Ioana si "Arturicii"

Mergi la inceput