Ptr. Marius :ce stii de asta?Ma poti lamuri?!
Marius, apelez din nou la tine,nu inainte de a-ti multumi pentru raspunsul dat in legatura cu alocatia de stat.
Nelamurirea mea vine din faptul ca azi am aflat ca alocatia pentru cresterea copilului pana la 2 ani(e vorba de CIC) s-a marit la 6,5 mil de la 1 ianuarie 2004 si ca toate mamicile,indiferent de salariu vor lua acesti bani.Ramane valabila chestia care am citit-o ,adica ,inainte era 4,2mil daca depuneai cererea de CIC dupa 1 ian.2004 si daca o depuneai pana la 31 dec.2003 era 85% din salariu,deci si acum,cu 6,5mil e valabila aceeasi chestie,cu 1 ian 2004 sau cu 85% pana la 31 dec.2003?
Sper ca ai inteles ceva din ce am scris,sunt foarte agitata acum pe tema asta si tare bine mi-ar prinde niste lamuriri.
Iti multumesc anticipat si astept vesti.
Iti doresc multa sanatate si numai bine.
si
Ana-Maria
Raspunsuri
Corinaa spune:
As dori sa stiu si eu pe baza carei legi sau ordonante este valabil acest lucru destul de interesant pentru viitoarele mamici.
Multumesc.
Corina
marius spune:
Ordonanta 23 din aprilie a.c. O gasesti la mine pe site de exemplu la capitolul legislatie.
Marius (www.desprecopii.com)
liviu`s spune:
Art.125 alin.(2) din Legea nr.19/2000, astfel cum a fost modificate de OUG nr.23/2003:
Art.125 (2) Pentru drepturile care se stabilesc după data de 31 decembrie 2003 cuantumul brut al indemnizatiei prevăzute la art.121 alin.(1) lit.a) este de 85% din salariul mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat și aprobat prin legea bugetului asigurarilor sociale de stat.
Marius, acuma am vazut ca ai raspuns si tu.
Corinaa spune:
Asta inseamna ca pot sa beneficiez de 85% din salariul meu brut pe toata perioada CIC chiar daca nasc dupa 1 ian. 2004, atata timp cat imi depun cererea de CIC inainte de data de 1.01.2004?
Si in conditiile astea inseamna ca intru dupa ce nasc direct in CIC fara a face toate cele 126 zile de concediu de sarcina si lauzie?
Este legal sa-mi fac cerere de CIC inainte de a naste, in principiu inainte sa stiu excat data la care o sa nasc decat aproximativ?
Multumesc inca odata si astept lamuriri suplimentare.
Corina
liviu`s spune:
Nu poti. Este imposibil. Cand depui cererea pt CIC, trebuie sa anexezi si niste acte.
Kiara spune:
se numeste Cconcediu de ingrijire a copilului. Din moment ce n-ai nascut inca n-ai ce copil sa cresti. Deci cererea se depune DUPA ce ai nascut.
Corinaa spune:
Multam pentru raspunsuri. Nu nu ma tin de poante. Pur si simplu am intrebat.
O saptamana buna.
Corina