Ajutati-ne sa scapam de gat roshu fara antibiotice
Fetelor dragi, va rog ajutati-ma si pe mine cu un sfat. Emi (aproape 7 luni) a vomat aseara si azi dimineata marul cu biscuite si pe urma a papat lapte fara probleme (cate 200 ml). Inainte de pranz, am controlat-o in gat cum am putut eu mai bine si cred ca are din nou putin rosu. A avut si acu doua saptamani si a luat antibiotic si nu as vrea sa ii dau din nou. Data trecuta a trebuit sa ii dau ca venea vaccinul, dar acu as incerca sa o lecuiesc babeste sau cel putin fara antibiotic. Nu face febra si in gat are doar firisoare rosii pe amigdale, nu e rosu si cerul gurii si nici amigdalele nu sunt umflate sau purulente. Vaccinul l-a facut joia trecuta (DTP+OPV - HB l-a facut o saptamana mai devreme).
Treaba urata e ca nu prea am ceaiuri aici, singurele pe care mi le-am adus din Ro sunt ceai de tei, soc, musetel si menta. Nu stiu din care sa ii fac la gatutz. Am inceput sa ii dau cateva picaturi de lamaie si putina vit. C. La pranz a papat normal, un piculetz mai putin decat in zilele ei bune, dar i-a placut mancarea si a papat fara mofturi pireutz de legume cu pui si putina supica. Doarme bine, nu face febra, e doar putin caraita - probabil ca o deranjeaza gatul si in afara de faptul ca a vomat de doua ori mancarea solida nu a facut altfel urat.
Eu oricum, o tin sub urmarire in continuare. Daca e nevoie, ma duc si la doctor, ca nu mi-e greu dar mi-e groaza ca ii da iar antibiotic.
Poate stiti voi ce altceva as mai putea face sau da ca sa ii treaca gatutul rosu, poate ati trecut si voi prin asta. S-a putut rezolva fara antibiotic?
Mii de multumiri.
Sanatate si numai bine la toata lumea,
Mamamariana si bb Emi cu gatutz roshu
Raspunsuri
Raluca spune:
Pot sa-ti spun remediul nostru insa fiind atat de departe nu cred ca te ajuta, totusi.....aici exista niste pastile mai naturiste, PropolisC ,contin propolis(normal), vitC si parca B2.La gust sunt f. bune asa ca...atunci cand era mica Ilinca <1 an, ii pisam cate o pastila si cu lingurita i-o introduceam in gura.Acum o suge fara probleme(deh..am crescut).Orice "gat roshu'"fara complicatzii ne-a trecut in acest mod.....poate reusesti sa improvizezi asa ceva, gasesti propolis pe acolo???
sanatate!!!
Raluca si Ilinca (1 an si 8 luni)
talexia spune:
Si musetelul, mai ales, si menta sunt dezinfectante si bune pentru rosu in gat. Teiul are efect calmant si este bun si pentru caile respiratorii. Ref. la cele spuse de Raluca, nu sunt sigur ca propolisul se poate administra la 7 luni; chiar as vrea sa aflu dintr-o sursa sigura care este varsta min. la care se poate da propolisul.
In alta ordine de idei, daca spui ca a vomitat, este posibil ca "firisoarele" rosii pe care le-ai vazut sa fie chiar (si numai)din cauza vomitatului, ceea ce este absolut firesc si normal. Da-i cateva lingurite de ceai de musetel+menta la interval de o ora. La medic poti sa o duci sa vezi ce diagnostic pune, nu-i obligatoriu sa-i dai si tratamentul prescris. Daca are 7 luni, probabil ca-i dai suculet de portocala deja, mai ales ca la voi probabil portocalele sunt pe post de mere. Daca-i dai deja, pune-i si cateva picaturi de zeama de lamaie si o jumate de picatura de ulei de pe coaja unei lamai atunci cand o storci. Au, ambele, efect bacteriosatatic, dezinfectant. Si multa vit. C care impulsioneaza sistemul imunitar. Poate se rezolva asa. Noi n-am avut inca problema asta, dar nu avem decat 4,5 luni. Si ori de cate ori ni s-a parut ca face vreo tentativa de raceala, i-am dat "bilute" homeopate.
Multa sanatate!
talexia spune:
quote:
Originally posted by Marina
talexia ce bilute homeopate i-ai dat?
marina
Aconit compus pentru tentativele de raceala.
Un compus din chamomilla (parca), chelidonium si inca ceva pentru colici. Si Diacramp (care nu stiu ce e, ca substanta).
Thuia si arnica in perioada vaccinului.
Pyrogen (iarasi nu stiu care e substanta) pentru febra (a fost cazul dupa vaccin, ca a avut doua-trei zile febra.
Raluca spune:
Talexia, comprimatele cu propolis pe care i le dau bebitzei mele mi le-a recomandat dr. de familie, homeopat. Si eu am intrebat daca e voie sa-i dau asa ceva, avea 7 luni la primul tratament de acest gen si mi-a zis ca e O.K. atata timp cat nu e tictura.In privinta reactilor adverse ....dr. m-a asigurat ca nu vor aparea....si asa a fost.
Marina, hai sa-ti zic eu ce e cu medicamentele homeopate, dr. meu e homeopat. Aceste produse sunt fie sub forma lichida si se administreaza sub forma de picaturi, fie sub forma unor granule mici (bilute)inchise in tuburi de plastic (ca Oscilococinum). Noi folosim astfel de produse insa romanesti, in Cluj e un laborator mare care le fabrica. Pana acum s-au dovedit a fi f. bune
talexia spune:
quote:
Originally posted by Raluca
Talexia, comprimatele cu propolis pe care i le dau bebitzei mele mi le-a recomandat dr. de familie, homeopat. Si eu am intrebat daca e voie sa-i dau asa ceva, avea 7 luni la primul tratament de acest gen si mi-a zis ca e O.K. atata timp cat nu e tictura.In privinta reactilor adverse ....dr. m-a asigurat ca nu vor aparea....si asa a fost.
OK !!! daca stii ca la 7 luni se poate da propolisul.
Raluca,
te rog frumos, daca vreodata ai ocazia, intreb-o pe tanti doctorita care-i varsta minima la care se poate da propolisul si spune-mi si mie. Multumesc frumos si anticipat!.
Raluca spune:
Talexia,din discutia avuta anul trecut la aplicarea primului tratament pe baza de propolis, dr. mi-a zis ca ea da astfel de pastile bb-ilor peste 6 luni. Asta e parerea ei si cum eu sunt fan naturist/homeopat am ascultat-o, ce-i drept cu retinere.Repet, e vorba de pastile cu propolis(PropolisC < 1an si >1 an Proposept, doze in fct. de kg.)si nicidecum tinctura de propolis care e mult mai concentrata si cu alcool.
Cam atat stiu eu in domeniu.......
Alina spune:
Mariana,
Pediatra noastra recomanda pt rosu in git picaturile homeopatice "Meditonsin",sunt excelente!
Fetita mea pina acum,la un an jumatate,nu a avut rosu in git(si sper ca si de-acum sa fie la fel de sanatoasa) dar l-am experimentat pe mine si m-a ajutat!
Sanatate multa va doresc!
Alina
otau spune:
Spuneti-mi si mie, va rog, de la ce farmacie din Bucuresti pot procura aceste medicamente homeopate ?
Vreau sa le incerc si eu, pentru ca am auzit multe lucruri bune.
Multumesc!
Aurora