pete din nastere

pete din nastere | Autor: adita

Link direct la acest mesaj

Fata mea de 4 luni si ceva, are de cand s-a nascut niste pete mari, ca niste vanatai.stiti ceva despre asa ceva? Or sa-i treaca, sau ramane cu ele? Multumesc

Doamne ajuta cui saruta si sporeste cui iubeste

http://community.webshots.com/user/adrianacalin

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iubibubi spune:

sunt in zona noadei sau pe fundulet? acolo "apar" de obicei (am pus ghilimele pt. ca, de fapt, sunt semne din nastere). se numesc "pete mongoleze", sunt destul de comune si, de obicei, dispar in timp (pana la varsta scolara). nu necesita nici un fel de tratament si sunt "inofensive".

pupici.

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iubibubi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MLDiana spune:

Deobicei dispar pe la 5,6 ani.Petele pe fund, fac mai mult asiatici.DAr si alea dispar in timp.Ai mei copii nu au ,chiar daca tatal lor e japonez.

Lidia ,Tiara si David D.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns romana_74 spune:

Si Matei s-a nascut cu niste pete rosiatice intre ochi, in ceafa si putin pe pleoape. Daca si bb tau are asa ceva, iti spun ce am citit despre astfel de pete: se numesc popular "mucatura berzei", apar in zonele mentionate din cauza hormonilor care le-a luat bb de la mama in timpul sarcinii, ele dispar pana cel tarziu la 2 ani. Asa ca... hormonii bata-i vina !

ROMANA&BB MATEI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adita spune:

Fetelor, multumesc, m-ati linistit. Elena mea are petele pe fundulet, asa ca voi spuneti ca nu-i o problema.

Doamne ajuta cui saruta si sporeste cui iubeste

http://community.webshots.com/user/adrianacalin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns she_wolf spune:

Buna!
Cristi are si el pete "muscatura berzei" pe pleoape si intelesesem ca trec pana la un an. Acum, are 9 luni si s-au mai estompat putin, dar tot acolo sunt! Bine ca este vorba de doi ani m-am mai linistit!

Claudia si Cristi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roisin spune:

Claudia, si fetita mea are doua astfel de pete, pe pleoapa dreapta si pe frunte (la baza nasului). Unul din medicii pediatri de la maternitate ne-a spus ca sunt hemangioame si dispar in primul an de viata. Intre timp am aflat (de pe forum si din alte locuri) ca hemangiomul arata altfel, iar in cartea sotilor Capraru (care in Romania e considerata "de baza" pentru cresterea copiilor) scrie asa:

"Pe frunte, pleoape superioare, ceafa, mai rar pe nas, se observa aglomerari si dilatari de vase capilare sanguine. Aceste zone rosii ("pete vasculare", naevus flammens, "ciupitura berzei") se accentueaza cand nou-nascutul tipa. De regula dispar in primul an de viata. Numai in mod exceptional cele care sunt la nivelul radacinii nasului sau pe frunte se sterg aparent, dar raman toata viata, devenind abia vizibile in timpul emotiilor sau eforturilor, cand se congestioneaza."

Eu inca nu m-am documentat suficient pe tema asta, abia am aflat (noroc cu voi, ca ati deschis subiectul! ) ce e cu petele astea, altfel as fi trait toata viata cu ideea ca e vorba de hemangiom.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iubibubi spune:

roisin, parerea mea este ca tu stiai bine inainte - fie ca sunt pete (plate, foarte rosii sau mai putin rosii), fie ca sunt "ridicaturi", tot hemangiom se numesc. "muscatura berzei" e tot hemangiom (denumirea e "flat angiomata"). petele de care vorbea adita (cele ca niste vanatai) nu fac parte din aceasta categorie (sunt cauzate de o extra pigmentare a pielii).

in fine, nu conteaza denumirea, conteaza ca, de regula, dispar de la sine, in timp, fara sa necesite vreun tratament sau interventie chirurgicala. exceptie fac hemangioamele care sunt prezente in jurul structurilor vitale (ochi, gura, gat etc.), cresc alarmant de mult, sangereaza si sunt predispuse spre infectie - acestea implica tratament si/sau extirpare. mai exista un tip de hemangiom ("port wine stain" - nu stiu sa traduc - il avea si gorbaciov pe cap) care apare de obicei la nastere si se mareste pe masura ce copilul creste. e sub forma de pete (deci plat) rosu foarte inchis, spre maroniu sau violet. acesta nu trece niciodata de la sine, desi uneori "paleste". poate avea succes interventia cu laser, dar nu e regula.

probabil c-or mai fi existand si alte tipuri.

pupici.

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iubibubi

Mergi la inceput