Bebelusi de mai 2003 (10)
Raspunsuri - Pagina 4
parpalak spune:
dana d, imi pare tare rau, dar habar n-am cum sa treci un CD in mp3..
DanaMario, l-am votat pe scumpul de Joshua!
Sanatate la bebei si mamici.
romana spune:
PARPALAK: Am simtit eu ceva ardelenesc in modul in care povestesti. Poate ai vazut din profilul meu ca si eu sint ardeleanca, din Cluj-Napoca.
Am tinut minte ca i-ai dat mese asa de dese lui Paul deoarece am avut si eu probleme cu secretia de lapte. In prima zi cind am venit de la maternitate m-am chinuit si l-am chinuit pe bietul copil tinindu-l toata ziua la sin, nici de dormit nu a prea dormit in acea zi. Seara era si flamind si obosit, iar eu eram in plus si plina de nervi cind mi-a spus sotul ca l-am “terminat” pe bietul copil. Ei si apoi am trecut pe lapte Humana si vorba ta laptele meu era doar completare.
Mi-a cumparat sotul 3 pompe (pe rind) ca sa ma mulg, primele doua manuale si nu am reusit, ma chinuiam , iar a treia electrica. Am luat si Galactogil si am baut ceaiuri. Rezultatul a fost o gramada de kg in plus pe fund , solduri , burta, dar sinii nu-si faceau datoria pe deplin si eram si eu extrem de obosita, iar ajutor la trebuirle casei nici vorba sa primesc. Aveam ceva lapte doar dupa ce dormeam asa ca il punea pe Cristi la sin doar la masa de noapte, iar cind mi-a venit ciclu l-am intarcat (bietul copil). Nici el nu mai vroia sa suga, iar laptele muls nu imi placea sa i-l dau pentru ca aveam impresia ca i se facea rau dupa el.
Am ramas cu regretul ca nu l-am alaptat natural si mi-e “ciuda” pe mamicile care au lapte la sin si nu-l folosesc. Eu am vrut si vreau sa fiu o mamica buna pentru copilul meu. Am noroc ca e cuminte. Nici colici nu a avut sau daca a avut nu a plins de loc din cauza lor.
In ce priveste diversificarea, am mai spus ca sint mirata ce repede au inceput mamicile de mai acest lucru. Uneori ma “manica” si pe mine sa-i dau macar suc de morcovi , dar ma gindesc apoi ca are stomacelul inca sensibil si ca e mai bine sa-l mai las inca o luna cel putin ( acum are 3 luni 1 sapt. si 2 zile- ca si asta notez in jurnalul lui).
In mod sigur, Paul va renunta sa mai manice asa de des cind va fi mai marisor, asa ca rabdare. Mai greu va fi pentru tine in decembrie cind incepi serviciul. E greu sa te trezesi noaptea si sa mai dai si randament la servici, dar ce nu face o mama…
Va saruta in cor Romana si Cristian
parpalak spune:
romana, n-am vazut, dar daca zici, sa te "inscriem" la klubul ardelenilor, unde avem si-o romana_74! :)) Numai bine ca sa ma chiaunesc de cap de tot, ca parca nu pot si singura! :)
Eu am avut ajutor, in primele 3 saptamini n-am fost in stare decit sa ma duc cu chiu cu vai la toaleta. Dupa aia m-am mai pus pe picioare, dar sotii astia care nu pun mina sa ajute zau ca ar trebui trasi de urechi. Si cum sa-ti spuna ca l-ai terminat pe copil? Ia sa stea el acasa, s-ar descurca mai bine? De cite ori am vreo indoiala, tati imi spune ca stie el ca eu stiu cel mai bine, ca instinctul de mama nu se inseala. Si daca nu va spun sotii, raii de ei, va spun eu, ca e mare lucru sa te incurajeze cineva cind nu stii ce sa mai faci si incotro sa te mai intorci. In special mamele de fete, ginditi-va ca sinteti exemplu pentru ele, sper ca nu vreti sa le cresteti in traditia ca femeia e sclava in casa!!!!!!!
romana, daca nu-ti vine cu suc de morcov, incepe mai bine cu supa de morcov, ca e si mai usor de facut si e si mai usoara pentru intestinele lui bebe. Dar inainte de 4 luni n-are rost sa te stresezi. Si nu fa ca mine, asteapta sa se "potoleasca" vaccinul mai intii si incepe dupa aia. Sau fa si tu o combinatie romano-canadiana, cu supe si cereale.. :) La noi pe schema sucurile sint abia dupa 6 luni..
Pai d-aia si incep in decembrie, ca nimeni n-are chef de lucru, si sa nu fac eu nota discordanta.. :)
Si da, noi pe toate le facem mai devreme..:) Si dintisorii, si statul in fundulet.. :)))
Si fetelor, va anunt ca mai avem o masa cu ora fixa, cea de ora 10 dimineata! Mai devreme de asta nu mi-e prea clar ce se intimpla, ca-s cam adormita si nu prea stiu ce fac.. :) Azi cred c-am avut una la 3 si una la 6, da' nu-s foarte sigura..
parpalak spune:
romana, asa e cu laptele, se produce mai mult in timpul noptii - nu se stie de ce. Eu cel mai mult am dimineata.
alycia spune:
Buna mamicilor nedormite ca lumea din luna mai! Am revenit! Noi am facut ieri vaccinul ala lual-ar zbenghea si ne-am trezit cu diaree...sa fie de la vaccin? Avea scaunul plin de mucozitati! Febra nu a avut ca i-am pus la 3 ore dupa vaccin un supozitor de novocalmin si cu asta salut! In schimb e racit cel mare are cefalee si sta ca lesinat in pat...nu l-am lasat azi la scoala! I-am dat Nurofen si Oropivalone ...sper sa fie mai bine maine!
Parpalak ai mai mult lapte dimineata cred ca din cauza ca te odihnesti noaptea cat de cat, atat cat iti permite cel mic..si da, da aduceti bebei la mine ca i instruiesc eu sa pape la 4 ore si sa va lase noaptea sa dormiti! Al meu are cam 7,200kg.Dupa ce trece diareea incepem cu carnita in supica! Si noi avem ceva tentative de stat in fundulet in schimb nu se rostogoleste de pe o parte pe alta. Astept sa vad ce nazdravanii au mai facut bebeii de mai...si voi mamicilor nu va mai stresati si bucurati-va de clipele magice petrecute cu ei ( va spun asta pt. ca eu eram tare stresata cu cel mare sa pape tot si la fix, sa se dezvolte in limitele standard si eram atat de preocupata de toate astea ca am uitat sa ma bucur de el!)
Multă sănătate şi toate cele bune.Să creşteţi mari!Dacă dragoste nu e nimic nu e!
http://community.webshots.com/user/penciu
DanaMario spune:
Multumim Parpalak (Cum de ne-ai gasit acolo??)
Eu il inscrisesem doar “sa fac proba ” ca tine la aniversari.
Dar acum daca tot m-a inscris mami ii rog si pe
Francesca,Emma,Dorian,Elena,Ilinca,Cristian,Denisa,Anais,Robi si toti ceilalti bebelusi de mai sa ma votati si pe mine saptamana asta.
Sint la pagina 6 Joshua Eugene S.
http://www.babiesonline.com/BabyContest/votedo.asp
Va pupici
Dana si Joshua
Daiopri spune:
Gata Dana Mario, S-a rezolvat:)
Mai trebuie si in alte zile? Ca ne descurcam.
Nu mai tine vrajeala cu cerealele si netrezitul noaptea. Ma tot gandesc sa ii dau vreo friptura la masa de seara poate o sa fie si el multumit:)
Nu are nimeni Cutiuta muzicala 3 in mp3?
Pupici,
D&C
DanaMario spune:
Thanks Cristian
Conscursul este timp de o saptamana si poate fi votat o singura data pe zi.
Lumy spune:
Dana Mario am votat si noi!
Romana nu te mai invinovati cu alaptatul !!! Esti oricum o mama buna ! Nu te mai stresa cu astfel de ginduri!
Noi mincam in continuare la cerere...Nu stiu cit maninca la o masa si nici nu vreau sa fac teste pe-asta mica. Maninca cit are nevoie! Ziua maninca mai rar in schimb noaptea cere laptic din doua in doua ore!Mi-ar conveni sa-si schimbe programul! Sa manince mai des ziua si mai rar noaptea! Dar ma gindesc ca o sa treaca si lunile acestea de alaptare si cind va minca fripturica voi reusi sa dorm o noapte intreaga!
http://community.webshots.com/user/luminitafeodorov
Lumy