viroza in actualitate

viroza in actualitate | Autor: tedita

Link direct la acest mesaj

revin , de data aceasta cu alta problema; fetita mea( de doi ani si 7 luni) a facut sambata febra , nu a mancat nimic si noaptea mi-a facut 39.4..m-am speriat ingrozitor...de sambata ii dau amoxiclina , totusi ieri a facut din nou 38.4..azi dimineata am fost la doctor si ne-a zis ca gatul este " varza' foarte rau....dar ne-a zis sa continuam cu acelasi antibiotic....eu sunt un pic cam speriata si as fi vrut un antibiotic mai puternic....care ati mai trecut prin asa ceva?? ajutati-ma cu un sfat...

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Ce inseamna "varza rau de tot"? Are puroi sau nu? Ce antibiotic ti-a dat?

Home, wherever you are...

Simina & Andrei (Deiutzu)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tedita spune:

nu stiu daca are puroi sau nu doctorul a spus ca are niste basicute( eu nu prea am priceput ce inseamna aceste basicute) care arata ca si cum s-au spart....amoxiclina este antibioticul care i-l dau de sambata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tora97 spune:

daca ai inceput un antib trebuie sa i l dai pina la capat, caci altfel microbii capata rezistenta la tipul respectiv de antib... este posibil sa i trebuiasca un alt antibiotic, mai puternic, dar va tb sa l termini de dat pe asta... amoxicilina din cite stiu eu este un antib slab... in paralel trebuie sa te "ocupi" si de git.. sa nu spargi basicutele.. incearca cu albatru de metil.. picuri cu pipeta pe amigdale, daca o poti convinge sa stea.. pentru a dezinfecta zona.. alimente moi, si in nici un caz fierbinti, caldute
saracuta de ea!!!
dar daca este o viroza, stii a virusii nu se trateaza cu antib..
tin pumnii, caci stiu cit de rau este..

Mergi la inceput

dar ce sa ii dau daca antibiotic nu??? in paralel cu ant. eu ii dau nurofen, eferalgan...

Mergi la inceput

intrebarea asta mi o spun si eu... insa cum nu sint medic.... dar daca a facut febra mai mult de 3 zile zice se ca i musai antib uri.... dar uite ce am gasit la rubrica "despre tratamente neconventionale in general", uf, am uitat cine dadea leacul...
LAMAIE CU MIERE- dau vreo 3-4 lamai prin masina de tocat cu tot cu coaja, dupa ce le spal bine si le amestec cu miere, dupa gust, in asa fel incat compozitia sa fie dulce-acrisoara, placuta.
Din aceasta compozitie, preventiv,se iau 2 lingurite seara, inainte de culcare si 2 dimineata, dupa micul dejun.
In caz de amigdalita, rosu in gat,tuse, gripa se iau cate 2 li-te dupa fiecare masa.
apoi, un antibacterian bun este oropivalone.. se sug pastilele asta in cazul in care nu este alergica la menta... daca nu l suporta, desi nu este puternic mentolat, mai exista orofar ul

pupici grasuni tie si micutei...

Mergi la inceput

a, si nu i da si eferalgan si nurofen... amindoua contin ibuprofen parca si au acelasi efect
pentru scazut febra, sosetute cu otzet (de mere preferabil) ii scade garantat...

Mergi la inceput

nu..eferelganul este acelasi lucru cu panadol; nurofen se poate da cu eferalgan...chiar acum am intrebat doctorita....sosetutze cu otet dar cand piciorusele sunt reci ca gheata dar ea totusi are febra eu ce sa mai pun si sosete reci

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maska spune:

pune-i sosetute umezite intr-un amestec de : 1 parte otet, 1 parte spirt medicinal si doua parti apa. eu pun sosetele de bumbac in acest amestec, le storc foarte bine, incalt copilul si repede ii pun neaparat o alta pereche de sosete de prosop sau oricum sosete foarte groase si calduroase. cind copiii mei aveau febra mare, in 10 min prima pereche de sosete era uscata ca si cum nici nu o udasem, repetam apoi procedeul pina febra scadea. trebuie sa nu te sperii si sa o ajuti paralel cu medicamentele si cu astea. din acelasi amestec se face frectie pe corp, doctorul spune ca doar pe torace, eu insa in astfel de cazuri i-am frectionat si pe miini si pe picioare. apoi sub patura!
fetita mea cind facea peste 38,5 avea extremitatile reci si ii scadea extrem de greu temperatura, intodeauna cu siropel antitermic si cu un alt remediu neconventional.
succes! si fii foarte tare, nu te pierde, pentru ca tu trebuie sa fii foarte eficienta de dragul ei!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amai spune:

Am constatat ca supozitoarele de paracetamol(100mg) scad mult mai rapid febra decit un sirop cu parcetamol; mai mult, in cazul unei temperaturi de peste 38 C se pot administra supozitoare de algacalmin penru copii(scaderea temperaturii este f f rapida) Este important ca sup. de paracetamol sa fie administrate regulat , de trei ori pe zi chiar daca nu mai face febra o data la o ora critica - ca "supliment" cind este cazul algocalmin si nurofen .
Trebuie sa te ocupi si de git; cred ca din tote sugestiile care le-ai primit(albastru de metil ,ceai de cimbrisor cu lamiie si miere, orvopivalone,etc.) poti sa gasesti ceva pe placul fetitei tale.
Cit despre antibiotic trebuie terminat un tratament odata inceput inceput.
Acestea sunt recomandate de catre pediatrul fetitei mele in astfel de situatie!
Insanatosire grabnica!
Toate cele bune!
amai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ochinegri spune:

De preferat supozitoare Paracetamol ... si mai vedem.
E la moda viroza, o facuram si noi, s-a schimbat temperatura brusc, pediatra noastra are toti BBicii bolnavi.

L

Mergi la inceput