Mamici ian-feb 2004 (10)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns georgy spune:

Buna seara,

Fetelor ce inseamna contractii braxton-hicks?

In alta ordine de idei, unde gasim patut/tarc sub 4.500.000 lei? Eu sunt gata sa-l iau pe acela, dar spunea cineva de patut/tarc de 1.600.000 lei? Unde?

Pe de alta parte...sambata vom fi nasi! Botezam un baietel...Abia astept! Sper sa ma descurc cu contractiile mele! Voi sta mai mult jos...

Pupici,
Georgy (26 saptamani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Misilicu spune:

Ramona, noi am avut la primul copil patut din lemn, acum patru ani nu am gasit un alt patut care sa mi se para destul de rezistent si cu salteau mai tare. Poate intre timp piata s-a mai diversificat si au aparut mult mai multe modele. La patut e importanta salteluta, sa nu fie prea moale. Eu am avut si tarc pentru fetita mea, dar n-am putu s-o tinem in el, urla de fiecare data cand o puneam acolo, asa ca am renuntat sa-l mai folosim.
Georgy, distractie placuta la botez si ai grija sa nu faci mult efort.
Eu parca vazusem patuturi la 3 mil si ceva pe [b]bebelusultau.ro[/b. Am incercat sa mai intru pe site, dar nu merge.

Cat despre spitale, nu conteaza prea mult, in aproape toate conditiile sunt aceleasi. Cand am nascut prima data n-am bagat de seama ce era in jururl meu, mi-a placut ca la copii era foarte curat si nou, iar asistentele erau niste dulcele. Eu am nascut la Filantropia si conditiile erau destul de urate, salon fara dusuri, toaleta curata pentru cele trei fete din salon, dar nu m-a deranjat cat am stat doua zile. A contat mai mult ca aveam puiutul meu sanatos si eu la fel.
Acum nu stiu unde va urma sa nasc, daca doctorul la care sunt programata sa merg luna asta va fi de acord sa ma vada in continuare, o sa nasc la Municipal.
Pupici si aveti grija de voi.

Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dani hesson spune:

Fetelor, cum v-am mai spus eu am fost si sunt f multumita de tarcul de la chico (acum 2 ani am dat 2 300 000 lei)este f stabil, salteluta este din burete de 3-4 cm si dedesubt este un placaj imbracat in plastic care se pliaza ca evantaiul (are practic 6 bucatele de placaj prinse intre ele prin husa de plastic).Este f drept in comparatie cu primul patut de lemn care avea salteluta de iarba si in care trebuia sa pun copilut in toate pozitiile caci altfel ramaneau gropite in saltea. Singurul inconvenient era fundul tarcului prea jos, la o palma de podea insa acum au aparut tarcuri cu un 'fund' care se ataseaza mai sus si pe care il dai jos cand se ridica copilul in picioare. Cumnata mea are unul si e f multumita (am sa o sun azi sa-mi spuna de unde l-a luat). Nu vreau sa va sperii dar am auzit de o groaza de accidente din cauza patuturilor de lemn: ori au cazut din el, ori s-au lovit la cap de marginea lui (problemele apar pe la 6-7 luni cand incepe sa se ridice pe marginea lui iar cand isi dau drumul cad si se lovesc de margini ceea ce la tarc e imposibil). Tarcul mai are avantajul si mobilitatii, pleci cu el oriunde, in concediu, la bunici iar copilul va dormi bine indiferent daca schimba locul (schimbarea locului e o problema la bebei). Noi si asta vara am mers cu tarcul la mare cu toate ca baiatul e destul de mare (2,8 ani) si a fost tare bucuros si a dormit neintors. Deci eu sunt 100% pt. tarc/pat pliant, totul e sa fie marisor sa poata sta pana la 3 ani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andra28 spune:

Buna dimineata, burtici!
ce mai faceti? Eu inca mai sunt racita, dar oricum, ma descurc mai bine decat ieri.Ma bucur ca vine week-end-ul, desi, la mine in casa va fi debandada fiindca m-a apucat zugraveala (doar in sufragerie si in camera lui bebe). Nu voi face cine stie ce treaba fiindca voi avea destule ajutoare, dar oricum......E bine totusi ca dormitorul nostru va ramane asa cum este si voi putea sa stau linistita daca simt nevoia. M-am gandit sa zugravesc ptr ca sunt deja 9 ani de cand nu am mai facut asta si bebe trebuie sa fie primit intr-o casa curata.Chiar si ptr curatenia de dupa am vorbit cu cineva sa vina sa mi-o faca. Apropo de camere de bebe-i, voi unde il veti pune pe bebe, in camera voastra sau direct singurei in camera lor. Eu ma gandesc sa-l pun in camera lui, unde va fi si o canapea ptr orice eventualitate. Oricum, acum exista acele monitoare ptr bebe care te ajuta sa auzi din dormitor orice zgomot care se petrece in camera lui bebe.
In ceea ce priveste patutul, eu sunt adepta celor de lemn care nu sunt chiar periculoase fiindca gratiile tari pot beneficia de aparatori speciale si astfel bebe-ul nu se loveste de ele.
Georgy, contractiile Braxton-Hicks sunt acele contractii nedureroase ale uterului gravid, care nu fac altceva decat sa il pregateasca pentru nastere. Din ceea ce am citit eu, se fac simtite incepand cu luna a 5-a de sarcina si devin din ce in ce mai dese pe masura cresterii copilului.Pentru o gravida normala, aceste contractii nu sunt deloc periculoase, ba chiar sunt benefice.
Va pupicesc si va doresc week-end placut fiindca nu stiu daca mai pot intra astazi pe net,

Andra--sapt 24

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Coryydo spune:

Buna dimineata dragelor!

Cum va simtiti azi? Va doresc la toate o zi foarte buna si multa sanatate!
Despre patut, inca nu ne-am hotarat, dar parca inclin spre cel cu plasa (imi zicea o prietena de-a mea ca ea a avut patut din lemn si bebita ei se tot trezea noaptea ca se lovea), dar inca nu ne-am hotarat!
CrisNemes, ai fost la Provita? Cum a fost? (astept amanunte)!

Pupici pe burtici,
Corina si bb Bogdan de 22 sapt si 4 zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crisnemes spune:

Buna dimineata dragi burticute,
Noi am fost deja la cumparaturi si am cumparat un patut 3 in 1 ca sa spun asa. Este un tarc din material de fas si are un suport pe care se prinde salteluta mai sus . Salteluta este asa cum a zis Dani se pliaza in 4 si e tare.Pe linga toate astea mai are si un suport pe care poti schimba .Cand bb e in patut suportul se lasa in jos pe linga marginea patului si cand vrei sa-l folosesti se ridica si se aseaza peste marginile patului. Nu stiu exact daca ati inteles cum este dar eu am fost foarte fericita cand l-am vazut . Eu zic ca nici nu a fost foarte scump 2.400.000 lei. Am vazut exact la fel un patut dar era un material cu ursuleti si costa 3.400.000 lei , cel pe care l-am cumparat eu este bleumarin.
Va dati seama ca patutul sta la loc de cinste in mijlocul casei si este primul lucru pe care l-am cumparat noi.De acum o sa merg in fiecare luna sa cumpar cate ceva.
Corina am fost miercuri la PROVITA si am fost foarte incantata. Mie mi-a placut mult. E drept ca care erau acolo toate erau mult mai inaintate in sarcina ca mine de la 30 de sapt. in sus dar mi-a prins bine un pic de miscare . Sunt f. hotarata sa merg de acum incolo de cate ori pot. Exercitiile pentru respiratie mi s-au parut foarte interesante.
Eu nu stiu ce am de cateva zile nu mai pot dormi noaptea . BB se scoala si se misca dintr-o parte in alta si nu ma lasa sa dorm Pe linga asta azi noarte mi s-a pus un carcel de toata frumusetea si acum simt durerea musculara de la gamba.Pana nu s-a trezit si sotul meu sa-mi faca masaj nu a trecut carcelul.Voi a-ti patit asa ceva de cand a-ti ramas insarcinate?

Va doresc o sarcina cat mai usoara si bb-ici voinici

Cris

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Coryydo spune:

Cris, de unde ai cumparat patutul?
cand mai mergi la Provita? care sunt taxele?

Corina si bb Bogdan - 22 sapt si 4 zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aramona spune:

'Neata, 'neata!
Noi azi suntem voiosi, ne bucura tare ca maine e sambata si dormim mai mult!
Eh, am reusit sa va starnesc nitzel la discutii pe marginea patului de bb, sarna pentru idei, voi incerca sa prospectez si eu piata, insa tot un "2 in 1" m-ar avantaja...
Dragi burtici din Bucuresti, cum eu stau toata ziua protzapita in fata calculatorului si ajung direct acasica, nu prea m-am uitat prin magazine, am fost doar in Carrefour, in rest nu stiu unde as mai putea gasi patuzuri de copii si articole de bb-i. Dati-mi si mie va rog idei, pe unde sa ma duc, sa nu bajbai?

VA multumesc si va pupicesc!
Ra (sapt. 24)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lavv spune:

'neata, burtici!
Si noi avem probleme cu acrobatia si arsurile ce ma chinuie si noaptea cateodata.
Problema cu patutul ma preocupa si pe mine si chiar ar fi bien sa postam un nou mesaj ..paote cele mai "inaintate" ne vor da ceva sugestii. Dar carucior de care veti lua? Va aruncati la Chicco ..am vazut pe reclama niste preturi care concureaza cu salariul de mamica de 2004 :-)

Va pup,
Lavv
24 sapt si 6 zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crisnemes spune:

Corina, patutul l-am cumparat din P-ta Marasti este chiar la intrare in piata un gang cu hainite pt. copii si multe alte lucruri.Acum am vazut ca acum era expus unul mai frumos colorat. Cu mov, roz, albastru. M-am gandit ca poate o sa vorbesc cu fetele de acolo sa-l schimbe. Daca nu gasesti unde este ne putem intalni o data si-ti arat de unde este exact magazinul.
Taxa la PROVITA este de 430.000 lei si este abonamentul pe un AN inclusiv dupa ce nasti poti veni la gimnastica lauzei.
Pentru incepatoare este program luni si miercuri de la ora 17.00 iar de la 18.00 se fac cursuri. Miercuri nu s-au facut cursuri si nu pot sa-ti spun exact despre ce e vorba acolo. Am inteles ca pt. care se apropie de nastere se fac individual exercitii de respiratie pt. travaliu si-ti explica pozitii si ce trebuie sa faci.

O zi minunata

Cris

Mergi la inceput