Mamici ian-feb 2004 (10)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ad_risnov spune:

Buna seara, mamici cy burtici !
Dupa o zi de vegetat in pat m-am postat pt. 5 minute in fata calculatorului sa va povestesc aventura de 24 h la Filantropia.

Spitalul este groaznic, urat, mohorat, fara dusuri la saloanele obisnuite, darapanat si deprimant. Am inteles ca rezervele ar fi mai de doamne ajuta. M-au incantat insa asistentele care isi faceau treaba constiincios, destul de amabile, indiferent daca le dadeai ceva sau nu. Tratau pe toata lumea la fel. Si doctorii pe care i-am mai vazut pe la colegele mele de salon mi s-au parut OK (dr. Militaru, dr. Dumitrache).
Am facut cateva injectii cu papaverina, scobutil si diazepam, din 8 in 8 ore. Insa azi dimineata am rugat-o pe dr. mea sa ma externeze deoarece in salon era o tipa racita cobza, care tusea, stranuta si ii curgea nasul. Imi era teama ca m-am dus sa ma vindec de una si dau de alta. Cu argumentul asta forte dr. mi-a facut externarea, dar voi sta 21 de zile in medical, acasa, cu repaus si tratament cu no-spa si utrogestan. Asa ca, super fericita am sarit intr-un taxi si am ajuns acasa, la apa calda si curatenie.

Pe ansamblu ma simt bine, mai am doar f. rar dureri jos, insa de cele mai multe ori parca simt o presiune, ca si cum mi-ar atarna greu bb. Oricum de ieri este super vioi, se misca f. des si prin toate partile burticii. Am inceput sa-l simt mai mult inauntru decat la suprafata burtii. Cred ca da din coate sa-si faca mai mult loc.

Acum stau cumintica in pat, dorm, ma uit la tv, vorbesc cu orele la telefon si mananc de toate bunatatile. Sper ca la sfarsitul lunii sa fiu ca noua.
Va multumesc din suflet tuturor pt. ca v-ati gandit la mine si de azi incolo nu o sa mai lipsesc de pe forum .
Va urez tuturor multa sanatate, sa se rezolve toate problemutele pe care le avem si sa nastem bebelusi frumosi si sanatosi.

Adrianain 22 de saptamani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgy spune:

Fetelor,

Eu am arsuri de o luna...Mananc doza de iaurt pe o saptamana in doua Pe voi nu va mananca burtica? Eu o dau cu crema zilnic, dar degeaba...
Apropos, stie cineva ceva de dr. Petrache de la Medicover? Caz concret, va rog! Ma gandeam sa o vizitez si pe ea...
Punici,
Georgy (bb 26 saptamani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns julia23 spune:

buna burtici
hai ca ma bag si eu in seama pe aici pe la voi chiar daca sint mai marisoara.vad ca deja au inceput sa va chinuie arsurile,la mine au inceput din sapt 33.nu prea aveti ce sa faceti decit sa va obisnuiti cu ele,chiar daca unele dintre voi zic ca maninca fructe si nu le mai au.am si eu zile cind zic ca am scapat si dupa incep iar.cel mai mult va ajuta un pahar cu lapte caldut,dicarbocalm sau malox(nu este contraindicat in timpul sarcinii)
contractiile braxton-hicks sint atunci cind vi se intareste burtica pt citeva secunde,maxim un minut si nu sint dureroase.
pt cele care aveti contractii dureroase incercati sa stati cit mai mult in pat(doar atunci este uterul relaxat),numai intr o parte(nu pe spate) si sa nu faceti efort deloc ca riscati sa se deschida colul si sa pierdeti bb.eu am avut prob si cind mi a spus dc sa evit efortul nu l am ascultat si am ajuns in spital cu iminenta de avort(la 26 sapt)si cu colul scurtat.am observat atit la mine cit si la alte mamici cu acceleasi prob ca perioada critica este intre 22-30 sapt.eu pina in sapt 31 am stat numai in pat iar acum ma simt bine,fac si efort,nu mai iau nici pastile(luam utrogestan,no-spa si supozitoare scobutil) si nu mai am nimic.
misa cind se deschide colul singerezi,ai contractii(dureri f mari)si poti sa pierzi sarcina.in cazul asta trebuie sa mergi repede la spital si sa ti faca cerclaj.
va doresc sarcina usoara si fara prob in continuare si multa sanatate.
julia 36 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lia70 spune:

Va sarut, fetelor! Mi-a fost dor de voi, caci in ultimele 2 zile am lipsit de aici.
Adriana, bine ai venit acasa si iti doresc multa sanatate in continuare. Sa stii ca, in momentul asta, sunt in concediu medical tocmai din cauza unei viroze respiratorii foarte urate, care m-a chinuit aproape o saptamana (nu puteam sa respir mai ales noaptea, tuseam, stari generale f.proaste) si bine ai facut ca ai venit acasa. In orice caz, fetelor, daca simititi simptome de raceala, beti urgent ceaiuri multe cu multa lamaie si miere, stati in pat, puneti o aeroterma noaptea daca e frig si nu iesiti afara vreo 2 zile sau mai mult daca puteti sau macar evitati aglomeratiile. Eu am fost foarte speriata la un moment dat, fiindca din cauza tusei am fortat burtica si a doua zi m-am trezit cu niste firicele maronii (poate ati citit cand am postat disperata dupa ajutor si mi-ati fost alaturi, ca de obicei). Asa ca aveti mare grija de voi!
In alta ordine de idei, nici acum cei de la Babes nu mi-au dat rezultatul la CMV; ma tot amana de vreo saptamana, desi chiar dr. de acolo a spus ca, fiind gravida, sunt o urgenta. Oare n-or fi incurcat iarasi "borcanele"? Nici nu-mi vine sa ma mai duc.
Eu si bebe ne simtim foarte bine (intr-o zi l-am simtit cu mana pe burtica si m-am topit, am plans de fericire), se misca voios si este iubit de toata lumea din jurul nostru, colegi, prieteni, rude etc. (ca sa nu va mai spun de parintii mei, care sunt cu totul schimbati, radiaza de fericire ca vor avea un nepot).
Va sarut pe toate, va doresc din suflet sa fiti voioase si sanatoase cu bebeii vostri din burtica si sa ne intalnim cu bine luni.
Lia
PS: Unde sa ma duc si eu la "un eco performant" ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lia70 spune:

Georgy, atunci cand am avut arsuri (in primele luni) rontaiam biscuiti "populari" sau mestecam incet o jumatate de banana si asa nu am suferit prea tare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Misa spune:

'Neata burticutelor,
mersi Iulia de raspuns, nu am simptomele descrise, dar auzind de la fete despre col si contractii, zic " hai sa intreb ca poate oi avea si eu, si-s batuta in cap si nu-mi dau seama". Mersi, caci m-ai linistit. Miine merg la control si-i fac dr-ului meu capu' mare... Lia are dreptate cu biscuitii si banana contra arsurilor. Eu de biscuiti nu stiam, dar pentru banana bag mina in foc. Cu Stef am avut niste arsuri de ziceam ca nasc o maimuta, acum e LUX, beau si sucuri carbogazoase, si maninc prajeli, si tot ce-mi pofteste inima, apoi banana si dorm "ca un bebelus".... Si eu am in general probleme cu stomacul...
O zi minunata, si BB-i sanatosi si voiosi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana Co. spune:

Fetelor in ceea ce privesc arsurile si problemele cu stomacul, eu le-am simtit din saptamana 5 de sarcina ......am fost si internata pt astfel de probleme.......le-am gasit leacul cu ceai de menta caldut. Chiar si in dimineata asta am crezut ca mor de disconfort, dar uita-ma acum cu ceicul in fata si parca e mai bine. Si biscuitii, dar mai ales sarati ca aia dulci nu ii suport intotdeauna.

Am si eu o intrebare.......ar trebui sa ma inrijorez pt ca ma doare ...o durere surda si sporadica ......la nivelul ovarelor, cand la stangul, cand la dreptul???.........burtica intarita mai am si eu din cand in cand in timpul zilei dar doar pt cateva secunde si fara dureri.

Pupici la burtici,
Ioana si bb 21 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andra28 spune:

Dragi burticute,
Azi nu prea sunt in apele mele fiindca am racit si acum stau cu nasul in batista. Noroc ca nu tusesc! Voi cele care ati fost racite, mai spuneti-mi si mie o data cum ati scapat de raceala. am luat un paracetamol si ceai de lamaie, dar altceva nu mai stiu. Picaturi in nas v-ati pus?
bebe-ul meu e zburdalnic, dar mamica lui e racita si vrea sa scape cat mai repede de asta. Va rog ajutati-ma cu sfaturi!!

Va pupicesc si astept vesti bune de la voi,

Andra-in 24 de saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ad_risnov spune:

'Neata dragelor,
M-am trezit odihnita si am venit repede sa stau de vorba cu voi. Pe mine nu ma chinuie deocamdata arsurile, dar am auzit ca va puteti ajuta cu o solutie de bicarbonat de sodiu.

In legatura cu racelile cred ca cel mai bine este sa beti multe ceaiuri fierbinti cu lamaie si miere. Pentru desfundat nasul eu folosesc (am rinita alergica) un spray cu apa de mare care se numeste MARIMER. Este recomandat si pt. bebelusi. Dr. mea mi-a zis ca in sarcina e indicat si BIXTONIMUL, dar doar trei-patru zile pt. ca da dependenta.

Lia nu stiu la ce ecograf te referi: obisnuit sau tridimensional? Daca vrei sa faci ecografie tridimensionala eu am o programare la dr. Pop pe 8 oct. la ora 11.30 la care voi renunta pt. ca am facut deja una la dr. Iosup. Daca te intereseaza, scrie-mi!

De ieri Rares al meu este in turneu de fotbal, da toata ziua din manute si picioruse. Este nemaipomenit, parca nu oboseste niciodata. Este un dragalas si mami il iubeste atat de tare . Am inceput sa vorbim prin casa amandoi, daca ma aud vecinii cred ca ne mai pun unul la intretinere

Voi ce mai faceti? Cand va apucati sa cumparati lucrusoare pt. bb si cum vreti sa-i pregatiti camera? V-ati hotarat ce patut o sa cumparati pt. bb, cu plasa sau de lemn?
Va pupicesc si vorbim si mai tarziu.

Adriana in 22 de saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Coryydo spune:

'Neata burticoaselor!

Ce mai faceti azi? vad ca au inceput arsurile:
Prin arsuri voi intelegeti o arsura puternica parca in gat???? Eu asta simt acum (nu am avut niciodata arsuri, deci nu stiu cum sunt).

Noi suntem veseli azi, bb se misca neobosit!!!!!

Va doresc la toate o zi deosebita!

Corina si bb Bogdan de 22 sapt si 3 zile!

Mergi la inceput