program de lucru 6 ore

program de lucru 6 ore | Autor: madade

Link direct la acest mesaj

Dragilor,

am incercat - fara succes - sa gasesc prin subiectele postate raspunsul la urmatoarea intrebare: daca renunt la CIC am dreptul la program redus de lucru pana cand va implini bb 2 ani? (sau 9 luni - am auzit ceva si de varianta asta...).

Ma puteti lamuri?
Multam fain,
Magda si bb Mara

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns liviu`s spune:

ART. 17 din CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA nr. 1.116 din 30 ianuarie 2003 la nivel national pe anul 2003:

(1) Salariatii care renunta la concediul legal pentru ingrijirea copilului in varsta de pana la doi ani beneficiaza de reducerea duratei normale a timpului de lucru cu 2 ore pe zi, fara sa le fie afectate salariul de baza si vechimea in munca. La cererea lor se poate acorda program decalat, cu alte ore de incepere a programului de lucru, daca activitatea unitatii permite.
(2) Femeile care au in ingrijire copii de pana la 6 ani pot lucra cu 1/2 norma, daca nu beneficiaza de cresa sau camin, fara a le fi afectate drepturile ce decurg din calitatea de salariat. Timpul in care au fost incadrate in aceste conditii se considera, la calculul vechimii in munca, timp lucrat cu o norma intreaga.

(3) La cererea intemeiata a salariatelor gravide, angajatorul va permite efectuarea de controale medicale in timpul programului de lucru, conform recomandarilor medicului care urmareste evolutia sarcinii, fara a le fi afectate drepturile salariale.

(4) Salariata in cauza este obligata sa prezinte adeverinta medicala privind efectuarea controalelor pentru care s-a invoit.

(5) Procedura de aplicare a prevederilor alineatelor precedente se stabileste prin contractele colective de munca la nivel de unitate.

Mergi la inceput