transport copii la gradi-e normal ce am vazut eu?

transport copii la gradi-e normal ce am vazut eu? | Autor: Caprioara

Link direct la acest mesaj

Ieri cand ma intorceam de la serviciu,am vazut(in zona Casa Presei Libere, venind dinspre Baneasa)un microbuz al unei gradinite (nu spun care pentru ca nu vreau sa intru in conflict cu nimeni dar mentionez ca am cercetat unde se afla acea gradinita, si este in oras, deci probabil se intorceau de la o activitate distractiva de pe langa Bucuresti). Copii se jucau, sareau, se harjoneau, oricum nu stateau in scaune cu centuri de siguranta. Daca acel sofer ar fi pus o frana brusca sau ar fi fost implicat intru-un accident, nu conteaza din a cui vina, neastamparatii ar fi zburat prin parbriz cu siguranta. Asta a fost primul lucru care mi-a atras atentia. Apoi, uitandu-ma la sofer, am observat ca acesta fuma, cu copii in masina. Vi se pare normal? Mie nu mi s-a parut... Oare sunt eu exagerata?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns janib spune:

Nu eu nu cred ca esti exagerata, din contra cred ca ai perfecta dreptate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela.mustaciosu spune:

Nu e normal, desigur. Poate ar fi fost bine sa spui si carei gradinite apartinea autobuzul, ar putea fi mamici care n-au habar de conditiile in care stau copiii lor - pe bani grei, probabil, in timp ce ele stau linistite ca sunt ingrijiti cum trebuie. Eu as multumi oricui m-ar avertiza despre astfel de cazuri, inainte sa aleg o gradinita pentru copilul meu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

Azi ma mananca limba asa ca am sa ma exprim si eu: daca asa ceva se intampla in Germ soferul resp. putea sa-si ia adio de la slujba de a doua zi. Nu spun ca traiesc intr-o tara perfecta dar copiilor li se acorda o grija deosebita, poate si pt ca scoala raspunde de siguranta lor pana cand copilul ajunge acasa. De aceea cand inscrii copilul la o scoala din alt arondisment esti pus sa semnezi ca ai pe cineva care sa-l ia/aduca de/la scoala. Zona de strada de langa scoala de peste drum de noi are interdictie de 30 km/h, este o trecere de pietoni in fata portii unde la ora 12 cand ies copiii se afla o persoana ce dirijeaza circulatia ca sa treaca copiii in siguranta s.a.m.d. Sper ca nu v-am facut sange rau, dar cand vine vorba de copiii nostri cu care atat de chinuim sa-i crestem mari si la care tinem ca la ochii din cap... mi se pune pata!!

PS: si eu cred ca ar fi bine sa spui de la ce gradinita era masina, poate sunt printre noi parinti ai caror copii erau in acel microbuz.

Cristina, mamica cu burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Caprioara spune:

Ma intreb daca faptul ca soferul procedeaza asa este cunoscut de conducerea gradinitei. Nu stiu daca este corect sa arunc cu noroi in toti cei ce lucreaza acolo din cauza unuia singur.Poate ar trebui sa iau legatura cu ei intai si sa-i pun in tema. O asemenea informatie poate avea un efect dezastruos pentru ei. O sa caut si alte informatii despre aceasta gradi si daca voi gasi semnale ingrijoratoare atunci chiar ca o voi deconspira. Daca totusi cineva vrea sa-i stie numele pe moment ii pot trimite un mesaj privat, ca sa nu fac publicitate negativa acestei gradi. As vrea si alte pareri... In functie de acestea poate ca voi reusi sa iau decizia corecta.

Mergi la inceput

Am sunat la gradinita in cauza ca sa vad daca se cunoaste sau nu problema. Am vorbit cu o educatoare, foarte amabila, si am pus intrebari ca si cum as vrea sa-mi duc copilul acolo. Cand am intrebat de transport, am cerut detalii:daca copii sunt prinsi cu centura de siguranta. Mi-a raspuns: sigur ca da! Atunci i-am spus ca de fapt scopul telefonului era altul... Si sa vedeti ce a urmat: i-am spus ca nazdravanii nu erau nici macar pe scaune, dara-mi-te cu centuri si ca soferul fuma; a inceput sa devina nervoasa si agresiva, spunandu-mi ca erau si 2 parinti in masina cu copiii in acel moment si ca daca pe parinti nu-i deranja de ce ma deranjeaza pe mine, care nu am copilul acolo, si ca soferul poate fuma daca vrea; eu am ramas masca la asa un raspuns; m-am repliat si i-am spus ca eu ca parinte nu cred ca este in regula si ca sigur nu toti parintii care au copii la aceasta gradi stiu ce se intampla acolo, dar daca lucrurile nu se vor schimba va afla toata lumea, pentru ca voi publica numele acestei gradinite; aici s-a domolit subit si a inceput sa devina cooperanta, spunand ca am dreptate, ca o sa transmita conducerii si ca vor lua masuri, ca soferul va fi sanctionat, ca oricum era provizoriu; i-am explicat ca scopul nu este sa il sanctioneze pe sofer ci sa-i explice acestuia cum trebuie sa se comporte, sa aiba niste reguli de conduita stricte, pentru ca nu este de gluma; i-am explicat de asemenea ca daca mai vad inca o data asa ceva ii dau numele pe site si nu o sa fie bine pentru nimeni de acolo; mi-a multumit frumos ca am facut aceasta sesizare si ca nu am publicat numele si a promis ca o sa rezolve problema. Sper! Pentru ca daca ea nu se tine de cuvant, eu promit ca o sa ma tin! Si voi spune la toti cunoscutii sa se uite dupa acest microbuz si sa-mi transmita daca ceva nu este in ordine.
Oare de ce numai cand ameninti se pot rezolva problemele? Cu frumosul nu se poate? Este totusi vorba despre siguranta si sanatatea copiilor, fie ei ai nostrii sau ai altora... Eu cred ca nu trebuie sa ramanem nepasatori cand vedem lucruri anenormale doar pentru ca nu ne afecteaza direct. Asa ca cine vrea sa ma ajute in acest subiect, adica sa urmarim acest microbuz si sa vedem daca lucrurile s-au indreptat, sa-mi srie si le voi trimite un mesaj privat cu numele gradinitei. Ei, ce ziceti, va bagati?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

draga Caprioara - am citit mesajele tale si as vrea sa iti spun ca iti dau completa dreptate. As mai vrea sa te asigur de respectul meu pentru actiunea ta - considerind-o un act civic. Cred ca daca toti cei din Romania ar fi putin mai atenti la ceea ce se intimpla in jurul lor si ar lua atitudine - lucrurile s- imbunatati de la o zi la alta.
haideti fetelor si baietilor - intrati in actiunea Caprioarei. (actiunea Autobuzul)

Pentru parinti... despre copii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dafneea spune:

Felicitarile mele, Caprioaro!
Daca actiunea ta este dezinteresata,e demna de toata lauda!
Subscriu ideii de a lupta impotriva acestui fenomen care, din pacate, nu e singular.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana spune:

Si eu subscriu la aceasta actiune

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana csaki spune:

Si eu subscriu

Mergi la inceput

Mizez pe discretia voastra si sper sa facem o treaba buna. Inca o data, scopul este sa ne asiguram ca cei ce au grija de copii procedeaza corect, ci nu sa facem rau cuiva. Sa stie doar ca suntem cu ochii pe ei! Poate asa, o sa aiba mai multa grija, daca altfel nu se poate... Si ar fi bine sa fim atenti in general la ce se intampla in jurul nostru, pentru ca, asa cum spunea o mamica, nu este o situatie singulara, si sunt convinsa ca puteti argumenta voi si cu alte exemple. Problema este sa luam atitudine, caci altfel nu se va schimba nimic! Toate bune!

Mergi la inceput