durere de ficat

durere de ficat | Autor: marioara78

Link direct la acest mesaj

Am o prietena care m-a rugat sa va intreb daca vreuna dintre voi s-a confruntat cu durere de ficat dupa nastere. Ea a nascut acum 6 luni. Si mai are o problema: pete pe fata aparute tot in sarcina. Stiti cumva cum se trateaza? Va pup!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns otau spune:

Si eu am patit-o dupa ce am nascut. Mi-au aparut niste pete maronii pe fata (pe lateral langa urechi, mai jos de tampla). Am fost la dermatolog care mai intai m-a trimis la ecografie sa vada daca nu cumva am chist ovarian (asta ar da asemenea reactii pe fata). Din fericire nu am avut, asa ca mi-a dat o crema care se prepara in farmacie si contine acid salicilic, hidrocortizon, vitamina A, bismut, glicerina, lanolina si vaselina. Trebuia sa ma dau cu aceasta crema seara pe pielea curata si umezita cu apa calduta numai pe petele respective, intr-un strat subtire. In plus mi-a spus sa iau timp de 3 luni, 20 zile pe luna vitamina C (fiole) 2/zi.
De fiecare data cand ieseam afara trebuia sa folosesc o crema de fata cu factor f.f. mare de protectie, si anume PHOTODERMIN.
Am procedat asa si dimineata ma spalam pe fata de crema respectiva si chiar se vedea efectul. Din dorinta de a scapa mai repede de pete am dat-o in strat mai gros pe fata si mi s-a inrosit pielea f. tare, asa ca nu am mai putut continua tratamentul. Cred ca si timpul are ceva de spus aici pt. ca am observat ca treptat-treptat au disparut.
P.S. au trecut 5 ani de cand am nascut.
Aurora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela.mustaciosu spune:

Eu cred ca ar fi bine sa mearga la un medic. Eu am avut o dereglare de metabolism in timpul sarcinii motiv pentru care fara sa schimb nimic in alimentatie, din luna a 3a pana in luna a 8a mi-a crescut valoarea trigliceridelor (o fractiune de grasimi in sange) de 3 ori peste limita. M-am confruntat cu niste dureri groaznice in ultima vreme (care nu stiam daca sunt de la ficat, vezica biliara, stomac, rinichi etc. si la ultima criza am fost si am facut o ecografie abdominala. Am pietre la vezica biliara si staze pe ficat. Ceea ce explica si starile de oboseala excesiva, greata - ocazional, dureri de cap din cand in cand etc. Mi s-a spus ca, atata timp cat in alimentatia mea nu s-au produs modificari semnificative, ba chiar in perioada de sarcina si un an si jumatate dupa - cat am alaptat - am avut o dieta foarte echilibrata si destul de saraca in grasimi, toate problemele se datoreaza unei modificari de metabolism provocata de sarcina. E bine sa stie exact ce o doare si sa urmeze un tratament prescris de medic (alopat sau homeopat) specific afectiunii respective. Multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamarchezi spune:

Din cate stiu eu ficatul nu doare decat daca are probleme mari....stiam ca colecistul da dureri.
Si eu am dureri in dreapta dar analizele sunt OK si ecografia arata un colecist mai spastic si cam atat dar pe mine ma doare rau...
Doctorii zic ca oboseala este de vina si alimentatia necorespunzatoare..
Stiti vorba: Analizele bune ....pacientul mort...(fereasca Dumnezeu) dar cam asa este...

OANA si CRISTI

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=oanamarchezi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marioara78 spune:

Sunteti niste dulci. Multumesc mult. Se va bucura mult sa auda ca se pot trata petele pe fata. Isi va face oricum analize sa vada care e treaba cu ficatul.

Mergi la inceput