........ si totusi nu se intampla
Raspunsuri - Pagina 2
Tia spune:
Marcelle,
n-as putea sa spun de ce au standarde diferite, dar pot fi diferite. de aceea sunt trecute in buletin sa stii la ce te raportezi. dozarile homonale se fac in 3 cele trei faze: foliculara, ovulatorie si luteala si pentru fiecare din aceste 3 faze limitele normale sunt altele deoarece concentratia hormonilor se schimba in organism de la o faza la alta.
Simona,
progesteronul este important in faza luteala (dozare ziua 21), in faza foliculara (la tine dozare ziua 7) importante sunt LH, FSH si estradiol. Eu zic ca iti faci griji degeaba, intreab doftorul..
pupici la toata lumea si sa auzim de
gabid spune:
Chiar,Simona valorile normale sunt de ziua 7 sau de ziua 14-21?Unde ai facut analizele?
Gabi si Simonica.
Marcelle spune:
Fetelor,
EU TOT NELAMURITA SUNT!!!!!!!!
Eu zecile de analize care le-am repetat, le-am afcut in diferite faze:
FOLICULARA, OVULATORIE SI LUTALA!
Bineinteles ca rezultatul diferea , depindea de ziua, dar pe buletin este data valoarea:
LH 14,9 UI/L
Valori normale:
Faza foliculara ........
Faza ovulatorie.......
Faza Luteala..............
Astea sunt INDENTICE INTOTEAUNA PE toate buletinele mele.
Pe ei la laborator NU II intereseaza in ce zi sunt, sau in ce faza.
Imi scrie rezultatele pt Toate FAZELE. EU SI CU DOCTORUL stim in ce faza ma aflu si vad daca e bine.
Cred ca asta era nelamurirea, vad ca in RO se face altfel!
Spui in ce zi esti si iti trec ei valorile normale pt acea zi, sau presupusa perioada in care te afli.
Aici e altfel.
Valorile din faze trebuie sa coincida.
Dupa mine Simona te afi in faza foliculara, iar Progesteronul ti-e cat pt faza luteala!!
Ti-am trimis Simona mesajul Privat.
va pup pe toate,
Mai revin mai tarziu ca eu mai am si treaba, azi nu am facut nimic , numai voua v-am scris!
Marcela
Simona_ spune:
Le-am spus ca sunt in ziua 7, iar pe buletin este trecut" ziua a 7- a" deci, banuiesc ca e vorba de valorile normale pentru faza foliculara.
Bietul medic, nici nu stie ce il asteapta, sunt pregatita sa il bombardez cu intrebari.
Simona_
Tia spune:
Cand dr. ti-a facut recomandarea pentru dozarile hormonale ti-a spus sa le faci numai in ziua 7? Mi se pare curios sa nu-ti fi spus si de progesteron in ziua 21, este esential..
Simona_ spune:
Tia, cand am fost la el mi-a spus ca vrea sa vada cum stau cu analizele hormonale avand in vedere ca dupa prima luna cu closty nu am reactionat foarte bine( poveste cu hemoragie si chisturile)
Cred ca a fost vorba de inceputul investigatiilor care mai mult ca sigur vor continua. Stiu ca analizele trebuiesc repetate, desi ma ingrozesc cand ma gandesc, pentru ca au fost destul de scumpe.
Am sa revin un pic mai tarziu Va pup
Simona_ spune:
Eu am facut analizele in Oradea la un laborator particular unde, din ce se discuta prin oras este o dr. biolog foarte buna.
LH, FSH, TESTOSTERON, ESTRADIOL, PROGESTERON - 250.000 FIECARE
mai putin cortizolul care a costat 220.000.
In total 1.500.000 lei.
Veti spune ca nu sunt sume foarte mari pentru cine isi doreste copii atat de mult, dar daca ele trebuiesc repetate si daca va fi nevoie sa fac vreun tratament se aduna o suma frumusica. Daca stau sa fac un calcul, de cand umblu pe la medic sa rezolv aceasta problema, am cheltuit cu tratamente, analize, eco in jur de 10.000.000 lei deci nu putin, dar ma rog, asta nu mai conteaza acum - voi avea un foarte scump si la propriu si la figurat.
Sa ne vedem cat mai curand Simona_
valoreo spune:
Realitatea e ca lucrurile nu stau asa de simplu.sunt persoane perfect sanatoase care o buna perioada de timp desi au incercat nu au copii.Sterilitatea de cuplu este considerata de catre medici abea dupa un an de convietuire. de ex o spermograma buna ca numar de spermatozoizi nu inseamna si o vitalitate buna a acestora pentru a fi capabili sa ajunga si sa fecundeze ovulul.Apoi mai este PH vaginal,inflamatii greu de detectat,flora microbiana inadecvata etc.Eu iti recomand o cura de Gerofit si Revitalis niste revitalizante naturale de exceptie din plante ce echilibreaza endocrin si nu au efecte negative.Eventual o cura cuceai de morcov de camp si napraznic,polen ,grau incoltit atat tu cat si sotul tau.Acestea sunt cateva recomandari pe care sora mea le-a primit de la un doctor si acum este gravida cu al 2-lea bebe.
(xxxxxxxxxxreclamaxxxxxxxxxxx) eventual o programare.
Sa auzim vesti bune de la tine
La un mom dat dr. casei ne sufoca cu postari cu si despre tratamentele si site-ul sau. Pt reclama va rugam sa consultati tarifele publicate pe site!
anemona spune:
Fetelor, ma bag si eu in seama putin la subiectul cu valorile progesteronului. Eu zic ca daca medicii ne recomanda anumite zile pt dozari, nu e degeaba. De ex progesteronul in ziua 21 ca sa-l prinzi in plina faza luteala.
Simona, eu zic ca daca ai facut dozarea in ziua 7 nu ai impuscat nici un iepure si eu sincer m-as duce la medic si l-as lua la intrebari de ce nu mi-a zis sa merg in zilele care trebuie.
La mine in analize spune:
Progesteron: faza foliculara 0,27 - 2,61; faza ovulatorie 5,25 - 38,6; faza luteala 3,28 - 38,63. Eu cred ca tu ai prins progesteronul asa, intre faze... Zic si eu... Imi dau cu parerea.
Mie mi-a recomandat asa: estradiol, fsh, lh in ziua 3 si progesteron in ziua 21. Si multe alte analize, ca si eu am dat la sange cat pt donare.
Intr-adevar, unele rezultate mai depind si de laborator si de metode, reactivi etc. Dar in linii mari, daca unitatea de masura este aceeasi, valorile trebuie sa cam coincida.