inseminare artificiala
Raspunsuri - Pagina 4
Marcelle spune:
Draga Tanea,
Vad ca esti pesimista,
as vrea sa iti dau un ton optimist, pe care eu l-am dobandit in Franta, in cabinetul doctoritei mele, continuat aici pe Forum, la farmacii si asistentele care mi-au dat o vreme injectiile.
Eu sunt la prima inseminare si mi s-a spus ca sanse sunt destul de mari pe parcursul a 6 stimulari-inseminari.Asistentele si farmacista , care mi-au dat injectiile si de unde am luat medicamentele mi-au spus ca majoritatea femeilor au reusit cu un astfel de tratament.(dupa cateva ture, 3, 4 in general)
Eu am luat Puregon din ziua 5 pana in 11, 75 de unitati, oligops vitamine si aspegic ( un medicament frantuzesc ce contine aspirina si e in discutia fetelor daca e bine sau nu sa il iau)Acum m-am oprit sa il iau de cateva zile. In ziua 12 injectie de declansare a ovulatiei, (ovulatie care s-a declansat inainte cu o zi, singura,din cauza unui LH-mare). Totusi am facut inseminarea cu sanse mai mici de reusita, dar totusi exista. Dupa inseminare am luat utrogestan cate doua pe zi, vaginal, una dimineata si una seara.
Acum sunt la ziua 12 dupa inseminare. Rushii ar trebui sa vina prin 5 octombrie. Eu inca mai sper totusi sa nu vina, dar cred ca vor veni. Nu prea am simptome de sarcina, deci cred ca nu e nimic pe acolo, dar tostusi, un pic mai sper...........
Ieri m-am intalnit cu o cunostinta care avea probleme cu uterul, hormonale, care s-a chinuit vreo 10 ani sa aiba un si mi-a recomandat o doctorita din Cluj care a facut-o mamica dupa prima luna de stimulari. Ghiciti cu ce a facut stimularile??????? Cu Puregon!!!!!!!!
Am fost foarte FERICITA sa aflu o astfel de veste si parca cred si mai mult ca visul de a avea un va deveni realitate!!!!!!!!!!!!! in curand
Tratamentul cu Puregon este un tratament scump. In Franta un cartus, eu am un stilou special cu care fac injectiile, pt care am un cartus echivalent a 8 fiole de 75 UI, costa 276 Euro.
Mult succes Tanea, si fii optimista, e important!!!!!!!!!!
O parte din vina e de la psihic, care blocheaza mecanismul !
Si voua fetelor, mult succes,
Va pup
Marcela
Marina spune:
Tanea ca sa o completez pe Marcelle repet inca odata ceea ce dr mi-a spus mereu...problema e in primul rand psihica pt ca ne gandim continuu la asta. Cand vom reusi sa ne detasam , va veni si bebe. Asa a fost!
Marina
tanea spune:
Fetelor multumesc pentru informatie si o lingura de optimizm.
Cit priveste eu totdeauna am fost cam realista, sinonimul - pesimista.
Factorul psihologic are si el un procent in sterilitate. Dar nu la toti!!! Erau timpuri (luni si ani) cind nici nu-mi aminteam de infertilitate, nici nu numaram zilele, temperatura, dar efect tot nu a fost. Nu trebue totul de redus la aceia ca nu ne putem detasa psihic.
Tanea.
P.S.
Si totusi in alegerea intre FIV (rezultat pozitiv la 30%-35% (in dependenta de virsta) si inseminari (2%-20%) (fie si stimulate) in ziua de azi la multi e decesiv factorul financiar! Sa fi fost ambele proceduri gratis, s-au platite de asigurare cred ca foarte putine inseminari s-ar face. Peste tot auzim de rezultate pozitive in FIV si unde si unde de rezultate pozitive in inseminari.
Marcelle spune:
Tanea, draga,
da-mi voie sa te contrazic.
Eu am intrebat in mod expres in Franta sansele la inseminare si la FIV si mi-au spus:
20% sanse de reusita la inseminari
25% sanse de reusita la FIV.
Daca auzi rezultate pozitive mai multe la FIV, e si normal pt ca e o procedura mai complicata, in urma careia se prezinta succesele.
Inseminarea e o procedura prea simpla si nu se face atata valva pt reusite.
In plus Tanea, nu e bine sa fii chiar asa realista, trebuie sa iti dai o sansa, sa crezi in ceva, altfel nu stiu cum vei reusi.Eu iti doresc mult succes dar nota trebuie sa fie optimista, daca ai apucat-o pe aceasta cale, daca nu mai bine lasa soarta sa decida pentru tine.
Mult succes!
Marcela
Lorelai spune:
marcela,
mie aici mi-au spus ca sansele de bb dupa puregon+inseminare sint 10-15% pe ciclu iar sansele dupa FIV+ICSI sint 50%. nu stiu ce sa mai cred. or fi francezii mai buni la inseminare!!
Lorelai
Marina spune:
50% la inseminari..imi este greu sa cred!!!! Mie aici mi-au spus la fel 20% la inseminare, 25% la FIV.
marina
gabid spune:
Da si mie la Medsana imi spuneau ca reusitele lor sunt de 40 % la FIV dar nu imi vine sa cred asa ceva.Sansele sunt mici la ambele proceduri.Ei spun asa ca sa atraga clientii.
Gabi si Monica 2 ani .
crinuta spune:
Eu cred ca avem dovada chiar aici, pe forum. Numai Gabi a reusit sa nasca un copil prin FIV, si mie asta mi se pare tare deprimant. De ce la restul nu merge? De ce este procentajul atat de mic?
CRinuta
gabid spune:
Nu trebuie sa va imbatati cu reusitele.Asa am crezut si eu dupa primul FIv,eram sigura ca voi reusi.Am avut o cadere psihica.Abia dupa 9 luni mi-am revenit si am facut al doilea FIV.
Oricum e o sansa pentru noi care nu putem avea in alt mod un bb.Sunt fete care reusesc din prima...altele niciodata...Cu mine a fost o fata care a reusit la al treilea FIV si avea gemenei,o alta fata reusise din prima...
E O MARE LOTERIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Eu una merg mai departe si sper sa reusesc iarasi.
Gabi si Monica 2 ani .
Gabela spune:
Buna fetelor,
Am avut pe 23 septembrie prima inseminare si din pacate nu am avut noroc, azi deja au venit rushii
Am facut stimulare cu Serophene (clomiphene citrate), 2 pastilute pe zi si in ziua cand testul de ovulatie (cu urina) mi-a dat pozitiv m-am prezentat la inseminare. Mie doctorul nu mi-a facut nici monitorizare, nici nu mi-a dat progesteron, sunt tare suparata pe el, asa ca luna asta iau pauza ca sa prind o programare si sa-i fac capul mare! Analizele hormonilor au fost satisfacatoare (facute doar in ziua a 3-a).
Alte amanunte: temperatura bazala este extra luna de luna, kitul de ovulatie imi arata ca am ovulatie chiar si fara stimulente, am insa 2 fibromase mici pe uter (dar am inteles ca astea imi vor face probleme mai tarziu, nu acum). DH este super ok.
Marcelle, am citit ca tu ai facut inseminarea cu trei zile inaintea mea, sper din suflet sa fii norocoasa, nu ca mine si sa se fi prins
S-auzim numai de bine,
Gabela