2 locuri de munca ???
In primul rand, imi cer scuze daca acestei probleme i s-a mai raspuns, dar nu am gasit nimic sau nu am stiut unde sa caut raspunsuri. Deci: eu am fost (si sunt) angajata cu norma intreaga la o institutie publica , cu 2 ani inainte de a se naste copilul. Acolo mi-am depus concediul prenatal si post-natal si primesc cam 85% din salariu. In afara de asta, aveam si un job de 4 ore la o firma privata, de unde primesc acelasi salariu ca si inainte de a naste, fiindca nu am depus nici un act ca sunt mamica. Am auzit ca NU AI VOIE sa mai lucrezi si in alt loc, nici o fractiune de norma, daca beneficiezi de concediu de maternitate si apoi de ingrijire a copilului.Eu nu as vrea sa-mi dau demisia de la locul principal de munca, fiindca imi surade ideea de a primi niste bani timp de 2 ani fara sa merg la lucru. Pe de alta parte insa, nici la jobul privat nu vreau sa renunt, fiindca sunt niste bani in plus care nu-mi strica. As vrea sa stiu daca exista vreun act normativ (si care e acela) sa interzica munca part-time in timpul concediului de maternitate. Cireasa de pe tort e faptul ca seful meu de la firma si-a mai deschis un SRL si vrea sa lucrez si acolo, tot part-time, si nu stiu daca am voie ! Va rog, spuneti-mi ce sa fac ! Sau macar dati-mi un link unde sa ma uit, sau un act normativ pe care sa-l citesc.
Va multumesc anticipat si astept un raspuns.
Raspunsuri
Rozi spune:
Din cate stiu eu, nicaieri nu e interzis in mod expres prin lege.
Dar poate nu stiu bine...
marius spune:
Da, este interzis prin lege sa obtii venituri din munca salariata in acelasi timp in care esti beneficiara de ajutor social pentru incapacitate de munca fiind in ingrijirea copilului. Va trebui sa te decizi. De asemenea necomunicarea la serviciul privat de care spui a situatiei tale de beneficiara de ajutor social constituie de asemenea o problema ce are ca si culpabilitate tot persoana ta.
Singura exceptie este daca si de acolo ti se acorda indemnizatia la fel ca si la functia de baza, sau daca te reintorci la serviciu, sau .... daca esti platita asa ..."pe langa"....se mai practica.
Marius (www.desprecopii.com)
puppe spune:
Multumesc foarte mult pentru lamuriri.O sa incerc sa rezolv situatia la jobul privat prin concediu de maternitate si acolo (ma paste un drum la Camera de Munca si multi multi nervi...), cat despre al 3-lea job ...uite cum ne forteaza statul sa muncim la negru...
Dana P spune:
Da stiu ca este interzis. Am sa caut articolul in hartogaraie si iti spun.
Stiu ca atunci cand esti in CIC trebuie sa depui lunar (la scarbici): adev. de al sot cum ca el nu beneficiaza de CIC di o declaratie pe proprie raspundere ca nu obtii alte venituri in aceasta perioada. Asa scie acolo unde imi aduc eu aminte (la noi asa se proceda).