copil cu HIV in gradinita

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns felicici spune:Imi pare rau de tragedia finutului tau. Daca ar fi sa judeci lumea dupa acest forum se pare ca majoritatea parintilor nu ar avea nimic impotriva. Daca legea nu prevede nimic special in cazul finutului tau atunci el are dreptul sa fie acceptat la gradinita si in caz contrar se ajunge la o situatie care cred ca ar fi de competenta Consiliului National Pentru Combaterea Discriminarii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eu_logoped spune:

consiliul national pt combaterea discriminarii este ca un fel de bau-bau si trebuie facuta o plangere, se face o ancheta...
parintii lui Andrei snt foarte linistiti si u vor sa atraga atentia asupra fiului lor in acest fel, si mai ales sa il prmeasca la gradinita cu forta. Omeneste, si ei si eu, intelegem ce ar avea ceilati parinti de reprosat.Andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicici spune:

Citat:
citat din mesajul lui eu_logoped

consiliul national pt combaterea discriminarii este ca un fel de bau-bau si trebuie facuta o plangere, se face o ancheta...


Andreea


Asa functioneaza o institutie de control peste tot in lumea democratica.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANDREEA11 spune:

eXista profesori cu atestat HIV. Este un curs special, pentru cei ce lucreaza cu copii afectati de aceata boala. Nu stiu daca e normal sa nu+l primeasca la gradinita, asta e discriminare. Sa se intereseze, mai bine!!! Multa sanatate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eu_logoped spune:

exista si forumuri pentru parintii copiilor cu HIV? sau ceva intalniri?

Andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beshter spune:

Andreea, parca erau niste discutii la un moment dat in subforumul 'Copii cu nevoi speciale'.


Trouve avant de chercher

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eu_logoped spune:

hm..pai cum ajung acolo?
nu prea stiu pe-aici

Andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beshter spune:

Aici: http://forum.desprecopii.com/forum/forum.asp?FORUM_ID=80


Trouve avant de chercher

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dinubebe spune:

Buna ziua, fetelor,

Nu vreau sa supar pe nimeni, dar consider ca nu ar fi deloc firesc ca o persoana infectata cu HIV sa fie obligata sa-si recunoasca statutul. Nici de lege, nici de vreun regulament sau de vreo terta persoana. Din fericire, legislatia romaneasca interzice acest tip de constrangeri, atat in cazul persoanelor seropozitive, cat si in cazul oricaror altor persoane pe care le numim "cu handicap", tocmai pentru a se evita discriminarea.
Daca un copil cu HIV este adus intr-o colectivitate - gradinita, scoala, parintii nu au obligatia de a declara statutul lui seropozitiv nici macar cadrului medical din institutia scolara in care se afla copilul. Este alegerea lui daca spune sau nu, si din motive pe care le inteleg foarte bine, de cele mai multe ori, prefera sa nu o faca. Eu vad asta ca pe o normalitate, caci un astfel de copil nu aduce nici un risc suplimentar in colectivitatea respectiva. Daca un copil se taie, este elementar ca persoana adulta care ii acorda primul ajutor sa evite contactul cu sangele lui. Seropozitiv sau nu, sangele lui nu trebuie atins. Niciodata. Noi, ca parinti, ne invatam la randul nostru copiii acasa sa nu muste pe nimeni, sa nu puna mana pe sangele cuiva sau pe vreo rana sangeranda, sa nu atinga ace sau seringi. Stiti si voi, si ar trebui sa stie orice persoana, mai ales un educator sau un dascal, exista si alte boli care se transmit prin sange, foarte grave si cu un pronostic mult mai dramatic decat infectia cu HIV.
Din pacate, dascalii nostri de astazi tot nu au pregatirea - cel putin psihica - de a primi in colectivul lor un copil seropozitiv. Vorbim pe toate drumurile despre integrare in societate, iar educatoarele ar fi in stare sa mearga non-stop la cursuri, doar doar mai iau niste puncticele in plus la salariu, dar in momentul cand se confrunta cu un caz concret, majoritatea il resping din start. Iar daca asta nu se intampla de la inceput, oricum il veti gasi pe bietul copilas undeva prin capatul salii, izolat mai ales de catre cei mari: cadre didactice, ingrijitoare, bucatareasa. Foarte des, o astfel de "stire-bomba" se raspandeste imediat si ajunge sa starneasca valuri de revolta din partea parintilor celorlalti copii. Au fost nenumarate cazuri de copii siliti de parintii celorlati copii sa paraseasca scoala sau gradinita pe care le frecventau. Au fost nenumarati medici care au refuzat sa asiste un pacient pentru ca acesta a avut proasta inspiratie sa declare ca este seropozitiv. Si exemple de astfel de acte discriminatorii sunt sute.
Cu asemenea tragice precedente, nu poate fi nimeni condamnat ca vrea sa ascunda faptul ca el sau copilul lui e infectat cu HIV. Si, sincer, nici nu ar fi nevoie de asta, pentru ca, practic, nimeni nu are nevoie sa-si ia precautii suplimentare, ci pur si simplu sa aplice niste simple regulile elementare. Daca mamica tine neaparat sa anunte educatoarea despre boala copilui, e strict alegerea ei, dar, inainte de asta, trebuie sa stie ca nimic si nimeni nu i-o poate impune. Daca totusi vrea sa se asigure ca nimeni din gradinita nu este expus la vreun risc, poate cere sprijinul unui ONG de profil din judetul sau, care poate veni - sub un pretext oarecare - sa ofere cateva sesiuni de informare copiilor si adultilor din gradinita respectiva.
Imi cer scuze ca m-am imbujorat asa, dar e un subiect care, desi a intrat intr-un con de umbra mediatic in ultimul timp, ramane inca de actualitate.

Loredana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eu_logoped spune:

multumesc frumos,
eu credeam pana acum ca este obligatoriu sa anunte, si daca stau bine sa ma gandesc, asta mi se trage de la medicul lor, care ne-a tot repetat sa anuntam ce au la orice loc de munca, in orice colectivitate.
totusi... parca este totusi aiurea sa nu anunte. eu vreau pentru Andrei colegi si parinti de colegi care il inteleg, stiu ce are si il accepta asa, nu care au fost pacaliti cumva sa il accepte....


Andreea

Mergi la inceput