Mamici de martie-aprilie 2004(3)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns diana76 spune:

Da, se pare ca e foarte solicitat ecograful acesta, si nu numai de catre gravide, si de alte persoane care au probleme de sanatate. Din cate stiu, de cand te programezi si pana te duci dureaza cam o luna jumatate. Parerea mea e ca avand in vedere ca nu ti-ai facut nici o ecografie pana acum, e timpul sa te duci, indiferent ca e 2D sau 3D.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irismetal spune:

Da o sa merg saptamana asta sa fac una 2D.
Stii mi-e cam frica deoarece am 35 ani si din cate am citit sunt niste riscuri pe care trebuie sa ti le asumi la acesta varsta in legatura cu sarcina.
Eu sunt sanatoasa si sotul meul la fel dar tot mie cam frica.... adevarul este ca am citit foarte multe materiale de specialitate si
m-au cam speriat.
Apropo... voi ce parere aveti despre cursurile care se fac pentru gravide in legatrura cu nasterea, aveti de gand sa urmati vreunul?
Irina si bb de 16 saptamani!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Neatza.
Eu am facut ecografie normala, 2D, dar se vedea super bine. Parerea mea e ca pana nu-i bb suficient de mare sa poti vedea ceva, nu merita sa mergi la eco 3D.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kiara spune:

Mie medicul mi-a recomandat echo in jurul a 20 sapt. de sarcina. Dar cum am gasit o rpogramare la sapt. 18 a zis ca e ok si atunci. De abia astept sa merg ca sa ma linistesc si cu sexul si cu evolutia sarcinii si a lui bebe.
Voi v-ati hotarat asupra numelui copilului?! Noi am stat azi noapte pana la 11 juma ca sa "negociem " nume de copii. Eu vreau Irina daca e fata si Radu daca e baiat, iar sotul vrea Bianca si Horia. Sa vedem care va ceda pana la urma.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irismetal spune:

Ziceti-mi si mie unde il pot gasi pe acest dr. POP care se pare ca este foarte solicitat aici pe site si aproape toate il cunoasteti?
Este atat de bun?
unde il pot gasi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kiara spune:

dr Pop este la centrul Diagnosis, bdul Mircea Eliade 18, tel 231.67.41/42, 0723.399.766. Programarea se face cam cu 2 luni inainte, dar daca ai noroc sa renunte careva atunci poate prinzi una mai devreme. Pretul cica ar fi 1.700.000 lei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns machetuza spune:

bine v-am regasit!

am asteptam cu nerabdare sa ma intorc la serv, sa vad ce ati mai facut. pt mine a fost un sfarsit de saptamana de odihna. pandesc cu nerabdare primele miscari ale lui , dar pana acum nu am simtit nimic, sau asa cred eu...

mickyyy, ma bucur ca sunteti bine amandoua/amandoi!

bine ai venit printre noi, irina!
spun si eu ca e bine sa mergi cat mai repede la ecografie, mai ales ca pana acum nu ai facut nici una. tu decizi daca alegi una 2D sau 3D.
nu e o regula, dar prima ecografie se face la 12-13 saptamani , cand organo-geneza bebelusului e aproape completa (vezi si explicatiile de pe site la Sarcina - "Odisea sarcinii in 40 de saptamani")
asteptam sa ne impartasesti si tu din trairile tale de
iti doresc sarcina usoara si !

simona 19s FIX, azi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana76 spune:

Irina, draga mea, faptul ca ai 35 de ani nu trebuie sa te insapaimante, dimpotriva ar trebui sa fie o motivatie in plus sa faci ecografii si analize, consulatii din timp, pentru a prevenii eventualele probleme. Nu trebuie sa te sperii, ci sa te montezi sa faci tot ce iti sta in putinta pentru a te asigura ca acest copil este ok. Cu atat mai mult cu cat esti o mamica mai maricica (ca varsta), e recomandabil sa faci o ecografie 3D care poate sesiza eventualelel malformatii fetale (Fereasca Dumnezeu!)si al caror risc creste o data cu inaintarea in varsta a mamicii. Sa stii ca eu am 27 de ani si tot cu emotii ma duc la ecograful asta, pentru ca desi stiu ca suntem sanatosi, ca am avut grija de mine lunilea acestea, inconstient grija pentru ca bb-ul nostru sa fie sanatos este oricum prezenta indiferent de varsta.
pupici si sanatate multa
diana
[/quote]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns malina_mircu spune:

Irismetal bine ai venit. sa ai o sarcina fara probleme si un bb sanataos, asa cum ne dorim toate. sa imi spui data estimata anasterii ca sa te adaug in lista.

diana cum sa ai tu 13 sapt si 5 zile ? ai luat-o inaite cu calculul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ela76 spune:

Eu am facut prima ecografie (2D) la 9 saptamani si am o poza foarte simpatica. Bb se vede din profil si se pot identifica binishor capul, mainile, chiar si picioarele, cu talpi cu tot. Sper ca saptaman viitoare cand ma duc la control sa obtin o noua poza.
La ecograful 3D am programare tocmai pe 25 noiembrie (vom avea ~4 luni), dar cred ca e numai bine.
Hainele incep si pe mine sa ma cam stranga si incep sa ma gandesc la completarea garderobei cu o salopeta macar.

Ela

Mergi la inceput