Mamici de martie-aprilie 2004(3)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns diana76 spune:

Soleil, cred ca am scris amandoua in acelasi timp pentru ca nu ti-am vazut mesajul de prima oara....Si pe mine m-a costat 1.050.000 lei doar, iar eu dupa ce am vorbit la tel. cu fetele de acolo si din alte surse am aflat ca e 1.700.000 lei, dar n-a foat asa....e posibil pentru ca e varsta inca mica la bb.

Ce sa zic, mie- mi-a spus dr. pot tot ce v-am descris in primul mesaj legat de asta , insa nu mi-a zis nimic de ..Si din cate stiam eu asta ar fi neindicat in momentul in care colul este partial deschis.
Culmea e ca in urma cu 2 saptamani, doctorul tocmai imi spusese ca , colul meu arata foarte bine.
Ma rog, om mai vedea, eu oricum sunt optimista si incerc sa insuflu asta si bb-ului...Mai in gluma mai in serios, ii ziceam prietenei mele aseara ca voi avea o dicutie serioasa intre patru ochi cu bebe in care ii voi cere sa se miste putin de acolo ca sa stau si eu linistiti...ca nu-l costa nimic sa o asculte pe maam lui, nu??? Doar un pic de efort din partea lui !!

Mergi la inceput

Soleil, am uitat sa iti spun ca aseara pentru ca ma luase o durere cumplita de cap am luat pana la urma un paracetamol din disperare si am facut o baie calda in cada... Iar de Utrogestan , eu iau Utrogestan de la 7 saptamanai jumatate, dupa ce doctorul a aavut niste dubii la prima consulatie din cauza faptului ca avusesem o secretie maronie de care i-am spus, si care aparuse cam pe la 6 saptamani. Si asa mi-a zis sa iau in continuare pana pe la 4 luni cate 3(!!!) pe zi...Ins arecunosc ca de dinainte de nunte, mai exact o saptamana nu am mai luat pentru ca nu mai suportam pastilele. De fapt de mica nu le-am suportat, eu iau pastile in momentul in care chiar nu mai pot de durere, in rest evit pentru ca de mica imi venea sa ..de la ele. Iar acum, dupa ce trebuia sa iau si Magne B6, era un calvar, si la un moment dat efectiv n-am mai putut si am horatat sa ma opresc pentru ca le luam degeaba ca le-as fi dat afara imediat. Iar de doua ziel am reluat tratamentul de cand nu mai am starile alea de greata...asa ca sper sa fie totul bine pana la urma..
Micky sa stii ca si amma imi zice exact asa "sa nu ma mai caut atat ca mai mult ma stresez." Mama nu a avut probleme cu colul si a facut 2 copii...deci de mostenit n-am ce sa mostenesc rau..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irismetal spune:

Feteleor,
Va rog sa-mi spuneti si mie ce inseamna cerclaj?
Vreau sa va zic ca si eu am niste arsuri pe esofag groaznice, nu mai pot manca nimic si n-am luat in greutate decat 2 kg.
Si pe mine ma doare spatele si nu mai pot dormii de la ora 3.
Vreau sa va zic ca am fost racita si inca mai sunt si a trebuit sa iau 3 paracetamol sinus si un analgin si mi-e cam frica, dar n-am avut incotro deoarece am avut o raceala rebela si vreo 3 zile nu am luat nimic si nu-mi trecea, asa ca am sunat-o pe doctorita mea si mi-a zis sa iau paracetamol.
Voi ati fost racite?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Soleil spune:

Diana, si eu am avut de vreo 2 ori putina sangerare maronie, da' asa, numai cat sa zic ca a fost totusi ceva, tot pe la 6-7 saptamani. Atunci nu mi-a dat nimic medicul, mi-a spus ca e posibil sa se mai intample pe la inceputul sarcinii si mi-a zis sa-l anunt daca mai am sangerari. Dar nu am mai avut nici una de atunci. In schimb, uite ca mi-a dat acum Utrogestanul acela. Si ma cam ia ameteala de cap de la ele, noroc ca le iau seara si adorm imediat. El mi-a zis ca daca nu le sufar sa le inghit sau daca mi se face rau, se pot administra si vaginal, ca ovulele. Asa ca intreaba-ti medicul si daca ti-e mai usor sa le iei asa, ia-le pe calea asta. Eu cu ovulele nu prea ma impac (de fapt nu ma impac deloc!) asa ca nu ma satisface modul acesta de administrare.
Mi-a mai dat ceva fier cu acid folic (dar tot acum, de curand) si cam atat. Alte pastile eu nu mai iau. Medicul meu nu e asa mare fan al medicamentelor si nu iti da pastile decat daca e absolut necesar. In rest, el merge mai mult pe chestii naturiste: plimbari, aer curat (unde naiba in Bucuresti? , vitamine si legume si fructe, mancare cat mai naturala, etc. Pastilele... mai la urma!
De mi-a spus dupa ce a citit ecografia, dar mi-a spus din nou si dupa ce mi-a facut controlul pe masa si a constat ca am colul putin deschis... Sper sa se inchida la loc - inainte de a merge la control au fost vreo 3 zile in care am stat numai in picioare si m-am agitat cam tare cu zugravii mei, care mi-au mancat sufletul!
Cat despre mosteniri... eu m-am nascut la 8 luni, aproape asfixiata cu cordonul ombilical, am avut 1,800 kg... Asa ca probleme cu sarcina mamei au fost. Dar nu ma gandesc ele, sper sa nu se mosteneasca, ca pana la urma "ce ti-e scris, in frunte ti-e pus"! Eu vreau sa ma incurajez si pe mine si pe bebe si nu ma gandesc la belele. Ne gandim la ele daca or sa vina, pana atunci avem alte ocupatii .
Pupici!

Soleil
"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti intreaga lume..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Iris, dureri de spate si insomnii am avut si eu si am in continuare, si daca mai ai putina rabdare iti dau link-ul sa citesti sfaturile care le-am primit referitor la insomnii.
Si am fost si racita, a fost naspa, dar n-am luat nici un fel de pastile, nici macar paracetamol, desi stiam ca-i voie. Am facut baie fierbinte, frectii cu carmol parca, am folosit uleiul de menta pentru desfundat nasul....si a trecut! Mai greu, dar s-a rezolvat.
hai ca ma duc sa caut linkul ala.
Uite ca l-am gasit: http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=14407

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ela76 spune:

Buna, mamicilor!
N-am mai deschis si eu o zi Internetul si uite ce de noutati au aparut!
Diana, pacat ca nu ai vazut si ce sex are bb. Eu cred si sper ca nu vei avea nici o problema.
La dr. Pop eu merg abia pe 25 noiembrie (asta inseamna in cursul saptamanii a 19-a) - poate ca e destul de tarziu, dar atunci am reusit sa-mi fac programare.
Zilele astea am fost destul de agitata cu pregatirile pentru nunta si botezul la care voi fi nasa, la Baia Mare (cred ca v-am mai povestit). Hainute pentru bebelutza (tare greu sa gasesti ceva mai k lumea - mai ales caciulitza pentru bb de 3 luni), lumanari, flori pentru ornat = bani si iarasi bani.
Ma bazam pe o rochie super eleganta, dar se pare ca abdomenul superior este cel care ma incurca
Vineri si luni suntem deci plecati, asa ca marti voi reveni sa vad ce mai faceti.
Pana atunci sanatate su sus burticile!

Ela

Mergi la inceput

Mama nu a avut probleme cu colul,dar cu nasterea da.. Eu m-am nascut la 10 luni!!!!!!! pe 1 Martie 1976, cu ombilicul legat de 2 ori dupa gat si am iesit si cu fundul la lume ca sa zic asa.....biata mama...d-aia sunt adepta convinsa a cezarienei...plus ca ea a avut RH-ul negativ....Ca sa nu mai zic ca ea nu vede cu un ochi de cand s-a nascut si dupa 5 operatii tot nu s-a rezolvat nimic, insa multumesc lui Dumnezeu am luat tot ce a fost mai bun de la amandoi, mai ales de la tata(Dumnezeu sa-l odihneasca!) , pentru cai ii semna leit : am Rh-ul pozitiv si grupa lui, si sanatatea lui, cu ochii nu am nici o problema, sunt inalta ca el, tipul sportiv, si tot ce a fost mai bun mi-a lasat mie mostenire....Cum e viata asta....si mie, careia imi dadusera sanse minime de supravietuire....Dumnezeu a vrut asa, si de aceea sunt optimista pentru ca stiu ca daca ceva trebuie sa se intample, cineva trebuie sa aibe zile, cu siguranta va avea, chiar daca totul pare la un moment dat contra lui.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns malina_mircu spune:

cerclajul presupune coaserea colului, ca si cum ai coase la gura o punga care este cu gura in jos

Incontinenta Cervico-Istmica
In sarcina normala colul uterin ramine închis pina la nastere. Avorturile frecvente care apar dupa luna a treia de sarcina s-ar putea datora unei slabiri a colului, care astfel se deschide si permite eliminarea bebelusului.

Tratament: Medicul v-ar putea recomanda la începutul sarcinii o interventie simpla prin care se coase colul pentru a-l mentine închis.Spre sfirsitul sarcinii sau cind se declanseaza travaliul, firele se scot.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irismetal spune:

Apropo,
Stie cineva in Bucuresti un magazin pentru gravide,
ca nu prea ma mai cuprind pantalonii la burta si trebuie sa-mi cumpar niste haine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Soleil spune:

Eu nu am dureri de spate, nici insomnii, ba chiar as dormi mereu! In jurul meu toti sunt raciti cobza, pana acum am scapat, sper sa scap si de acum incolo, ca se pare ca nu e bine deloc pentru pisoiul meu sa capat vreo raceala! Mananc toata ziua lamai cu zahar sau sucuri de lamaie si seara frectii cu carmol, asa, preventiv.
Iris, si eu vreau sa stiu de ceva locuri de unde se cumpara haine, ca nu mai incap in nimic, ma strang si ultimele 2 perechi de pantaloni cu care mai ramasesem...
Ma apuca disperarea cand ma gandesc ca sunt abia in sapt 16 si deja am nevoie de haine "cu burta". Pai pana la 9 luni ce-am sa ma fac? [:{]. Mi se pare ca e cam prea mare burtica mea deja. Mai am o prietena care a nascut si imi zicea ca la 3-4 luni la ea abia incepea sa se vada. E drept ca ea e slabuta tare de felul ei, a luat 7 kg toata sarcina (adica bebele, placenta si ce mai e pe-acolo si in rest deloc), nu ca mine, care una-doua care nu-s slaba nici de felul meu si pun pe mine una-doua.

Soleil
"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti intreaga lume..."

Mergi la inceput