Usturimi genitale
Buna ziua,
Am si eu o mare problema cu fetita mea in varsta de 6 ani. Va rog sa ma ajutati cu sfaturi. De aproximativ doi ani fetita mea se plange de usturimi in zona genitala. Am fost cu ea la medicul de familie si mi-a prescris unguente. Acestea nu au avut nici un rezultat pe termen lung. A fost chiar si internata unde i s-au facut tot felul de analize chiar si ecografii fara nici un rezultat. Nu mai stiu ce sa fac, plange foarte rau noaptea din cauza acestor usturimi. Am ajuns sa o spal de foarte multe ori pe zi si sa-i schimb lenjeria dar tot degeaba, usturimile persista in special noaptea. A mai trecut cineva prin asa ceva?
Andreea
Raspunsuri
light spune:
Imi pare rau ca nu iti pot da un sfat mai la obiect, dar poate te ajuta cateva idei:- E posibil sa fie o alergie la detergentul de rufe, incearca sa folosesti unul sensitiv, daca nu ai facut-o deja-cu cat o speli mai mult cu sapun in zona genitala cu atat distrugi mai tare flora normala. Spre exemplu daca tu ai incerca sa insisti prea mult cu spalat cu sapun in zona genitala proprie, vei observa cum incep sa apara usturimile. Poate o idee buna ar fi sa folosesti cat mai putin sapun sau chiar deloc si cu un ph neutru , si sa incerci spalat cu ceai de musetel sau galbenele.-lenjeria intima a fetitei e bine sa fie de bumbac si nu altceva-nu stiu daca in spital i s-a facut si examen de secretie, poate ar trebui repetat, poate are vreo candidoza sau altceva de genul asta.Altceva nu imi mai vine in minte, poate mai vin fetele cu sfaturi mai bune. Sanatate si numai bine!
my deviantArt Gallery
andrusca13 spune:
Multumesc pentru raspunsuri.
Lucia, detergentul l-am schimbat de foarte multe ori. Sapun folosesc doar cu ph neutru pe care il procur din Franta(am locuit acolo o perioada buna de timp), este sapun lichid special pentru zona respectiva. Este posibil sa exagerez cu spalatul dar pur si simplu nu situ ce sa-i mai fac. Examen de secretie i-au facut cand a fost in spital si nu avea nimic. Saptamana viitoare ma duc sa o repet cine stie... macar pentru linistea mea.
Adina-Iulia, ultima data cand am fost cu ea la medic ptr aceasta problema mi-a spus de bicarbonat. Am folosit seara inainte de culcare, dar problema tot persista. Mi-e tare mila de ea cand o vad cum se chinuie aproape in fiecare noapte iar eu sunt asa neputincioasa.
Va pup si multumesc
Delphinas spune:
incearca sa o speli cu iaurt...ii mai calmeaza din usturime. si sa bea mult iaurt, lapte.
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Povestea unui Licurici
Bazar pt Mihaita
ambitioasa
Infertilitatea este o boala
Sa fii domn e o-ntamplare, sa fii OM e lucru mare
Ce-ai sa faci cu atata ura daca viata isi inchide maine portile??
puisorul spune:
Examen de urina i s-a facut? Usturimile sunt si un simptom al infectiei urinare. Sau poate o ciuperca vaginala?
Ani de Stefana (23.01.2008)
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery
Cum se topesc kilogramele
andrusca13 spune:
Puisorul, examen de urina i-am facut chiar curand si nu are nici infectie urinara. La ciuperca nu m-am gandit, asta cum se poate vedea? Ginecologul nu are cum sa vada inauntru, doar este o fetita de 6 ani. La ecografie nu se vedea? Acum vreau sa gasesc un cabinet de ginecologie infantila particular sa cer si parerea altor doctori.
Delphinas, ea bea mult lapte de obicei dar de spalat cu iaurt nu am mai auzit. Incerc si asa. Sper ca pana la urma sa-i dam de cap acestei probleme ca tare rau ne chinuie.
pe toate
light spune:
Candida este o ciuperca. Prin examenul de secretie se depisteaza aceasta ciuperca. Am avut de curand candidoza vaginala in sarcina. Pe langa usturimi aveam si o senzatie neplacuta de mancarime. Pe langa tratamentul alopat (http://www.canesten.com.au/) care nu stiu daca s-ar gasi si sub forma pediatrica, moasa m-a sfatuit sa mananc mult iaurt si sa folosesc iaurtul local ca pe o crema. Dar oate astea sunt valabile numai pentru candidoza care se depisteaza prin examenul de secretie.
my deviantArt Gallery
Mediajust spune:
Apa de la robinet nu e hiperclorinata cumva? Incearca s-o schimbi - macar cateva zile sa aduci din alta zona a orasului, sa elimini si aceasta cauza.
A_Iulia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Mediajust Apa de la robinet nu e hiperclorinata cumva? Incearca s-o schimbi - macar cateva zile sa aduci din alta zona a orasului, sa elimini si aceasta cauza. "Procesele iti rapesc timpul, banii, tihna si prietenii." (Proverb englezesc). |
Poti folosi apa termala - gasesti in farmacii.