tuse = interzis operatie?
buna,
de ce daca tuseste copilul se amana operatia?
pentru ca-l intubeaza si i se irita gatul?
sau care sunt motivele?
Eu
stau pe tarm si-sufletul mi-e dus de-acasa.
S-a pierdut pe-o cararuire-n nesfârsit si nu-si gaseste
drumul înapoi. (Lucian Blaga, „La Mare”, 1919)
Raspunsuri
asteryaro spune:
Herra ,
la operatie copilul (adultul) musai sa fie perfect sanatos, indiferent de anestezie. E vorba aici de secretii care se aduna... sub anestezie musculatura se relaxeaza total, reflexele sunt cumva "adormite"...
Chiar si o tuse seaca poate da batai de cap.
Sanatate maxima!
Cristina si Razvan (31.01.2006)
"Viata e ca carosabilu': unii vine, altii trece..." (adusca, membru DC)
(1),(2),(3),(4)
(5)
natalia_nica spune:
Asa e, cum zice si Asteryaro... Si noi trebuia sa-l operam de polipi pe Denis si avea o tuse de-aia de nu mai trecea, si atat a tot fost amanat pana a venit toamna, asa ca... la anul operatia
kay spune:
hai ca aproape terminasem raspunsul si a venit fiica-mea si mi-a inchis unealta
deci :
NU, tuse nu = interzis operatie.
problema este anestezia, mai exact intubarea. la un plaman cu probleme (bronsite, bronsiolite, pneumonii) intubarea favorizeaza intrarea in plamani a tot felul de bacterii etc. si raportul risc beneficiu nu e in favoarea pacientului.
Copilul meu a fost operat cu o tuse sanatoasa (plamani liberi, curati), pe inima, timp de 9 ore. operatie lunga si grea. in 7 zile eram la hotel.
tot copilul meu a stat 1 luna pt a fi anesteziata pt un cateterism pt ca avea RSV. plamanii plini de muci, masca de oxigen oxigen etc... cand s-a terminat cu mucii, mai tusea, dar a fost anesteziata timp de 3 ore.
deci din experientele mele (in strainatate ce-i drept, SUA si Germania), tusea in sine nu are nici o treaba cu operatia... aici la noi in Ro probabil ca sta altfel treaba, dar la noi in tara mor copiii sub anestezie, nici un centru medical, spital, etc nu vrea sa ii faca anestezie copilului meu nici macar fara tuse, pt ca au recunnoscut ca sunt depasiti si ar fi mai bine sa nu... macar au recunoscut...oricum, nu asta era ideea.
si sanatate.
************************************************************************************
MIHAITA VREA SA NU MAI FIE DIFERIT !
oana de SOSONICA (6.06.2007)
asa creste Sonia : www.onetruemedia.com/shared?p=63e6ea475473c2ddd2fc4c&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=image" target="_blank">intr-un an
S
www.alexandruconovaru.ro , www.helpsonia.com
"When in trouble or in doubt, run in circles, scream and (shout=www.dictionarenglezroman.ro/dictionar/shout" target="_blank">chiot, strigat, tipat, aclamatie) ."
herra spune:
aha, acum m-am mai lamurit.
cu o exceptie: de ce daca a venit toamna s-a amanat operatia de polipi pentru la anu'??
Eu
stau pe tarm si-sufletul mi-e dus de-acasa.
S-a pierdut pe-o cararuire-n nesfârsit si nu-si gaseste
drumul înapoi. (Lucian Blaga, „La Mare”, 1919)