miere si catina

miere si catina | Autor: loriangi

Link direct la acest mesaj

buna fetele,

am primit saptamana aceasta de la cineva de la munte bobite de catina si as vrea sa le prepar cu miere de albine pt o fetita de 5 ani...am inteles ca sunt foarte bune in perioada toamna-iarna pt imunitate...puteti sa ma ajutati cu sfaturi..nu stiu sa le prepar, trebuiesc strivite sau facute pasta ...

Mami & Iarinutzu

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alevin spune:

Eu le-am curatat de codite si le-am pus pur si simplu in borcanul cu miere. Se tin foarte comod in frigider si servesti cu lingurita.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen1967 spune:

Buna,
din ce stiu eu bobitele sunt uscate (altfel se lasa la uscat),se rasnesc(rasnita de cafea) si se amesteca cu mierea.
Referitor la proportii :
Catina cu miere: Intr-un borcan de 800 g se pun fructe de catina curatate, spalate si zvintate, pina ce vasul se umple la nivelul a doua treimi din capacitate. Apoi se adauga miere de albine pina ce se umple borcanul. Se lasa 7-10 zile la macerat la rece apoi se poate consuma impreuna cu fructele de catina.

Alte idei - tot de pe acest forum:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?ACHIVE=true&TOPIC_ID=81915

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natalia_nica spune:

Am citit nu de mult intr-o revista naturista ca e recomandat ca bobitele de catina sa fie consumate intregi (adica le strivim cu dintii, nu le rasnim inainte), pt ca nu e bine sa se amestece anumite substante aflate in camarute diferite ale bobitelor. Deci, nefiind de specialitate, nu ma pot exprima stiinfic, am retinut doar ideea ca e bine ca bobitele de catina sa fie consumate intregi, uscate...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loriangi spune:

va multumesc pt mesaje...am reusit sa fac catina , am strivit-o putin cu furculita si am amestecat-o cu mierea de albine, acum am lasat-o la macerat cateva zile...

Mami & Iarinutzu

Mergi la inceput