cum scapam de suptul degetului?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns claudinna spune:

Si Razvan isi suge degetul si are un an si o luna.
il suge cand sa se culce, uneori si cand ii e foame...
atitudinea noastra fatza de acest obicei al copilului (ca deja dupa varsta de 1 an poate fi considerat obicei), este foarte importanta.
m-am bucurat foarte mult cand si-a bagat pentru prima data degetul in gurita, era clar un semn de evolutie! cu timpul a renuntat la suzeta si clar prefera degetul.
deci: isi suge degetul din nevoia de a suge, care este specifica bebelusilor, le da siguranta, le asigura un confort, poate chiar se alinta in felul asta. e drept ca el nu mai e bebelush acum, insa a fost ceva ce a aparut fara vreo cauza anume, deci va disparea cu timpul.
adevarul este ca isi poate stramba dintii, poate face rana la deget, sau batatura...poate fi asta mai rau decat vreo tulburare emotionala ulterioara?? eu cred ca nu!
cred ca stresul nostru vis- a-vis de acest obicei ne face unori sa actionam fara sa ne gandim la binele emotional al copilului.
lumea din jur ne atrage atentia, ba sunt unii indraznetzi si as mai spune cum, care chiar ii trag copilului degetul din gurita si acesta ramane debusolat total, pentru ca nu intelege inca ce inseamna "rusine" sau de ce cineva, strain sau, mai grav, apropiat, incearca sa-i ia ce ii place lui!

am trecut si eu prin diverse stari, ma simteam deranjata de remarcile celor din jur insa daca stai sa te gandesti ce e mai important pe lumea asta...
asha ca am decis sa lupt cu toata lumea si cu acest obicei voi lupta acceptandu-l si considerand-ul absolut normal!
consider ca numai asha atitudinea mea poate fi corecta si firescul va castiga pana la urma, pentru ca am incredere in natura si in copilul meu, fac tot posibilul ca mediul in care traieste sa fie calm, corect, adecvat
atitudinile trebuie sa fie constante si de ignorare, pentru a nu cadea in cealalta extrema, aceea de a-i arata copilului ca e bine ce face, sau de a-l incuraja.

intervine o problema in momentul in care copilul intra in colectivitate, pentru ca cei din jur il pot rani cu remarci usturatoare. de aceea consider ca inainte de asta ar trebui avuta o discutie cucopilul. el poate intelege cat de cat despre ce e vorba, mai ales daca se abordeaza subiectul prin prisma unei povesti cu o fetita/baietel care merge la gradi....aflat in aceeasi situatie....

deci: cu cat ne straduim mai mult sa scapam de acest obicei, cu atat el va rezista mai mult, vom fi mai departe de momentul renuntarii
este foarte imp. mediul in care creste copilul!
daca copilul este deja mare, aproape sa mearga la scoala si isi suge degetul in continuare, nu ezitati sa cereti sfatul unui psiholog

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=cat%20de%20fericit%20e%20copilul%20tau%20klorane&page=3" target="_blank">Razvan la concursul Klorane! daca vreti, aici ne puteti vota! c1.jpg
blog cu basca

Razvan
mamica de Florin Razvan (14.08.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kariris spune:

Citat:
citat din mesajul lui makydenis

Cel mai simplu: SPONTAN!!
Rabdare!

Cel mai tare raspuns! multumesc mult! m-am linistit.... eu credeam ca treptat (ca fumatorii care reduc nr. tigarilor).

Nu sunt exagerata, dar dupa ce am vazut la Paris o caprita de 8-9 ani care dormea si isi sugea degetul,.... parca nu imi vine sa am rabdare pana atunci. Si nu pentru mine, vorba lui Roli nici eu nu am vazut nici un adult sugandu-si degetul, ci pentru ea, tocmai pentru ca atunci cand va intra in colectivitate sa nu sufere de pe urma comentariilor copiilor si nu numai ale lor. Si ca sa nu aiba dintii ca un castor cand va fi mare.
Pe de alta parte inteleg si latura emotionala a suptului degetului, insa spre 3,5 ani maxim, parerea mea e ca ar trebui renuntat si vroiam si eu sa stiu daca exista vreo metoda minune in afara de rabdare.

Bine ca nu s-a apucat si Iris de supt degetul cand i-am luat suzeta.

Lachi mamica de Karina si Iris
http://www.dropshots.com/lachione#albums/a%20treia%20luna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ela2001 spune:

La 1 an si 2 luni i-am infasurat degetele mari de la miini in leucoplast, s-a enervat f tare, a plins destul de mult, dar de atunci nu si-a mai supt degetul niciodata.
Am tinut-o asa cam 1 saptamana (bineinteles ca i-am tot schimbat leucoplastul).
Mie mi-a fost f teama sa nu-si strimbe dintii.
Baietelul care acum are 3,5 luni isi suge si el degetelul, nu vrea suzeta, dar ce sa-i fac, asta e. Pe la 1 an o sa incerc sa-l dezvat si pe el. Sper sa reusesc.

Vlad Stefan 04.06.2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexis2002 spune:

Fetita mea are 7 ani si inca suge degetul.nu pe strada sau in prezenta altora ci doar seara inainte sa adoarma.am incercat de toate,a incercat si ea sa renunte dar devine f agitata si spune ca altfel nu o ia somnul.se va lasa singura de acest obicei la un moment dat,sper.am cunoscut copii care au renuntat singuri dar am vazut si adulti care au acest obicei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Noi am dezvatat-o pe cea mica in jurul varstei de 3 ani prin 2 metode:
1. convingerea: "fetitele frumoase/mari/printesele/samd nu-si tin degetelul in gurita"
2. Exista la Sensi Blu o oja de dat pe unghii special in acest scop. Da un gust amar degetului. Nu imi vine acum denumirea dar daca intrebi la Sensi Blu iti dau. E un produs frantuzesc si e non-toxic.

Metoda 1 functiona, ea sarcauta stia ca nu e bine si era de acord sa nu-l bage in gurita, dar din cauza obiceiului "se trezea" cu degetul in gurita. Asa ca i-am spus ca oja i-o punem ca sa-si aduca aminte ca nu trebuie sa-si bage degetelul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat68 spune:

eu l-am dezvatat pe edy la 1an si o luna tot cu leucoplast, i-am pus un plasture care avea un adeziv mai bun pe leucoplast la degetul mare pe care-l sugea si in 2saptamani am scapat. Tot asa mai citisem pe forumuri despre diverse metote cu pelin, ardei iute , Mavala stop (se recomanda la copii peste 3ani si scriau fetele ca da rezultate f. bune-este f.rau la gust si cred si miros). Eu am incercat mai intai cu pelin, ceai de sunatoare si un lac de unghii nemtesc care era usor amarui si putin iute dar n-am avut succes, parca chiar ii placeau sau oricum nu-l deranjau. Pana la urma am incercat varianta cu leucoplast care daduse rezultat si la alte fete si era aproape inofensiva. In prima zi i-am pus leucoplastul seara inainte de culcare si a plans atat de rau, nu a incercat sa-l scoata, dar era f. suparat si am reusit sa-l adormim doar in brate pe strada dupa ce a iesit sotul meu afara cu el pt. ca nu se mai oprea din plans. Urmatoarea zi l-am lasat in pace si m-am gandit sa incerc totusi a 3-a zi pt. ca nu stiam ce metoda sa aplic, am uitat sa va spun ca avea o rana urata la deget de la supt si ma gandeam sa nu pateasca si altceva, sa se suprainfecteze daca mai suge la el.Deci i-am pus leucoplast dupaamiaza caci m-am gandit ca noaptea era mai greu de suportat o restrictie la ceva care ii placea atat de mult si il linistea. A fost mult mai bine n-a mai protestat si si-a vazut de joaca. Cand a venit vremea de culcare s-a foit saracutul dar a adormit pana la urma. Uneori mai incerca sa scoata leucoplastul dar era greu de desfacut avand un adeziv bun. Dupa 3-4seri cand am vazut ca se foieste atat inainte de a adormi m-am gandit ca trebuie sa-i inlocuiesc placerea de a suge degetelul cu altceva care sa-l reconforteze si sa-l linisteasca, asa ca am inceput pe langa muzica lenta pe care i-o pun in fiecare seara , sa-l legan pe picioare si asa adormim acum. Nu mi se pare o corvoada , este mult mai bine decat sa faca rana la deget si sa-i dauneze la dinti. Alte fete au inlocuit degetelul cu suzeta,pt. dinti si urechiuse nu e bine deloc nici cu suzeta doar ca cica s-ar scapa mai usor de suzeta.
Vreau sa va mai zic ca portiunea de piele care venea in contact direct cu leucoplastul(arde) a devenit piele moarta si a trebuit sa folosesc diverse creme ca sa ne tratam si de asta si sa incep sa-i pun direct pe piele o crema sau ulei,apoi o compresuta aproape la fel de lata ca leucoplastul si la final leucoplastul sau plasturele.
Scuze daca am fost plictisitoare dar am vrut sa vedeti cu ce puteti sa va mai confruntati aplicand aceasta metoda.
Si inca ceva in fiecare zi schimbam leucoplastul o data sau de 2ori pe zi.
Legat de partea emotionala de care s-a vorbit mai sus eu zic ca nu constituie o problema daca placerea de a suge degetelul este inlocuita cu altceva care sa-l linisteacca si sa-l faca sa adoarma.
Acum avem 1 an si aproape 4 luni si nu a mai supt degetelul, a mai bagat degetele in gura cand si cand dar e normal in timpul eruptiilor dentare, totul e sa fie rar si cu un motiv dincolo de placere,sa nu persiste.
Succes si sa ne tii la curent cu metoda pe care o alegi si da roade!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aditapop spune:

Razvan al meu are 6 luni si e dependent de suzeta...cum e mai rau/mai bine? suzeta sau degetul? eu auzisem de metoda aplicarii pe degetel a unei solutii de vit. B, dar nu am incercat nimic pana acum. Poate dupa ce mai crestem un pic
Participam si noi la concursul Klorane! daca vreti, va invit sa ne votati http://www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?bid=3&folder=Cat+de+fericit+e+copilul+tau+KLORANE ad1 ad 2

Mergi la inceput