pina cind papica terci?
acu, la un an tot am idei dinastea revolutionare sa incep sa-l invat sa bea dina cana, sa-i dau mancare mai cu bucati, nu chiar piure spuma, dar ...ghinion, nu am succes deloc. cu bautul din cana merge mai bine, da pe jos jumate, dar jumate reuseste sa inghita, insa cu papica...dezastru. daca simte ceva bucati prin ea, sau o rumega juma de ora, sau face mutra aia ca si cum ar voma. ce sa ma fac? is cam grabita, oare?
anda & bb edi
http://users.pcnet.ro/scpcnet/
Raspunsuri
oanaesn spune:
Daca mesteca juma' de ora ce? Iulia la un an si doua luni primeste masa de pranz bucatele pe care le ia cu manuta si le baga in gura si le morfoleste pana le inghite. Daca are 2 dintisori jos si 2 sus, poate manca si bucati de painica: ii dai o bucata sa o tina in manuta.
mirela.mustaciosu spune:
Noi am avut mari emotii cu Tudor la capitolul asta, pentru ca la un an nu reusea sa manance nimic, altfel decat pasat. Eram disperati, am intrebat medicul pediatru daca nu e ceva in neregula cu copilul, am intrebat un ORL-ist daca nu are ceva probleme cu gatul, pentru ca pur si simplu cum simtea in gurita alimente - chiar tocate foarte marunt sau legume pasate cu furculita, fara sa fie intr-o combinatie foarte moale (adica amestecate cu mult iaurt sau lapte sau supica) se ineca si vomita tot. Tot ce era pasat mergea perfect. Orice altceva... nenorocire. Medicii mi-au spus sa stau linistita, ca e totul in regula cu copilul, pur si simplu e un pic mai puturos, sa astept sa-i iasa molarii etc. La un an si o luna, a inceput sa refuze singur mancarea pasata. A trecut incredibil de brusc de la piureute pasate fin la mancat carnita de pui direct de pe os, marul doar curatat de coaja (nici macar taiat bucatele) etc. Nu stim nici acum cum s-a produs schimbarea, dar s-a produs. Stim doar ca a inceput sa pofteasca la ce vedea in farfuriile noastre (care de cele mai multe ori contineau exact acelasi lucru ca si farfuria lui, dar avand alt aspect) si asa a inceput sa renunte la mancarica de bebelusi. Foarte rar ii mai pasam alimentele pe care nu le mananca cu foarte mare placere (de exemplu carnea de vaca netocata in prealabil, sau ficatul de pui) dar asta numai ca sa-l putem pacali sa le accepte in diverse combinatii. Nu cred ca trebuie sa-ti faci probleme, o sa ceara bebe singur altceva cand o sa vrea el. Multa sanatate!
lilach spune:
Incearca pentru inceput sa-i dai tocat marunt de tot sau zdrobit foarte bine cu furculita.
"Un sfirsit e un inceput..."
ella& laura,andrei,andra
EDDY spune:
Cum shi Naomi are tot 1 an(shi o saptamina kiar )am sa-tzi spun cum face don'shoara mea.De la fro 7 luni,am inceput sa-i dau biscuitzi sa-i roada in legea ei shi o facea cu mare placere shi succes,mai tirziu i-am dat piine caci nu ma mai puteam face nik la cit urla daca nu-i dadeam,apoi am inceput doar sa-i pisez putzin legumele din mincare shi numai carnea ce o puneam in sosul pentru spaghete,o bagam in blender impreuna cu roshiile.Deci potzi vedea ca papa tot destul de mare dar...caci exista shi un dar,cind am skimbat spaghetele rupte de 2 cm cu nishte paste melcishori,am vazut foarte uimita ca Naomi nu le mesteca ci le inghitzea asha intregi.Nu mi s-a parut sanatos sa repet meniul asha ca am revenit la pastele rupte mai mici,cu toate ca shi melcishorii erau mai mici decit bucatzile de biscuitzi ce le mushca ea.Uneori mesteca indelung shi legumele pisate cu ficat de pui,incit termina de papat shi intr-o juma de ora,bucatzelele de fructe din iaurturi le inghite tot nemestecate dar iaurtul simplu il "mesteca" de zici ca are pietre.Io cred ca tzine de keful ce-l are sa pape!
Despre bautul din canutza,Naomi a refuzat sa bea din canutza cu tetina shi apoi din cea cu cioc,ca sa vrea neaparat sa bea din cana obishnuita.Uneori kiar bea,alteori ishi varsa contzinutul canutzei intentzionat in cap sau sufla in cana pina face bolboroace shi se uda pina la piele shi astea-s experientzele noastre pina acuma.Io ma distrez shi o las in continuare sa-shi faca de cap caci sigur intr-o zi se va plictisi. shi fa cum vezi tu ca-i convine lui Edi.
Eddy & Antonia Naomi
Marianar spune:
Pe la 7 luni am inceput sa-i dau lui Vladut(1 an si 2 luni) biscuiti sa pape singurel. Am continuat cu banana intreaga, cubulete de legume, grisine, carnita - le puneam intr-o farfurie pe masuta lui si papa singurel. Incearca sa o lasi sa pape singura, pune-i cubulete de legume, fructe, biscuiti, paine pe masa si las-o sa vezi ce face, cred ca o sa-i faca placere. Acum Vladut(are 8 dinti si 4 masele, la 1 an avea 8 dinti) papa singurel si mar intreg curatat de coaja.
Cu rabdare il faci mare!