nou nascut cu ruptura de clavicula

nou nascut cu ruptura de clavicula | Autor: crenguta

Link direct la acest mesaj

salut,
intrebarea mea este cum se poate vindeca, mai repede si daca stie cineva cum se poate intampla asta in timpul nasterii
multumesc mult!
Crenguta

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ralualexandrei spune:

Mezinul meu a avut clavicula rupta la nastere,banuiala mea este ca din cauza bazinului meu prea stramt.De vindecat s-a vindecat in 10 zile,10 zile in care a avut manutza si umarul imobilizate in bandaj elastic.Il scoteam doar la baitza insa continuam sa-i tin manutza imobilizata cu mana mea.

Andra ,mamica lui Robert , a Mariei si a lui Eduard Ionutz album no1 album no2 albumul no3
Vreau sa nu mai fiu diferit!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Si Andrei a avut fractura de clavicula la nastere, este ceva frecvent la copiii mari. Al meu a avut 4850 gr la nastere, nascut natural era de asteptat.

Din pacate doctorii nu ne-au semnalat problema, dar plangea rau de tot si nu stiam de ce. Abia la 2 saptamani ne-am dat seama pentru ca se formase calusul respectiv pe fractura, se sudase deja singura fara imobilizare. Nu au fost insa probleme, a miscat mana normal, pe la 5-6 luni s-a retras si calusul.

Nu stiu daca exista o varianta de vindecare mai rapida, dar sigur imobilizarea este mai sigura si ii reduce durerile.

Rox , mamica
Alexandrei Maria (10.02.2004) si a lui Andrei Serban (31.08.2007) Poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crenguta spune:

va multumesc mult fetelor!

Mergi la inceput