Pt. dl. dr. R. Stanescu - sarcina cu probleme

Pt. dl. dr. R. Stanescu - sarcina cu probleme | Autor: onix

Link direct la acest mesaj

Multumesc pentru raspunsul cu varicela si mai am niste intrebari legate de sarcina.
Am 31 ani, un baietel de 4 ani nascut in urma unei sarcini fara nici un fel de probleme iar acum sunt insarcinata si am 18 saptamani. In saptamanile 8, 9 si 11 am avut scurgeri maro inchis cate 1 zi, in ziua a 2-a deveneau maro deschis si in treia zi dispareau cu desavarsire. In fiecare din aceste saptamani am urmat tratament cu alilestrenol 2x1/zi. La o zi dupa ce am implinit 12 saptamani am avut hemoragie constand din cca o mana de cheaguri si sange de culoare rosu intens, hemoragia abundenta durand cca 10 minute. In urma controlului ecografic mi s-a spus ca exista un hematom langa placenta. Am fost internata si timp de o saptamana am urmat tratament cu progesteron injectabil, No-Spa. Vreme de 3 zile am mai avut scurgeri cand rosiatice cand maronii dar foarte reduse cantitativ, mai mult ca niste pete. Apoi am mai continuat 2 saptamani tratament cu utrogestan (pana la 15 saptamani) si apoi mi s-a spus sa fac gravibinon 1 injectie pe saptamana vreme de inca 4 saptamani. La controlul ecografic de la 15 saptamani placenta era bine inserata si nu se mai vedea nici un hematom. Copilul e foarte bine dezvoltat, in evolutie, toate masuratorile corespund varstei.
Intrebarile mele sunt:
1. De ce apar aceste hematoame si daca s-a eliminat sunt sanse sa mai apara altul?
2. Tratamentul urmat afecteaza copilasul?
3. Mi s-a spus ca am colul inchis spre uter dar usor deschis spre vagin ceea ce mi s-a explicat ca poate fi din conformatie. Sa-mi fac probleme in legatura cu colul si sa cer sa se ia mai multe masuri sau nu?
4. Pentru contractiile ce-mi apar de 2,3 ori pe saptamana in afara de No-Spa exista si un alt tratament.
Multumirile mele calduroase vin de la Deva, de aceea mi-a sunat cunoscut numele!
Ramona

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns romeostanescu spune:

Dragă Ramona,

1. Aceste hematoame reprezintă hemoragii subcorionice (în spațiul dintre placentă și peretele uterin ).Șansele să reapară sunt reduse.
2. Tratamentul nu afectează fătul.
3. Dacă orificiul cervical extern este deschis intră în discuție un cerclaj al colului care se face,însă, între săptămânile 13-15 de sarcină.Acum la aproximativ 19 săptămâni repaosul și eventual o fiolă de gravibinon la 1-2 săptămâni plus un tocolitic ar reprezenta o schemă de tratament.
4. Există și un alt tratament pentru prevenirea contracțiilor uterine,iar daca ești din Deva te aștept la o consultație.
Mult succes!
Dr. Romeo Stănescu

Mergi la inceput