Infanrix hexa in loc de penta?
Cine ma poate ajuta?
Deoarece nu mai gasim vaccinul Infanrix Penta pentru rapelul la 1 an , pediatra mi-a recomndat sa fac tot hexa acum la 1 an. Deja sunt in intarziere si nu stiu ce sa aleg:
1. sa fac Infanrix hexa in loc de Penta,
2. sa fac Pentaxim,
3. sa fac vaccinul gratuit plus Hib-ul separat.
Crengu de iepurica Rianna (1 anisor) si gandacel Cristian( 6 anisori)
Raspunsuri
anna-mama spune:
Citat: |
citat din mesajul lui crengu75 Cine ma poate ajuta? Deoarece nu mai gasim vaccinul Infanrix Penta pentru rapelul la 1 an , pediatra mi-a recomndat sa fac tot hexa acum la 1 an. Deja sunt in intarziere si nu stiu ce sa aleg: 1. sa fac Infanrix hexa in loc de Penta, 2. sa fac Pentaxim, 3. sa fac vaccinul gratuit plus Hib-ul separat. Crengu de iepurica Rianna (1 anisor) si gandacel Cristian( 6 anisori) |
Eu nu sunt cadru medical, dar pediatra mea mi-a spus ca trebuie urmata aceiasi schema cu care ai inceput, adica INFARIX. Si nici sa-i faci hexa in loc de penta nu e indicat, e vorba de o tulpina in plus pe care o introduci in organism.
Ai cautat la toate farmaciile si chiar nu se gaseste? Poti incerca sa iei numerele de telefon ale farmaciilor si sa suni sa intrebi, poate totusi gasesti undeva vaccinul care iti trebuie.
Bafta si sanatate multa!
Ana mamica de Luca-Vlad (09.02.2009)
Poze cu Vladut:
http://picasaweb.google.ro/annavladut
andru_mami spune:
noi am urmat cu pentaxim toate vaccinurile,fara nici un fel de problema,si pe toate le luam de la farmacia DONA.
SANATATE MULTA!
POZE
BAZAR PENTRU MIHAITA
BAZAR PENTRU BOGDAN
BAZAR PENTRU EMA
crengu75 spune:
De o luna jumate il caut. Am fost peste tot, nu am gasit. Se epuizasera toate de mai mult timp, nu mai era urma de penta prin farmacii din pacate. Iar azi am primit vestea proasta ca nu o sa-l mai gasesc. Mi s-a spus ca nu se mai importa. Oare e adevarat?
De aceea mi s-a propus hexa si nici mie nu-mi suna bine desi dr, m-a asigurat ca nu are nimic rau.
Eu am tot sperat sa aduca. Daca stiam.....cumparam din timp.
Crengu de iepurica Rianna (1 anisor) si gandacel Cristian( 6 anisori)
beshter spune:
Crengu, cauta prin farmacii mici, de cartier. Asa am reusit sa gasesc un Infanrix acum ceva timp, tot intr-o perioada in care nu se gasea nici sa dai cu tunul. Fusesem pana si la Matei Bals si nici ei nu-l mai aveau.
Succes!
Trouve avant de chercher
Deanny spune:
Si noua ni s-a intamplat la fel acum 2 luni la vaccinul de 4 luni. Am gasit la Medsana (il epuizasera si ei dar primisera apoi un lot nou) - poti intreba acolo, cu precizarea ca daca il au trebuie facut acolo. Si noi am intarziat cu 2 saptamani atunci.
Mult succes
Adriana1979 spune:
Acelasi lucru am auzit zilele trecute de la mamica din parc. ea spunea ca pediatra a sfatuit-o sa faca Pentaximul, chiar daca pana atunci urmase schema cu Infanrix. De importat o sa se mai importe dar asa zic unele farmaciste ca sa scape mai repede de pacienti. Asa am patit si eu cu un medicament pentru soacra-mea si peste o luna a aparut iar in farmacii.
blue_hat spune:
Infanrix-IPV+Hib (de fapt asta este adevaratul nume, nu Infanrix Penta*) a intrat deja in tara si se va distribui catre farmacii. Probabil ca intr-o saptamana sau doua va fi deja la vanzare (acum nu stiu sigur cat dureaza pana ajunge la vanzare, dar tinand cont ca a lipsit asa mult de pe piata, cred ca va intra repede in farmacii).
Ai putea sa ii faci si Pentaxim, ca are aceleasi tulpini de virus. Eu am preferat sa astept Infanrix IPV Hib, ca sa fie acelasi producator, aceleasi metode de productie sau substante utilizate. Teoretic, amandoua dau imunitate contra acelorasi boli.
Infanrix Hexa are in plus fata de cele 2 vaccinuri de mai sus, componenta hepatitica B. Eu sincer nu i-as administra inca o doza de Hep B, ar fi a 4-a (ai avut la 0, 2, 6 luni cate o doza). Dozele si numarul lor sunt bine stabilite prin studii clinice, nu as face ceva ce nu a fost testat.
*Adevaratul Infanrix Penta (ca nume), in loc de componenta Hib, are componenta care protejeaza contra hepatitei B. Se incurca denumirile, pt ca amandoua sunt pentavalente. Chiar si farmacistii incurca des.
Sper ca te-am ajutat. Si eu astept vaccinul asta de nu stiu cat timp.
Monnvas spune:
Noi am facut Pentaximul si n-am avut nicio problema. Acum daca a aparut Penta poate il gasesti. Noi nu-l mai puteam astepta.
Monica mami de CRISTIAN
(7.03.2009)
Asa am venit eu pe lume!