Fetelor care stiti ceva despre aceast boala si mai ales despre operatie? matusi-mea (65 ani) are asa ceva la un pisior si de abia mai merge.. vreau sa o operez dar ei ii e cam frica....in plus are si diabet tip II ( fara insulina) si se gindeste sa nu fie fatala chestia asta.. M-am interesat la Foisor la spitalul de ortopedie, cica ar fi toti dr.ii f. buni, voi ce stiti? mersi frumos.
Tatal meu a fost operat de coxartroza acum aproape 3 luni. El sufera cu inima si mi-a fost foarte frica din cauza anesteziei. Ce sa-ti spun avea niste dureri atâta de infioratoare incât a fost pur si simplu fericit ca-l opereaza. Dupa operatie a fost OK, a stat cu piciorul in ghips o vreme, acum o luna i-a spus dr sa faca miscare(adica sa stea in pat si sa indoaie genunchiul), incet incet a mers in 2 carje, acum cu una. Ieri pt prima data a facut putina miscare prin curte si i s-a umflat piciorul. (Acum vreo luna a patit la fel dar atunci, zice el, a baut o bere si de la aia i s-a tras.) In fine, noi stam intr-o zona unde se face tzuica la greu si cum tata nu bea o foloseste pe post de frectie si asa ii revine piciorul la forma initiala :) El a fost operat la spitalul judetean Ploiesti de un medic tinar si capabil (spre rusinea mea am uitat cum il cheama). Onorariul pt medic a fost 1 milion de lei (si cicä ceilalti pacienti ca am dat prea mult:O). Partea proasta este ca aceasta coxatroza e o boala perversa si in in cel mult un an va trebui operat si celalt picior :-( (se tocesc ligamentele si apasa os pe os, nu e o explicatie stiintica e ceea ce am inteles eu de la medic). Operatia consta in taierea unei bucati din rotula si punerea acolo a doua suruburi care sa asigure mobilitatea genunchiului. Spune-i matusii tale ca nu are de ce sa se teama (desi, stiu, pare teribil).Operatia va fi facuta sub anestezie si ea se va trezi ca noua!
Toate cele bune!!!
päpä