mincare pt. cine sufera de ulcer sau gastrita
Raspunsuri - Pagina 2
Babee spune:
Multumesc Osolita...incerc tot ce este posibil natural..Nu am storcator de fructe.. dar e musai acum sa iau..Noaptea a, niste crize de urlu la luna....offff
Sa treaca numai si bebe sa fie bine.
Multam din nou..zi frumoasa
'Fiecare dintre noi este un inger cu o singura aripa.Si nu putem zbura decat imbratisandu-ne unul pe celalalt.'
Iubi, mamica cu burtica:)
zizee spune:
eu m-am pricopsit cu un.ulcer duodenal la 18 ani. cica din cauza stresului - eram intre bac si admiterea la facultate. si alimentatie proasta, zic io, fiindca pe vremea aia nu mincam mai nimic, doar crantaneam in scirba niste sandwichuri facute la cuptor...
mincam mai de toate, cit timp am fost in tratament, dar preparate in mod dietetic. mai de toate insa fara alimentele care produc fermentatie ori aciditate: rosii crude, cartofi fierti, varza acra, fasole...stiti voi, sint sigura. fara prajeli, mama imi pregatea mincare numai fiarta, innabusita ori la cuptor.
si ce cred ca m-a salvat, alaturi de tratamentul medicamentos (zantac pe vremea aia si niste pansamente gastrice) au fost sucurile de cartof crud si de varza cruda inghitite dimineata pe stomacul gol, dupa care stateam cel putin 15 minute in pat, intinsa pe partea dreapta. sint oribile, sint ucigatoare, dar sint eficiente!
Milia spune:
Revin la subiectul initial (retete potrivite pentru cineva suferind de gastrita hiperacida):
Nik, sotului tau poti sa-i dai cartofi frantuzesti la cuptor, budinca de macaroane (macaroane fierte, branza de vaci, smantana, zahar, oua, stafide, vanilie, sau branza de oi in loc de branza de vaci si fara stafide), conopida la cuptor (unt topit, conopida fiarta 15 minute si bine scursa, cascaval ras, smantana), mamaliguta la cuptor cu unt, branza si oua, mamaliguta cu branza de vaci si smantana, etc.
Mai uita-te pe forum - sunt multe retete care sunt potrivite, nu-ti ramane decat sa faci tu alegerea. De exemplu, in acelasi mod in care se prepara cartofii frantuzesti se poate face conopida la cuptor.
Si inca ceva: dupa ce va trece de faza "acuta" cred ca va putea reveni la un menu aproape normal, fara excese totusi. Multa sanatate si numai bine!
Marianar spune:
initial postat de simonaM
chec cu parizer.
300gr parizer,300gr cascaval,3 oua,3 linguri smintina,3 linguri faina
parizerul se taie cuburi,se amesteca cu casul razuit,se pune sare,piper patrunjel verde smintina ouale si faina.
se amesteca toate si se coace in tava.
se taie rece.
pofta mare!!!!
mona78
Marianar spune:
initial postar de simonaM
aperitiv ligia
se face o omleta din 5 oua
se bate tare albusurile si galbenusurile frecate anticipat,apoi se adauga cascavalul ras marunt circa 50 de grame+un pic de sare se unge o tava si se pune la copt...poti sa pui o hirtie pt prajitura inainte de a pune in tava...si o lasi pina cind vezi ca omleta e putin rumena si creste frumon.se ruleaza calda cu hirtia ce ai puso dedesupt la omleta.dupa racire se umle cu :brinza de oaie+putina boia+sare +pipe(din acestea se face o pasta si se pune inauntru in rulada si pete pasta se pune la margina crenvusti sau cabanos fiert si se3 ruleaza stinns
se pastreaza la rece...se taie feli subtiri.
pofta mare!!!
mona78
Marianar spune:
initial postat de Milia
Aperitiv cu dovlecei
Stiu un aperitiv usor si nu e greu de preparat. Din pacate, nu stiu daca mai gasesti dovlecei (decat din cei de sera).
2-3 dovlecei mijlocii, 1 pachet (200 g) branza de vaci grasa, 2-3 linguri de smantana, 2-3 oua, 200 g telemea de oi, o legatura de marar.
Se pun dovleceii (curatati de coaja si taiati in bucati potrivite) la fiert, in apa fierbinte cu sare. Se fierb 15 minute, dupa care se varsa apa in care au fiert (sau o pastrezi pentru o ciorbita) si se lasa sa se raceasca. Intre timp, se mai scurge apa din ei, pe care o arunci, si apoi pasezi dovleceii usor cu furculita (poti sa-i lasi si bucati mai mari, nu trebuie sa fie pasta). Ii pui la scurs intr-o strecuratoare (este esential sa scurgi toata apa din ei!).
Intre timp, bati ouale ca pentru omleta, adaugi branza de vaci, smantana, razi deasupra telemeaua de oi, pui dovleceii (care au lasat intre timp toata apa), adaugi mararul taiat marunt. Le amesteci bine pe toate. Pui compozitia intr-un vas care merge la cuptor, uns cu ulei si dai la cuptor. Se coace cam in 50 de minute - o ora, cand incepe sa se rumeneasca putin. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca. Se taie felii, dupa ce s-a racit, cu atentie, ca e foarte frageda.
Este o bunatate, te asigur (ultima data, musafirii mei mi-au spus ca "E buna pasca asta!").
Sa vezi din dovlecei ce putin ramane, dupa ce se scurg. Poti pune mai multi. In orice caz, daca socrii tai mananca chiar dietetic si nu au voie branza grasa de vaci, smantana si nici telemea de oi, nu face reteta asta cu branza dietetica, fiindca nu are aceeasi savoare (iese cam aspra).
Pofta buna!
Marianar spune:
initial postat de puskin
ciuperci umplute
Ai nevoie de niste ciuperci cu palaria mai marisoara. piciorusele le tai marunt, le amesteci cu cascaval ras, piper si cu acest amestec umpli palariile, nu inainte insa de a pune un pic de unt in ele.
Si gata, la cuptor cu ele. Sunt gata in 15-20 min maxim.Sunt bune si calde si reci.
te-am pupuat,
Ruxandra
Marianar spune:
initial postat de angel_jp
Eu am primit de acasa o carticica cu retete dietetice,asta pt fetele departe de casa,care nu au cum sa faca rost de ea.In ce consta:suntretete pt Gastrita hiperacida,Ulcer gastric,Boli complicate ale stomacului,Colita cronica de fermentatie,Diaree.Colecista cronica,obezitate,Diabet zaharat,Regim de protejare,Femei gravide si in perioada de alaptare,sunt meniuri pt covalescenta,mancaruri de legume,retete de post.Par interesante .
dieta gravidelor si mamelor care alapteaza:
Meniul 1-salata de vinete
-sarmalute cu mamaliguta
-budinca de orez cumere
Meniul 2-supa de carne cu omleta
-ghiveci national
-clatite cu dulceata
Meniul 3-supa de carne cu galuste
-tocana cu mamaliguta
-lapte de pasare
Meniul 4-supa-crema de legume
-limba rasol cu sos de smantana(eventual si hrean)
-clatite cu branza dulce de vaca
Meniul 5
-jumari cu branza
-chiftelute de carne cu garnitura de gris
-salata de castraveti
-fructe
Meniul 6-clatite cu branza dulce de vaca si smantana
-peste rasol cu legume asortate
-compot