Bebelusi de mai 2003 (9)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns parpalak spune:

pisi, acum e pe pagina unu! :) Ai scris asa, in secret! :) Sa nu mai stie si altii! :) Cit despre telentele mele de povestitor.. cred ca ai degraba povestea e cu pricina.. :)

Aalina, da, dormeam dulce cind mi-ai scris tu. :) De data asta n-am sarit masa de la 2, am sarit-o pe aia de la 5 - n-am ce s-o mai imping pina dimineata ca a disparut de la sine. Si a disparut si aia de la miezul noptii. Numai ca acuma e 10 dimineata si de la 2 noaptea n-a mai mincat nimic. Am sarit eu cu bibe la 8 cind au inceput zicatorile, am sarit si la 9.. cred ca am totalizat 10 ml.. si FARA cereale in dimineata asta :)

oLo, ca sa zic drept, abia astept sa merg si eu la servici ca sa nu ma mai stresez in halul asta pentru fiecare ml pe care-l maninca sau nu-l maninca Paul..

Lumy, o fi vreun virus nou - vezi numai sa nu stranuti inspre noi! :)

Sanatate la bebei si mamici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns parpalak spune:

Mi-e clar, Paul comunica direct cu site-ul asta.. Cum postez ceva sa ma pling, imediat se executa baiatul meu! Tocmai a bagat 170 la foc automat, sa-mi bage mintile-n cap!

Dorian, pupicei si n-o mai composta pe mami! :)

Sanatate la bebei si mamici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ange spune:

daca pisi_ela s-a pus pe plans,atunci ma pun si eu
si noi avem povestea nasterii Maiei la nasterea pe glob si se numeste "un crampei din viata mea".este o poveste trista dar cand aveti timp cititi-o si o sa vedeti ca exista totusi pe lume si minuni dumnezeesti...povestea nasterii lui Robert am sa o scriu intr-o zi cand voi avea timp liber

mamicilor,am vazut ca a-ti inceput diversificarea. care a fost primul aliment introdus? aici in canada se incepe cu cereale.parpalak,lumy la voi cum merge treaba cu diversif.

apropo parpalak,Robi al meu baga 240 ml de formula la 4 ore si tot nu-i ajung trebuie sa-i dau bb si altceva dar tareee frica am cu diversificarea asta...
manutele le indesam si noi pe gat cat putempana ne inecam si dam in tuse suzeta nu vrem sub nici o forma.tot degetelul este mai dulce!
noaptea dormim ca un om mare. de la 9,00 seara pana la 7,00 dimin.marfa nu?!

ange,mamica de 2 ori

http://community.webshots.com/user/maiaioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alycia spune:

Ei fetelor vedeți că încetul cu încetul trag și bebei voștri către patru mese mari și late? Așa acum să o luăm în ordine:
FIMOZA: eu la cel mare mi-a fost milă să-i decalotez prepuțul și ca urmare am ajuns pe la 3 anișori la doctor...a urlat el 5 minute acolo dar pe urmă îl ustura când făcea pipi de dăduse groaza în bietul copil...ca urmare acum când i fac băiță la cel mic încerc să trag de pielicică și chiar dacă alunecă insist puțin dacă nu face scandal(semn că nu-l doare) și...BINGO! am reușit, s-a dezvelit f. frumos. De acum nu-l mai las ca să nu pățesc ca cu cel mare!
Aalina mersi pt. e-mail...și eu i dau Lactovit la al meu dar s-a cam scârbit de el
Parpalak până acum plângeai că papă prea mult și te scoală noaptea stai să vezi cănd o cădea ca al meu în extrema cealaltă o să te rogi să te scoale noaptea numai să pape ceva! Cât despre chinuitul dințișorilor ai încercat cu ceva gel pentru gingii ca să nu-l mai doară așa?
Pisi_Ella, Mircea al meu a avut o secreție urâtă la ochișor încă din maternitate și ne-am chinuit vreo lună ca să-i treacă, i puneam ziua după toaleta cu ser fiziologic picături de TOBREX căte una în fiecare ochișor de trei ori pe zi,iar seara puneam unguent cu Kanamicină oftalmică. Cu chiu cu vai a trecut.Cred că ști că trebuie să folosești câte UN TAMPON PT. FIECARE OCHISOR!
Ange de unde ai știut că bebe are torticolis? Al meu doarme cu capul pe o singură parte de trebuie să-l forțez ca să-l întoarcă și pe partea cealaltă , iar capul nu e tocmai rotund! Oricum s-a mai îndreptat față de cum era când a fost mic, mic!
Vă las că s-a trezit bebiță!

Multă sănătate și toate cele bune.Să creșteți mari!Dacă dragoste nu e nimic nu e!
http://community.webshots.com/user/penciu

Mergi la inceput

Alycia,torticolisul l-a descoperit pediatra lui cand avea 2 luni.De atunci fac fisioterapie cu el.Acum suntem aproape ok. A facut un progres extraordinar in 2 luni.Inca are capul turtit pe partea afectata dar nu se vede decat daca sti ca acolo e buba
Ce pot sa-ti spun :grija mare! Daca doarme doar pe o parte forteaza-l sa dorma pe cealalta. Muta-i patutul si punei jucariile toate,dar toate pe partea pe care nu vrea sa intoarca capul.
Nu vreau sa te sperii dar nu e gluma! Am vazut bb cu fata deformata,cu privirea aiurea si n ,n complicatii. Daca trece de 6 luni este mai greu sa-i modelezi craniul...aproape imposibil...
Daca vrei info mai multe ,da mail.
sanatate maxima bebelusilor!

ange,mamica de 2 ori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi_ella spune:

Alycia, stiu ca trebuie sa folosesc un tampon pentru fiecare ochisor...Normal, altfel se raspandeste infectia de la un ochi la altul...Chestia asta e valabila si pentru urechi...Avem probleme doar cu ochiul stang, cel drept e sanatos...Am sunat la Medsana sa ma programez pentru antibiograma, insa mi s-a zis ca saptamana viitoare e full... A ramas sa sun luni, marti si sa ma programeze pentru cealalta saptamna...Asta e...
In legatura cu diversificarea...Eu i-am dat numai putin suculet de morcov si putin piureu de banana...Asa, sa se invete cu gustul...O sa-i mai dau si suc de mar, tot foarte putin, pentru gust...Diversificarea adevarata o sa o incepem intre 5 si 6 luni...Am lapte la san, asa ca nu-i nevoie sa incepem mai devreme...Pup!

_ella

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi_ella spune:

Ange, a propos de modelarea capului...In "Mama si copilul" scrie sa nu ne panicam daca bb doarme mai mult pe o parte, caci capul, chiar daca se turteste pe o parte, revine la forma normala dupa varsta de 9 luni...bine, in caz ca deformarea nu e prea accentuata...Ei zic sa schimbam in perioadele de veghe fie pozitia sugarului, fie pozitia patului, pentru a-l stimula sa intoarca privirea in acea parte a camerei care prezinta interes...Si mai scrie urmatoarea chestie: "Numai dupa luna a 3-a - a 4-a, turtirea craniului asociata cu inia o pauzarea zonei parietooccipitale poate constitui un semn precoce de rahitism. Se va consulta pediatrul!"

_ella

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DanaMario spune:

Alycia nu are nimic daca are capul putin deformat doar cind doarme pune-i un prosop sa-l fortezi sa doarma mai mult pe partea care nu-i place sa-si revina.
Dar nu exagera ca eu la fel am facut Joshua ii place sa doarma mai mult pe o parte (la fel ca si mie) citind pe aici cu Ange m-am speriat si m-am dus la doctor speriata ca are torticolis binenteles ca copilul n-are nimic capul este putin deformat trebuie sa te uiti cu LUPA ca mine sa vezi .
Mi-a zis ca nu-i nici o problema doar daca in momentul in care tu-i intorci capul pe partea care nu-i place plinge (semn ca-l doare).

Vezi sa nu faci ca mine ca eu daca mai continui asa ce citesc pe aici mi se pare ca are si-al meu si merg la doctor ca deja cred ca ma crede PARANOICA.M-am dus la doctor si pe motiv ca-i obez si tot asa copilul este perfect sanatos si-un dulcic ca l-a inebunit pe tacsu este lesinat dupa el.

Va pupici
DANA SI JOSHUA

Mergi la inceput

pisi-ella,chestia cu rahitismul nu are de a face cu torticolisul...
imi pare rau ca v-am speriatpromit ca tac malc legat de subiectul asta. incercam doar sa va spun ce se intampla cu noi si ce este de fapt torticolis...
dana,nu stiu la ce pediatru ai fost tu dar cand ai sa mergi din nou spune-i ca torticolisul in canada ,nu doare!deci,nici in ro. nu ar trebui sa doara esti tare norocoasa daca poti merge la pediatru cand esti nelinistita in legatura cu bb tau.asta-i un lucru mare!tare mult conteaza linistea interioara a memei vis-a-vis de bb.
oricum un sfat:daca bb vostrii dorm NUMAI pe o parte si capul incepe sa se deformeze,nu lasati sa treaca 9 luni sa se modeleze singur ca apoi va vad ca dati cu capul albastru in peretele rosu.

pisu_ella,in faimoasa carte"mama si copilul" scrie cum si-n ce fel sa incepi diversificarea bb cu predispozitie la alergii? daca da,te rog scrie-mi 2 randuri.

ange,mamica de 2 ori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DanaMario spune:

Noi astazi ca o NOUTATE am cazut din leagan.
L-am pus in leagan pe pozitia intermediara (leaganul are 3 pozitii) care este mai mult culcat fara centura si-i legasem o minge de apa mai mult desunflata sa se joace cu ea si s-a aplecat ca nu o putea baga in gura prea bine si a reusit sa cada cu fata in jos.
Si din carut ar cadea daca nu-i pun centurile (se baga si aluneca pe sub bara din fata).
Asa ca fiti atente !!!!
Eu nu stiu ce sa ma mai fac cu bagatul in gura a orice cel mai rau este ca-si baga minutele ceea ce nu m-ar deranja dar isi degetele pe git si vomita.

Ange am mai auzit ca-i greu sa obtii un appointment noua ne-a fost greu doar sa gasim un doctor de familie (in Toronto programani peste 3 luni samd) dar acum si la doctorul de familie si la pediatru cum dam telefon ne programeaza cam intr-o saptamana la pediatru si in 2-3 zile la doctorul de familie (doctora de familie e si romanca)

Va pupici
Dana si Joshua

Mergi la inceput